Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
bevike
2020-01-21 19:55:40

Sziasztok. Kevesebbszer szólok hozzá de olvaslak titeket :) Láttam, hogy többen szeditek a Metformint. Pár évvel ezelőtt én is szedtem (legkisebb adag 500 mg), mivel láttak cisztákat a petefészkemen és kb. 1 év szedés után eltűntek, az arcom kitisztult (PCO gyanú, de vérvételnél rendben voltak a hormonjaim).
Azon gondolkodom, hogy szedjem-e ismét, hátha segitene a babásodásban? Ha évekkel ezelőtt segített, elmúltak a ciszták, akkor talán most is segithet? Tesvéremnél ez a gyógyszer segített a babásodásban, sok év próbálkozás után felírták neki ezt és 2 hónap múlva össze is jött a babó :) Rendezte az anyagcseréjét.
Majd megkérdem a dokimat de csak 1 hónap múlva tudok menni hozza, így addig is érdekel ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Rosszat csinálhatok vele?
A görbém elég cikkcakkos ebbe a hónapba, ma volt pozitiv az ovu teszt:
Lion86
2020-01-21 12:39:34

Guculke, ez nem annyira normális. Hol méred? És kb ugyanakkor minden nap?

Meli hagyd ki nyugodtan a tegnapit, úgyis a vérzés első napjától számolja a ciklust.

Natus, 2-3 tizedes esés normális ilyenkor, annál nagyobb esés mérési hiba lehet (vagy nagyon durva progihiány, de a többi értéked alapján ezt nem hinném).
Tüszőrepedéskor többszázszorosára ugrik hirtelen a progeszteron a follikulárishoz képest, ezért ugrik meg ilyenkor hirtelen a hő.
Natus
2020-01-21 12:17:45

Rosie:
Nekem első trimeszter alatt ráadásul külföldön volt gombas fertozesem, a doki emailben megírta hogy a Canestent használjam nyugodtan. Inkább mint hogy a fertőzés felszalljon a méhembe.

Lion86:
Köszi :-) arra nem emlékszem mikor normális hogy a lutealisban leessen a hő és mennyivel? Mert nekem 5. napon nagyon lezuhant.
a melleim már napok óta érzékenyek, pedig ez nálam nem jellemző.
Ovu után ugrok meg a hő ugye?
doriana
2020-01-21 11:55:51

köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek, megnyugtattatok :)
Meli19802
2020-01-21 11:19:44

Lion: új ciklust kezdek így. Igazából nem voltam még így ezért kérdeztem rá. Ez jelenthet valamit vagy a teszt ilyen? Most elkezdtem mérni a hőt Rosie rábeszélt. :) Azt viszont nem tudom, hogy hogyan jelöljem, ha tegnap nem mértem, mert ma kezdtem el? Kihagyhatom és mával indul? Ez így jó lehet? Köszönöm! :)
Guculke33
2020-01-21 11:14:44

Mennyire normális, hogy a ciklus első felében így fel-le ugrál a testhő?
Edit90
2020-01-21 10:36:04

Rosie: Nyugodtan használd el, most amíg vándorol a babuci a petevezetékben semmi baja nem eshet.Amúgy meg az első trimeszterben a leggyakoribbak a hüvelyi fertőzések,és a nőgyógyászok mindig a canestent mondják,hogy azt lehet. Használja a krémet a férjed is,nehogy visszakapd tőle.
Dorina: Az,ha előző nap van barnázás úgy tudom arra utal,hogy az előző mensiből visszamaradt vér a méhben,ami ilyenkor ürül.Ez még nem nagy baj. Ha több nap lenne,akkor kellene aggódni. A merckformin és a diéta is bezavarhat kicsit,és okozhatják ezt.
Józsa: Csinálj még ma is ovutesztet, szerintem még mindig pozitív lesz, és ma fog megrepedni. Az a kettő ami most van nagy összevárja egymást :) Ne aggódj, nekem 20mm-es volt a 11.ciklusnap a nagy, 16mm a kisebb, és csak a 16.on repedtek meg. Ha napi 2mm-t nő, akkor a nagy már meghaladta a 30mm-t, amire azt mondják már ciszta, és tuti nem lesz belőle semmi. Mégis lett :D
Lion86
2020-01-21 10:31:51

Rosie, használj nyugodtan Canesten Uno-t, az nekem is bevált. Mire aktuális a beágyazódás, addigra kiürül.
Lion86
2020-01-21 10:29:49

Sziasztok!
Natus, üdv újra köztünk, remélem nem sokáig maradsz, mint babatervező :)
Rossmannos Facelle LH tesztet használj, az tuti jó. Pontosan milyen tudnivalókra lennél kíváncsi, nehéz lenne mindent összefoglalni :)

Meli sajnálom, hogy megjött, nekem is ilyen halvány tesztjeim voltak karácsonykor :(

Edit nagyon örülök, hogy minden rendben volt. Vigyázz magatokra :)

Sziszi, hogy vagy?

Erikasz, hogy állsz? Remélem nem jött meg.

Doriana, a barnázás akár a Mercktől is lehet, nekem totál bekavart a ciklusomba. De lehet, hogy ez csak simán egy ilyen hónap. Ritkán van, hogy nekem is fél nap barnázással kezdődik, mielőtt rendesen megjön. Nem mindig kezd el hirtelen leválni a nyálkahártya.

Rosie, nekem ovu után még pár napig szokott enyhén szúrkálni a petefészkemnél, szerintem ez normális.

Jozsa, ha tegnap pozi volt a teszt, még csak most fog megrepedni, holnapra felmegy a hőd. Csak én vagyok ilyen fura, hogy a pozi tesz napján van ovum.

Andi, mi a helyzet veled?

Mai állás
rosie
2020-01-21 10:28:19

Doriana....szerintem akkor gond a barnázás ha több napig elhúzódik....nekem egyébként mindig úgy jön meg világ életemben hogy reggel barnázás aztán délutánra vagy nagyon maximum másnap reggelre rendesen.

Józsa felmegy az nyugi jó lesz az csak akciózzatok szépen!

Ahhh nekem meg ...nem hiszem el hogy mindig jön valami szarság...képzeljétek összeszedtem valószínűleg gombás fertőzést...nem tudom mi tévő legyek hőm megy felelé....szerintetek bevállaljak egy canesten kombit? azt írja a kezelési útmutató hogy csekély hatóanyag szívódik fel ennek ellenére terhesség első 3 hónapjában nem javasolt a használata...bár ha teherbe estem az még ugye nincs a méhben...orvoshoz csak 4. ére van legkorábban időpontom.....nem tudom mi tévő legyek de kezelnem kell mert egyre rosszabb...hihetetlen tizen éve nem volt ilyen problémám most meg...ahhh

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!