Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
szilvita
2014-10-08 13:18:06
 
Katkamanó, pár hete valaki írt itt ilyen tesztről, vérből, de nem emlékszem a nevére, és nincs időm visszakeresni most.
KatkaManó
2014-10-08 13:13:54
 
Sziasztok!

Köszi a segítséget. Az RH összeférhetetlenség szerencsére nem áll fent, mert B RH pozitív a vércsoportom :)
A PCT teszt meg nálunk nem aktuális mert lombikozunk elvileg ahhoz nincs köze.

Én úgy tudom, hogy van valami olyan amit vérből lehet megnézni...de akkor még utána keresgélek...
maximail
2014-10-08 12:23:23
 
Ugye, ugye?

Rengetegen vannak, akik spontán teherbe esnek hosszú évek sikertelensége után, mikor ezek az értékek rendeződnek. És a normál esetben előírt időtartamnak megfelelően.

:-)
Adri88
2014-10-08 12:18:49
 
Maximail

Van benne valami. Ha azt vesszük akkor nekem ez a második ciklusom. Hú de fura ezt így kimondani :D
maximail
2014-10-08 12:07:45
 
Csajok!

Az jutott eszembe, hogy azok, akiknél találtak valamilyen okot, pl. pajzsmirigy problémát, vagy IR-t, azok esetében tulajdonképpen úgy is lehetne nézni, hogy a próbálkozós hónapokat csak onnantól kellene számolni, amikortól a probléma rendeződött. Tudom, hogy nehéz, hiszen már olyan régóta várunk, de ha mondjuk két-három hónapja állt helyre a pajzsmirigy, vagy inzulin érték, akkor az előtte lévő hónapok nem is számítanak valójában, nem?
Zonett
2014-10-08 11:22:35
 
Nekem is egy kis segítségre lenne szükségem a görbémmel kapcsolatban. Behúzta az ovumat arra a napra mikor még mensim volt, és még most is ugyanott van, de nem értem miért. Az ovu tesztjeim még egyelőre negatívak, 1x-1x a 2.csik halványan jelen van, de ennyi. Múlt hónapban is a 22.napon volt ovum.
Adri88
2014-10-08 11:19:46
 
Sziasztok :)

Én ma így állok, de már szépen görcsöl a pocim, tegnap mindenkinek le akartam harapni a fejét, közeleg a mensi :)
erdibetty
2014-10-08 10:34:51
 
Szia. Még találtam egyet, nagyon ritkán előfordulhat még A0 összeférhetetlenség.
Bocsánat, azthiszem az RH összeférhetetlenség és az A0 a mamàra és a babàra vonatkozik.
Moha13
2014-10-08 10:30:03
 
Amicsek
ÉS biztos, hogy volt már ovud? Nézted ovuteszttel?
Egyébként ovu után is mozoghat föl-le ilyen 1-2 tizedeket, ez természetes.
erdibetty
2014-10-08 10:26:27
 
Katkamanò
Még lehet az RH összeférhetetlenség.
EZ a PCT test:Egyes  meddő  pároknál  megfigyelhető,  hogy  a  hímivarsejtek  a  hüvelyváladékkal  vagy  a  méhnyak  nyákkal  történő  érintkezés  után  megbénulnak.  Ezt  férfi-‐női  összeférhetetlenségnek  nevezzük.  A  post  coitalis  teszt  ezt  a  jelenséget  vizsgálja.  Amennyiben  pozitív  eredménye  van  a  tesztnek,  akkor  csak  mesterséges  megtermékenyítéssel  jöhet  létre  terhesség  (inszemináció  vagy  lombik  program). Mi  lehet  az  oka  az  összeférhetetlenségnek?  Lehet  női  eredete.  A  krónikus  gyulladásban  olyan  citokinek  (sejtaktív  anyagok)  képződnek,  melyek  megbéníthatják  a  hímivarsejtek  mozgását.  Ez  kezelhető  állapot.  Másik  oka  lehet,  ha  a  női  szervezet  olyan  ondósejt  ellenes  A-‐típusú  immunglobulinokat (ellenanyagkokat)  termel,  amik  elpusztítják  a  spermiumokat.  Ugyanakkor  egyes  férfiakban  az  ondósejtek  is  érzékenyek  lehetnek  a  hirtelen  pH  változásra,  mert  az  ondóplazma  lúgos,  míg  a  hüvelyváladék  savas  kémhatású. Hogyan  zajlik  a  PCT  vizsgálat?  A  termékeny  napokban  kell  elvégezni  a  tesztet  (28  napos  ciklus  esetén  a  12.-‐től  a  16.  napig).  Három  nap  önmegtartóztatás  után,  egy  hüvelyi  közösülés  után  legalább 2  óra  eltelte  után  mintát  kell  venni  a  méhnyak  váladékból,  kenetet  kell  készíteni  és  mikroszkóp  alatt  meg  kell  vizsgálni.  Az együttlét után akár több is eltehet, mint 2 óra. Az optimális idő: 3-5 óra. A  nyákban  mozgó  speriumokat  kell  találni.  Amennyiben  a  mikroszkóppal  csak  inaktív  ondósejteket,  vagy  csak  nagyon  kevés  mozgó  alakot  találunk,  akkor  a  PCT  pozitív,  azaz:  összeférehetlenség  állapítható  meg. A  kenetvétel  ára:  10.000  Ft
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!