Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Meli19802
2019-10-24 12:32:55

Köszönöm Málna. :)
Jozsa85
2019-10-24 12:03:54

Sziasztok!
Na este nagyon erosen megjott.De nem baj! Ilyen szuper ciklusom meg nem nagyon volt! Na majd a kovetkezo.. :)
Málna27
2019-10-24 11:23:53

Meli: Igen, a 20-as :)
Meli19802
2019-10-24 09:48:06

Málna: Köszönöm szépen a segítséget a magasabb érzékenységű a 20 mIU/ml teszt? Én is érzem az ovut szerencsére. :)
Én endodokinál még eddig nem voltam csak hormonegyensúly terapeutánál ő mondta, hogy alulműködésem van és majd terhességnél oda kell rá figyelni. Mondtam ezt a nődokinak is, de ő akkor azt mondta, hogy a tsh-m rendben van nincsen gond. Elfogadtam, de aztán rájöttem nem kellett volna, de most majd tuti egyből nézetek pajzsmirigy értékeket is egyből ha megint pozit tesztelek. Ezért is kértem időpontot endodokihoz, akihez jövőhéten megyek Pestre, mert sztem is köze volt a vetéléshez. Össze-vissza mozog a tsh, mert tavaly volt 2,6 aztán 2,23 majd januárban 1,74, májusban 2,34 és most lett a magasabb érték. Azért nem kell pihenni mondta, mert mostanában inkább azt mondják a dokik nyugodtan lehet próbálkozni, mert a szervezet megjegyzi a terhességet és még ott van benne minden és sokaknál egyből újra összejön és ott is marad a baba. De mondta az, hogy mikor vágunk újra bele rajtunk múlik mi hogy vagyunk felkészülve lelkileg. :)
Andi: nekem nem kavar be egyáltalán a ciklusomba a tea minden ugyanolyan, mint eddig. :)
Nashua34
2019-10-24 09:41:45

Vica: igazad van, valószínű én túlzom el ezt a nagy baba kis hely dolgot, és csak türelmetlen vagyok. Pedig aztán a szüléstől meg úgy félek, hogy elmondani sem tudom. Én még totál zárva voltam 2 hete, majd NST után meglátjuk mi a helyzet, akkor rendelt vissza a doki. Kitartást neked is, már biztosan nincs sok hátra!
Neki: az értékeidhez nem tudok hozzászólni, csak az ovu teszthez. Fastest.hu-n te állíthatod össze, hogy milyen érzékenységűből mennyit akarsz venni, én onnan rendeltem. Azt javasolják, hogy normál, 25-össel kezdj, aztán ha nem lesz teljesen pozitív, akkor mehet az érzékenyebb legközelebb, ha meg túl sok napon át az, akkor a kevésbé érzékeny. HCG-t viszont ezekből a márkákból nem érdemes, nem jó semmire. Sajnálom ami veled történt, de szuper a hozzáállásod, sikerülni fog!
Andi: furák a pasik na. Az enyémnek előtte nem kellett szólnom se, bármikor kapható volt a szexre, mióta terhes vagyok, nulla. De tényleg. Megértem, nagy a hasam, ott a baba, furcsa érzés belegondolni... Ezt most el tudom fogadni, de ha babát akartok, akkor együttlét nélkül nem megy, max mesterségesen. Borozzatok, próbáljatok ki új dolgokat, persze ami még mindkettőtöknek belefér, egy szexi ruha akár szerepjátékkal pl, sose lehet tudni, mi válik be :)
Andi198729
2019-10-24 09:37:51

Meli, örülök, hogy jelentkeztél, ahogy olvastam a soraidat, az elején felcsillant a szemem, hogy sikerült a baba, aztán továbbolvasva elszomorodtam, hogy sajna elment :( biztosan volt köze a pajzsmirigy alulműködésnek a vetéléshez. egy jó dokihoz kellene elmenned, aki tényleg foglalkozik is a problémával, és ír föl rá gyógyszert. Az inzulinértékeid nagyon szépen javultak, bízom benne, hogy az enyém is még több javulást fog mutatni mint a júniusi eredményem. Jövő hét után megyek terhelésre. Hát nagyon kíváncsi vagyok, ha nem javult, akkor teszek az egészre, nem fogom szedni a gyógyszert tovább, elég volt. Inkább akkor iszom a kecskerutát, szedem a diazulint, mint ahogyan te Meli. Bár ahogy a kecskerutáról olvastam, hogy fitohormonokat tartalmaz, félnék, hogy bekavarna a ciklusba, mint anno a cickafark, ösztrogént tartalmaz, így nekem bekavart az amúgy jól működő ciklusomba. Neked nem okozott gondot a kecskeruta igaz?
Málna27
2019-10-24 09:36:15

Meli: Azt elfelejtettem írni, hogy én a legérzékenyebbet rendeltem, nekem bevált. De vannak itt, akik nem a legérzékenyebbet használják. Nem tudom, hogy érdemben mi lenne a különbség nálam, mert csak az egyiket próbáltam. Annyi, hogy mivel érzékenyebb, ezért már ovu előtt 4 nappal elkezd halvány lenni a teszt. Viszont eddig sose csapott be (én érzem az ovut).
Málna27
2019-10-24 09:34:37

Meli: Én a fastest.hu oldalról rendelem az ovu tesztet. Jó áron van és megbízható. Szerintem mindenképpen menj el másik endokrinológushoz, a TSH-dat lentebb kellene vinni 1-es közelébe, mert gondot okozhat (nekem 1 vetélésem volt és akkor viszonylag magasabb volt a TSH-m, 3 fölött).
Az IR-ről majd a többiek nyilatkoznak, ők jobban értenek hozzá :) Fura egyébként, hogy ti rögtön próbálkozhattatok a műtét után. Nekem minimum 3 hónapot mondtak (de többen 6-ot,na azt nem vártam volna meg :D).
Andi198729
2019-10-24 09:20:02

Nashua, de jó, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben van veletek :) Köszönjük hogy megosztottad a tapasztalataidat :) A férjem is szedi a profertilt, bár minden rendben a spermáival, de Krizsa doki már előzőleg javasolta, még a spermavizsgálat előtt. Igyekszünk akkor mi is rátérni a 2 vagy másfél naponta szeretkezésre, mert sajna ez az ami hiányzik, a folyamatosság! Ez kellene. Ez a hébe hóba, egy hónapban 1 max. 2X együttlét nagyon kevés. Amikor ezt a doki kérdezte, mennyit vagyunk együtt, és mondtam, el volt csodálkozva, hogy mennyit? gyorsan tessék ezen változtatni, ha másként nem megy, beborozni, és sűrűn együttlenni. Azt is felejtősnek mondta, hogy ovuteszttel számolom ki mikor kell együttlenni. Követni fogom ezt, már csak az a fő, hogy minden rendben legyen az átjárhatóságival. És jövőhéttől, nagyon komolyan elhatároztam, hogy végre leteszem a cigit, most a héten még izgalom van az átjárhatósági miatt, de utána kész, vége. Az is csak ront az esélyeken, nem mellesleg köhögök tőle, éjszakánként arra ébredek, hogy majd megfulladok, fáj a torkom tőle.
És abban is igazad van Nashua, hogy a férfi is igazán megtehet annyit, hogy szexel, az elég nagy gáz, ha megerőltetőnek érzi, mint pl. nálunk sajna ez a helyzet, az meg sajna ritka, hogy neki legyen kedve, max egy hónapban egyszer, és neki elég is annyi. De gyerek persze kellene, de nem tesz érte semmit. Tudjátok mikor voltunk együtt, szeptemberben! Több mint egy hónapja. Az átjárhatósági után jó lenne együttlennünk pont utána lesz majd peteérésem.
Meli19802
2019-10-24 09:19:48

Sziasztok, Rég írtam már én is ide be. Először is gratulálok minden kismamának. :)
Nálam is zajlottak az események, mert júliusban pozit teszteltem. Szépen az első uh-n volt is szívhang örültem is nagyon és minden gondolatom pozitív is volt a tavalyi vetélés után, hogy most nem lehet gond, de sajnos augusztusban a kontroll uh-n már nem volt szívhang.. :( Műtét lett a vége. :( Nekünk várakozni nem kellett a dokim 4 hét után műtéttel megvizsgált és azt mondta ne várjunk, nyugodtan mehet tovább a projekt. Ir, derült ki tavaly nálam, amire gyógyszert nem szedek, csak a kecskeruta teát iszom, diazulint szedek és inofolicot iszom és otthon tornázom, avivázom valamint jógára járok. Tromobózispanelem jó, antifoszfolipid szűrésem szintén negatív. Amit a doki megállapított egy kicsi pm alulműködés ám gyógyszert nem kaptam rá. És szerintem ez a terhességnél gondot okozott most. Jövő héten megyek endodokihoz, mert nődokim mondta bár nem sokall magasabb a tsh értékem ő nem ad rá gyógyszert, mert a másik doki biztos fog. Valamint ha pozit tesztelek azonnal hívjam, mert akkor figyelünk már mindenre.
Amit szeretnék kérdezni tőletek, hogy melyik oldalról szerzitek be az ovu teszteket és milyen erősségűt érdemes rendelni, mert láttam, hogy többféle is van belőle? Most facelle van otthon azzal szoktam tesztelni, de látom jobb ha egy nap többször is tesztel középidőben az ember így nem kési le az ovut biztosan. :)
Az eredményeim tavalyhoz képest szépen javultak csináltattam terhelést.
2018.11.22 2019.09.24
Cukor
0 5 4,8
60 9,3 7,2
120 8,3 6,4
Inzulin
0 10,3 6
60 71,4 82,9
120 104,4 36,8

2019.09.24
TSH 2,73
T4 15,96
T3 4,3
Thyreoglobulin autoantitest 178 0-60 IU/ml
Thyreoideaperoxidáz elleni antitest 37 0-60 IU/ml
Segítségeteket köszönöm! :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!