Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi1989
2015-07-29 10:42:58
 
Írtam a Doktor Úrnak, remélem hamarosan válaszol! :)
Mivel lehet ezt a TSH-t levinni?
Moha13
2015-07-29 10:39:09
 
Ja, a Bromocriptin
Én szerintem azt csinálnám, hogy először megnézném, a pm alulműködés rendberakásával rendeződik-e magától. Ha nem, akkor szedném.

"Milyen hormonális folyamatok állnak a pajzsmirigy alulműködése által okozott meddőség mögött?

Pajzsmirigy alulműködés hatására a hipotalamusz fokozza a TRH (tireotropint felszabadító hormon) elválasztását, ami az agyalapi mirigyben serkenti a pajzsmirigyre ható, serkentő hatású hormon, a TSH elválasztását. A TRH emelkedés hatására azonban az agyalapi mirigyben a prolaktin nevű hormon termelése is fokozódik. A prolaktin túlzott mértékű elválasztása gátolhatja az LH és FSH hormonok termelését, ami a tüszőrepedés elmaradásához vezethet. Ennek néha a menstruáció teljes megszűnése is lehet a következménye."

http://gendiagnosztika.hu/pajzsmirigy-es-meddoseg/

Moha13
2015-07-29 10:34:29
 
Andi1989
Én már hátast dobok ezektől a "reftartományon belül van, hát nyugodjon le" típusú dokiktól. Ez a doki nem a Te dokid, én egészen biztosan otthagynám a francba!!!
Egyébként meg a meddőségi központok sem nagyon foglalkoznak a TSH-val, csak ha nagyon kiugró, vagy ha lombikra készül az ember lánya.
A majdnem 4-es TSH rengeteg, a Tekse szerintem jó lenne Neked, mert Dzsudzsánál is leszorították 2 alá és terhesség alatt végig figyelte a T4-et, hogy szépen, középtartományban legyen. Ez is pozitív, mert ugye a kevés normális doki közül is sokan csak a TSH-t figyelik, ami nem elég, hiszen pont a T4 a lényeg, hogy abból ne legyen hiánya a magzatnak.
Tekse állítólag endodokikkal is konzultálni szokott.
Én is nagyon gondolkodom rajta, hogy kérek időpontot, de most adok ennek az L-thyroxin szedésnek némi időt. :)
Dettikécske
2015-07-29 10:32:36
 
Bocsánat,ANDIT AKARTAM IRNI,,,
Gyöngyvirág88
2015-07-29 10:19:10
 
Andi, az a TSH érték egy 70 éves embernek megfelelő. Egy fiatal, babát akaró nőnek nem nagyon. Az én dokim 1 alá szorította, úgy is sikerült a baba. Már babásan 1 egészet romlott a TSH-m, ezért fontos, hogy minél jobb legyen az érték.
Andi1989
2015-07-29 10:08:16
 
Moha,
3,88 volt a TSH-m. a doki szerint ezzel semmi probléma, mert ref. tartományon belül van. (4,2 a max)
Lehet megpróbálom a doktor úrral felvenni a kapcsolatot, hátha tud nekem okosat mondani.:) Köszönöm.:)

Tomka,
Siófok mellett lakom. Fogalmam sincs, hogy van-e itt a közelben (Székesfehérvár, Siófok, Veszprém) ilyen központ, de utána nézek ennek is.:)

Mindenképp szeretnék még egy orvossal konzultálni ez ügyben. nem nyugszok addig, amíg nem mondja meg valaki, hogy mi a gond.
Megpróbálok egy magán endokrinológushoz is időpontot szerezni, hátha az segít.

De nem tudom, hogy elkezdjem-e a Bromocriptint szedni. Mert az most el kellene kezdenem. A Clostyt meg a Duphastont csak a következő ciklustól..
kukac
2015-07-29 09:42:49
 
Sziasztok!
Nekem tegnap megjött (végre). Éreztem, hogy nincsen baba, úgyhogy jobb így, pláne, hogy szombaton megyünk Balatonra...
Dettikécske
2015-07-29 09:03:42
 
Anita,szerintem is jár utána jobban,,,,:) ,,,én is azt teszem most sorba.....,,,, Krisztike ennek örülök,csak jo az a tea,,,,,
Krisztike1980
2015-07-29 08:53:58
 
Sziasztok Lányok! Mostanában csak olvasgatlak Benneteket, semmi érdemlegessel nem tudtam jelentkezni. Nem olyan régen írtatok a Lady Ciklus teáról. Én most kipróbáltam, ittam 7 napig, az eredmény az lett, hogy az elmúlt két ciklushoz képest szépen ballag felfelé a hőmérsékletem. És nagyon fájnak a mellbimbóim....
tomka
2015-07-29 08:26:35
 
Andi1989,

nem tudom merrefelé laksz, de ha nem túl nagy távolság, én a helyedben egy meddőségi központhoz fordulnék. Ők sem fognak ugyan személyre szabottan, kifejezetten veled foglalkozni, ehhez túlságosan leterheltek, de! Ott van egy megszabott protokoll, egy vizsgálatsor, amin minden páciensnek végig kell mennie, és ezzel máris egy csomó kérdést megválaszolnak.

Gondolom ez intézményenként némiképpen eltérhet, de nagyjából a következő vizsgálatokat végzik el:
- vírusszűrés mindkét félnek (HIV, hepatits B és C, luesz)
- hormonpanel (3. és 21. napi, itt pajzsmirigy-hormonokat is néznek, és ha eltérést találnak, beutalnak endokrinológushoz)
- 12. napi ultrahang (hogy megnézzék, van-e peteérés)
- átjárhatósági vizsgálat (ez neked megvolt, úgyhogy egy gonddal kevesebb)
- hiszteroszkópia (méhtükrözés, azt ellenőrzik, hogy a méhüreg szervileg rendben van-e, nincsenek-e olyan elváltozások, amik a beágyazódást akadályoznák)
- laparoszkópia (ez lehet, hogy csak bizonyos esetekben szükséges)
- a férjnek spermiogram.

A fenti vizsgálatok eredményeinek ismeretében döntik el, hogy mi a leginkább indokolt és célravezető megoldása a problémátoknak, és javasolhatnak ovuláció indukciót, inszeminációt, vagy IVF-t. Akárhogy is, ott legalább szakértő kezekben vagy, és a tapasztalatok szerint ha valami plusz vizsgálatot kérsz (pl. a cukorterhelés), az elől sem szoktak elzárkózni.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!