Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Alig győztem visszaolvasni..:-)Nekem is megjött ma, de én kivételesen nagyon boldogan nyugtáztam. Az előző ciklusban nem volt elvileg ovum és maratoni 39 napos volt a 32 helyett. Így az előző héten nagyon rosszul voltam, és ma mikor megjött sokkal jobban lettem.
Holnap megyünk a férjem spermavizsgálatára. Eléggé izgul, de én is mert délután meg konzultálhatunk végre az összes eredményről a dokival.
Alphra
2014-10-28 13:26:45
plumeria14
Az éhomi 5,2 is kicsit határsúroló, ne ijedj meg, de jobb lenne 5 alá vinni!
Ha alá megy a 120', az jelen esetben azt jelenti, hogy asszem 5,2 volt az éhomid, és 4,7 a 120 perces, tehát kisebb lett az éhomitól. Akkor lenne jó, ha a 120 perces az éhomi + 0,5 érték lenne. Mondjuk így összességében a 120 percesed jó, mert az éhomid 5 felett van. (remélem nem volt bonyolult!)
Alapból mindenkinek, főleg babára vágyóknak én javasolnám a 160g ch diétát, de ha ez nehéz vagy nincs rá akkora szükség, akkor alapból fontos lenne kikerülni a nagyobb vércukor ingadozásokat, amik nagy inzulinválaszt hozhatnak magukkal, ami ugye nem olyan jó sem a kismamáknak, sem a babára vágyóknak.
Leegyszerűsítve: napi 5x étkezés, 2 étkezés között minimum 2-2,5 óra teljen el, sok rost fogyasztása sok folyadékkal és kerülni a cukros és fehérlisztes dolgokat, leegyszerűsítve ennyi.
Én szívből ajánlom az Inofolicot (inozitolt), nekem a 19.napi pé-ből 14.napit csinált, ami azért elég fontos!
maximail
2014-10-28 13:22:59
A MensMentisbe is hosszú a várólista. Breyer doktornőhöz 16-án már csak dec. 9-re volt időpont. Mi hozzá, és a mensmentises Szakács Zoltánhoz (nőgyógyász, itt a tervezettbabán is megszólal, azt hiszem) járunk. Én itt kaptam meg végre, amit szerettem volna, alapos orvosokat, akik a megoldásra törekszenek, és nem egyből a mesterséges dolgok felé terelnek, kedvesek, megértik, mennyi félelem és kétség van bennem, biztatnak, magyaráznak, ha kell ötször is. Nekem ez jött be, ezért ajánlom őket jó szívvel, de ez persze nem jelenti azt, hogy más nem lehet jó. Pl. Dr. Balázs Csabáról is hallottam jókat. Nekem az MM-ben még az is tetszik, hogy minden egy helyen van. Nőgyógyász, endokrinológus, labor, dietetikus, stb...
Breyer doktornő a férjemnél állapított meg enyhe hasimotot, és IR kezdeményt. Gyógyszert még nem kell szednie, de az életmódváltást tartania kell (180 g ch, sport). Ez megy is kisebb-nagyobb döccenőkel, de június óta már leadott így 9 kilót, és javultak az értékei is. Mondjuk ez nem magyarázza a baba késlekedését...
plumeria14
2014-10-28 13:07:23
Alphra,
semmit nem érzek kaja után, csak teltségérzetet. Apukám cukros, így szerintem a hajlam nálam is megvan. Te mint dietetikus mit javasolnál nekem? Mit jelent egyébként, ha a 120’ az éhgyomri alá megy? Egyébként meg azt mondják, hogy egy mérés nem mérés, de még nem vettem rá magam egy ismétlésre, ezt a terhelésest januárban csináltattam.
Gratulálok a kétcsíkosodhoz!
IZiSZM,
gratula a pozitív teszthez!
maximail,
én teljes mértékben megbízom Balázs Csabában és ahogy ő is mondja, a TSH értékét sok minden befolyásolja, így az évszakok és az autoimmun gyulladás is. Mivel én 3-6 havonta nézetem csak, így ez ebbe beleesik. Október 17-én voltam nála konzultáción és nem változtattunk a gyógyszer adagomon…azt javasolta, hogy ahogy most az inszem után, a lombik után is másfél szemet szedjek a Letrox 50-ből az egy szem helyett…negatív teszt esetén vissza lehet térni, illetve pozitív teszt esetén újra kontroll, hogy a trimeszterhez igazodva állítsa be a gyógyszeradagomat. A TSH esetében a másik „probléma”, hogy a rendelkezésre álló módszerek nem az aktív, a pajzsmirigy működését fokozó TSH aktivitását, hanem mennyiségét mérik. Ezért fordul elő gyakran, hogy két egyénnek azonos a TSH értéke, mégsem azonos a pajzsmirigyműködése. Fontos azonban tudni - a teljesség igénye nélkül -, hogy nincs „köbe vésett” normális érték!
Moha,
jód azért elég sok mindenben van, így bejuttatjuk a szervezetbe, de Hashimotosoknak azért nem ajánlott az extra bevitel, mert a jód fokozza a gyulladásos folyamatokat, ami viszont megakadályozhatja magát a teherbeesést.
Balázs Csaba ha jól tudom, akkor csak heti 3-szor néhány órát rendel, ezért olyan hosszú nála a várólista. Anno, amikor orvost választottam, akkor én egyértelműen mellette tettem le a voksom és ha nem is vakon, de betartom az „utasításait”. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy az egyik doki ezt mondja, a másik meg azt. Egyébként máshol is 13 körül van a konzultáció és ha UH-ot csinálnak, akkor azért mindenhol pluszban kell fizetni. Nekem a pm gyulladás miatt kell mindig UH, mert csak azon látszik, hogy változott-e a pm mérete.
Az LH-FSH szint a stimulálhatóságot mutatja, így mindkét érték 6 körül kiváló, 6-9 között jó, 9-10 megfelelő.
Szerintem ha nem szeretnél olyan sokáig várni, akkor kérj időpontot a MensMenstisbe, róluk is jókat mondanak.
Alphra
2014-10-28 12:47:27
A pm elulra 75-100 L-thyrot, szelént és jódot szedek, az IR-re 750 mg Merck xr-t, heti 2x 70perc torna és 160 g ch diéta, Inozitol reggel este (inofolic). Néztek hormonsort is, szerencsére azzal nem volt gond.
Alphra
2014-10-28 12:41:34
Moha
Pm alul- nem autoimmun, jan óta kezelnek ezzel, és márc óta pedig IR-rel. Az értékeim 1 hónapja már elég jók voltak, akkor mondta a dr-nő, hogy oké, jöhet a baba, lehet próbálkozni. Rá kb 5 napra volt az ovum.
Moha13
2014-10-28 12:32:01
Alphra
Milyen Pm gondod van és hogyan kezelték? Bocs, csak annyian vagyunk, hogy már nem tudom, kinek mije is van pontosan...:)
Alphra
2014-10-28 12:13:56
Moha13
Köszi, írni fogok. Megvárom a 6 hetes első vizsgálatot, és ha minden ok, akkor...
Pm és IR gondjaim vannak, még nem merek semmit sem csinálni, csak halkan örülni.
Zonett
A reményhozó címében benne van, hogy hozzászólások kizárva. Azért jött létre ez a fórum, hogy ott csakis és kizárólag egy nagy halom pozitív sztori+terhesgörbe legyen az erretévedőknek...hogy legyen mit olvasgatni reményhozónak...
Szóval kérek MINDENKIT, hogy ne írjon hozzászólást a reményhozóba, ha gratulálni akar az oda íróknak, tegye azt az itt a görbém fórumon.
Köszi!
Zonett
A reményhozó címében benne van, hogy hozzászólások kizárva. Azért jött létre ez a fórum, hogy ott csakis és kizárólag egy nagy halom pozitív sztori+terhesgörbe legyen az erretévedőknek...hogy legyen mit olvasgatni reményhozónak...
Szóval kérek MINDENKIT, hogy ne írjon hozzászólást a reményhozóba, ha gratulálni akar az oda íróknak, tegye azt az itt a görbém fórumon.
Köszi!
Alig győztem visszaolvasni..:-)Nekem is megjött ma, de én kivételesen nagyon boldogan nyugtáztam. Az előző ciklusban nem volt elvileg ovum és maratoni 39 napos volt a 32 helyett. Így az előző héten nagyon rosszul voltam, és ma mikor megjött sokkal jobban lettem.
Holnap megyünk a férjem spermavizsgálatára. Eléggé izgul, de én is mert délután meg konzultálhatunk végre az összes eredményről a dokival.