Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2019-11-15 10:14:30

Lion, teljesen igazad van, ez az én egyetlen problémám a stressz, és ezt Krizsa is első ránézésre megmondta rólam, és már tudta is rögtön a probléma forrását. Az IR-em is ezért alakult ki, ennek köszönhetem. Ő pont ezért javasolta azt, hogy fogyasszak alkoholt, ami oldja a stresszt, ellazít, és segíti a vérellátást is. Nekem is le kellene tennem az ovutesztet, és önfeledten együttlenni a férjemmel. Végre ráállni a 2 naponta együttlétre. Az átjárhatósági után is mikor beszélgettem a dokival, és felhoztam az inszemet vagy lombikot, azt mondta, abban ne reménykedjek, mert nincs olyan ok, ami indokolná, hanem inkább teperjem le a férjemet! :)
Málna27
2019-11-15 09:20:27

Sajna nem voltunk. Inkább semmit nem fűzök hozzá a férfiak hozzáállásához. Bár nem mondtam neki, hogy esetleg peteérős időszakom van, meg nyilván én se gondoltam rá, hogy az lehet..
Lion86
2019-11-15 09:15:59

Köszönöm Málna, most egész jól vagyok :) Azt vettem észre, hogy kb. májustól szeptemberig nem nagyon van ovum, ősszel és télen meg szinte minden hónapban, úgyhogy most kell belehúzni :D
Nekem volt, hogy a 13. napon volt ovum, pedig leghamarabb a 16-on szokott lenni, bármi előfordulhat :D Voltatok együtt?
Málna27
2019-11-15 09:14:03

Andi: sajnálom, hogy megjött! :(
Lion86
2019-11-15 09:12:17

Nagyon sajnálom Andi. Pedig meg voltam győződve, hogy az átjárhatósági után tuti sikerül. Viszont annak azért nem csak 1 ciklus erejéig tart a hatása, inkább 2-3, szóval fel a fejjel, a következő is nagy eséllyel sikeres lehet :)
Na ezért ábrándultam ki én is az orvosokból... Gyógyszerek, egymásnak ellentmondó infók, pénzek... Baba meg sehol. Szerintem neked semmi szükséged mesterséges módszerekre és elég lenne a diéta mozgással kombinálva. A lelki gátat kell lendöntened, de ezt nem lehet siettetni. Gondolj bele, az idő úgy is telik, ha nem tesztelsz és számolsz, én sem csinálom már, csak amiatt mértem párszor, hogy tudjam, mikor kéne megjönnie (mert ugye nálam a 13. és a 45. cn között bármikor lehet az ovu). Csak magáért a szex öröméért vagyunk együtt és azóta gyakoribbak az együttlétek. Talán nálatok is segítene, ha megpróbálnál egy kis ideig sz...ni a számokra és a házaséletetek is lehet, hogy javulna. Nehéz volt nekem is rávenni magam erre, de az még nehezebb, ha számolgatsz és stresszelsz.
Ráadásul a stressz a legnagyobb progeszterongyilkos, nem az IR :(
Málna27
2019-11-15 09:11:39

Lion: Mostanság minden hónapban van ovud, ez szuper. Remélem hogy kicsit jobban vagy lelkileg!

Erikasz: Sajnálom, hogy negatív lett a teszt. Neked nem nagyon szokott késni a menzeszed.

Hát én nem tudom. Most felment a hőm. Ha a görbémet nézem azt mondanám, hogy volt ovum. De nekem tényleg sose szokott ilyen hamar lenni. Bár nálam a hő nem igazán mérvadó, mert 2 olyan ciklusom is volt már, ahol 3 tizedet emelkedett a hőm, az ovu mégis a 16.napon volt kb az ovu tesztek szerint.
Andi198729
2019-11-15 08:16:37

Szia Lion, sajna tegnap új ciklust kezdtem megint :( Sehogyse akar sikerülni. Már nincs erőm spontán próbálkozni, inkább legyen orvosi segítséggel, amúgy is idegtépő, kiszámolgatni az ovut, tesztelgetni. Most 27 napos volt a ciklusom. Sajna E vitamint nem szedek, már azt se tudom, mit szedjek. De fogok venni. Hátha ez is segít valamit. Ezt nem értem én sem, hogy a proginak mi köze az Ir-hez, simán lehetne pótlást adni rá. Nem akar ez segíteni az endodoki, csak töm a gyógyszerekkel, meg hogy járjak hozzá továbbra is, adjam a pénzt, meg a jutalék, amit a gyógyszerek után kap. Teszek egy próbát az eucreassal, ha ez sem javítja meg teljesen az Ir-t, akkor kész, nem megyek tovább endodokihoz, és leteszek mindenféle gyógyszert. Ha nem segít, minek szedjem, majd lesz tőle más bajom. Nem érti, miért vagyok ideges, mikor javul az inzulinom, csak még kell egy kis idő, elvileg 2 hónapig kell szednem az eucreast.
Erikasz, sajnálom :( Igen, a tesztnek valószínű már mutatnia kellene, lehet hogy tényleg hormongond, lehet a közelgő változókort jelzi, hogy inkább az ösztrogén van előtérben, azért lehet az alacsony hő. Nem mész el hormonsort nézetni, vagy dokihoz, hogy megtudd mennyi esélyed van a teherbeesésre. Lehet, hogy aztán a végén elegendő egy progipótlás is, és lehet rajta segíteni. Szorítok nagyon :)
Lion86
2019-11-15 07:45:24

Ja azt elfelejtettem Erikasz, hogy nagyon örülök, hogy jól érzed magad a munkahelyeden, remélem ez is hozzásegít a mielőbbi gyermekáldáshoz :)
Lion86
2019-11-15 07:31:31

Sziasztok!
Erikasz, azért továbbra is drukkolok neked, nagyon reméltem, hogy pozitív lesz ma a teszted, de bízok benne, hogy még lehet az ebben a ciklusban :)

Edit, ilyenkor még nem utal egyértelműen a progeszteron arra, hogy sikerült - e, a beágyazódás ugye a 7-12.napon van, ebből még simán lehet valami, drukkolok :)

Andi, hol is tartasz most a ciklusban? Ez a progeszteron tényleg nem valami jó, de lehet, hogy csak abban a ciklusban volt ilyen alacsony, lehet meg kéne nézetni megint. Fura, hogy ennyire az IR-hez kötik az alacsony progit, nekem még PCOS-em is van és 60-70 között szokott lenni (már ha ovulálok). E vitamint szoktál szedni? Az is javítja, ha jól emlékszem.

Drukkolok mindenkinek, akit most nem említettem külön :)

Nekem minden bizonnyal volt ovum a szájsebészet és a sok egyéb stressz ellenére. Itt most be is fejeztem a mérést ebben a ciklusban.

erikasz
2019-11-15 06:33:47

jó reggelt !
A teszt negatív ,x -epil már annak mutatni kellene valamit !:(
Menszi sehol !
Nem értem !:(
Valami hormonális problémám van , szerintem lehet a korom miatt .
A hőm változatlan 36.4

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!