Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Gyöngyvirág88
2015-07-29 10:51:09

A többi hormont is megnézték mellé? Kellene minimum egy Ft4 és egy anti-TPO. Ezen felül mehetne még egy Ft3 és egy antiTG is.
Andi1989
2015-07-29 10:42:58

Írtam a Doktor Úrnak, remélem hamarosan válaszol! :)
Mivel lehet ezt a TSH-t levinni?
Moha13
2015-07-29 10:39:09

Ja, a Bromocriptin
Én szerintem azt csinálnám, hogy először megnézném, a pm alulműködés rendberakásával rendeződik-e magától. Ha nem, akkor szedném.

"Milyen hormonális folyamatok állnak a pajzsmirigy alulműködése által okozott meddőség mögött?

Pajzsmirigy alulműködés hatására a hipotalamusz fokozza a TRH (tireotropint felszabadító hormon) elválasztását, ami az agyalapi mirigyben serkenti a pajzsmirigyre ható, serkentő hatású hormon, a TSH elválasztását. A TRH emelkedés hatására azonban az agyalapi mirigyben a prolaktin nevű hormon termelése is fokozódik. A prolaktin túlzott mértékű elválasztása gátolhatja az LH és FSH hormonok termelését, ami a tüszőrepedés elmaradásához vezethet. Ennek néha a menstruáció teljes megszűnése is lehet a következménye."

http://gendiagnosztika.hu/pajzsmirigy-es-meddoseg/

Moha13
2015-07-29 10:34:29

Andi1989
Én már hátast dobok ezektől a "reftartományon belül van, hát nyugodjon le" típusú dokiktól. Ez a doki nem a Te dokid, én egészen biztosan otthagynám a francba!!!
Egyébként meg a meddőségi központok sem nagyon foglalkoznak a TSH-val, csak ha nagyon kiugró, vagy ha lombikra készül az ember lánya.
A majdnem 4-es TSH rengeteg, a Tekse szerintem jó lenne Neked, mert Dzsudzsánál is leszorították 2 alá és terhesség alatt végig figyelte a T4-et, hogy szépen, középtartományban legyen. Ez is pozitív, mert ugye a kevés normális doki közül is sokan csak a TSH-t figyelik, ami nem elég, hiszen pont a T4 a lényeg, hogy abból ne legyen hiánya a magzatnak.
Tekse állítólag endodokikkal is konzultálni szokott.
Én is nagyon gondolkodom rajta, hogy kérek időpontot, de most adok ennek az L-thyroxin szedésnek némi időt. :)
Dettikécske
2015-07-29 10:32:36

Bocsánat,ANDIT AKARTAM IRNI,,,
Gyöngyvirág88
2015-07-29 10:19:10

Andi, az a TSH érték egy 70 éves embernek megfelelő. Egy fiatal, babát akaró nőnek nem nagyon. Az én dokim 1 alá szorította, úgy is sikerült a baba. Már babásan 1 egészet romlott a TSH-m, ezért fontos, hogy minél jobb legyen az érték.
Andi1989
2015-07-29 10:08:16

Moha,
3,88 volt a TSH-m. a doki szerint ezzel semmi probléma, mert ref. tartományon belül van. (4,2 a max)
Lehet megpróbálom a doktor úrral felvenni a kapcsolatot, hátha tud nekem okosat mondani.:) Köszönöm.:)

Tomka,
Siófok mellett lakom. Fogalmam sincs, hogy van-e itt a közelben (Székesfehérvár, Siófok, Veszprém) ilyen központ, de utána nézek ennek is.:)

Mindenképp szeretnék még egy orvossal konzultálni ez ügyben. nem nyugszok addig, amíg nem mondja meg valaki, hogy mi a gond.
Megpróbálok egy magán endokrinológushoz is időpontot szerezni, hátha az segít.

De nem tudom, hogy elkezdjem-e a Bromocriptint szedni. Mert az most el kellene kezdenem. A Clostyt meg a Duphastont csak a következő ciklustól..
kukac
2015-07-29 09:42:49

Sziasztok!
Nekem tegnap megjött (végre). Éreztem, hogy nincsen baba, úgyhogy jobb így, pláne, hogy szombaton megyünk Balatonra...
Dettikécske
2015-07-29 09:03:42

Anita,szerintem is jár utána jobban,,,,:) ,,,én is azt teszem most sorba.....,,,, Krisztike ennek örülök,csak jo az a tea,,,,,
Krisztike1980
2015-07-29 08:53:58

Sziasztok Lányok! Mostanában csak olvasgatlak Benneteket, semmi érdemlegessel nem tudtam jelentkezni. Nem olyan régen írtatok a Lady Ciklus teáról. Én most kipróbáltam, ittam 7 napig, az eredmény az lett, hogy az elmúlt két ciklushoz képest szépen ballag felfelé a hőmérsékletem. És nagyon fájnak a mellbimbóim....

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!