Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Köszi Eprike!!
Reméljük volt repedés, a görbéd alapján úgy tűnik!!
Sok sikert!! :)
Köszi Kolibir! Neked pedig további boldog babavárást!! :)
Nekem ilyen a mai görbe, bár éjszaka keveset aludtam, és 1 órával később is mértem a hőmet, mint szoktam, nem tudom ez mennyire befolyásolhatta esetleg az értéket.
DÁgi79
2016-11-12 08:40:21
Kedves Eprike!
Köszönöm szépen a válaszodat :) Kíváncsi vagyok hogyan alakul tovább.
Látom a Te görbéd is megindult felfelé :) Én nem mindig csinálok ovu tesztet, lehet, hogy kellene. Régebben csináltam nyáltesztet is, de volt olyan, hogy ovu után 4 nappal is csináltam, merthogy addig semmi páfrány nem volt, csak a hőmérőzésből kalkulálta ki a gép, hogy már megvolt az ovu, és utána lett páfrányos. Valamit lehet, hogy nem jól csináltam, de mindig reggeliből teszteltem, ez tuti.
Szép napot mindenkinek!!! Babásodásra fel!!! :D
Eprike
2016-11-12 06:03:39
Szaby ez jó hír. :)
Kolibri te hogy vagy a picikkel? :)
Én ma így. Vérvétel reggel... csak feljebb ment a hőm. Napok óta negatív, szinte 1 csíkos ovu teszt... csak akkor volt pozi amikorra behúzta. Talán most sikerült repednie? Na délutánra kiderül...
Kolibri84
2016-11-11 20:59:19
Szaby en kb 1,6-os ertekkel babasodtam. T3/T4 ok volt, anti TPO magas (140 korul).
Ma kaptam meg az eredmenyeket TSH lement 1,24-re, anti TPO mar terhesseg legelejen normalizalodott.
Szoval hajra, nagyon szurkolok mindenkinek, hogy mihamarabb babasodjatok!!!
Szaby86
2016-11-11 18:30:02
Szia Eprike!
Az új vérvétel eredményében a TSH -m 3,550 helyett már csak 1,680 mIU/L
Tehát fél év alatt gyógyszer nélkül lement ennyire, aminek örülök! :)
Viszont nem tudom, hogy ez az érték is még magasnak számít a babavállaláshoz?
Az fT3 fT4 értékekhez nem volt szám írva, csak ennyi, hogy: Norm TSH pmol/L.
Persze megfogom a későbbiekben csináltatni a terheléses vércukor és inzulint is, és azoknak az eredményeit is viszem majd a MensMentisbe.
Eprike
2016-11-11 11:22:42
Kedves Ági, kitartás :)
A görbéd legalább annyit elárul, hogy ebben a ciklusban minden rendben van :) Nem mondom, hogy bizakodj, mert sok ígéretes görbe okozott már mindenkinek csalódást, sajnos tényleg ki kell várni mensi előtti 1-2 napot még a görbével is :S De bíztató, hogy minden rendben van :)
Nekem mai görbém ilyen, picit feljebb ment, egyébként közelebb volt a 36,8-hoz, mint a 36,75-höz, de inkább az alacsonyabbat szoktam beírni. Ez még semmit nem jelent továbbra is amondó vagyok, hogy nem repedt meg. Holnap reggel még egy hő aztán vérvétel délután meg jöhet az eredmény amiből valószínűleg több dolog is kiderül.
Szép napot mindenkinek :)
DÁgi79
2016-11-11 09:04:35
Sziasztok lányok!
Sokat olvasgatlak Titeket, nagyon ritkán hozzá is szólok, de tényleg nagyon ritkán, főleg, mióta kiderült, hogy mind a két petevezetékem el van záródva, azóta már műtöttek, ott meg kiderült, hogy endometriózisom van :( Szóval már két éve próbálkozunk párommal, itt a 18. ciklusomat vezetem, és most ilyen lett. Sajnos volt már itt több reménykedés, főleg, mert 28 napos ciklusom van, és már két nappal előtte jelez, hogy meg fog jönni két hónapja nem volt semmi, 32. napon aztán megjött, másfél éve pozitív teszt után egy héttel megjött :( Azóta sajnos minden kis jel reménnyel tölt el, aztán meg a csalódás. Most jelenleg küzdünk, hogy bekerüljünk a győri Kaáliba, sajnos elég nehéz, mert az a kevés időpont, ami van, hamar elfogy. De küzdünk!!! :) Néha szomorkásan, a csalódások miatt, de a lényeg, hogy anyák legyünk :)
A görbémet is ritkán teszem fel, de most érdekes dolog történt, ilyen még nem volt, hogy ennyire egyenes legyen a luteális fázisban, ezért megosztom veletek.
Szép napot!!! Babára vágyóknak/váróknak/akaróknak mielőbbi babásodást!!!
Szaby86
2016-11-10 17:29:01
Köszönöm szépen Eprike az információkat, tanácsokat!!!!
Nekem se pontosak a ciklusaim valamikor 28, 30, 32 naposak de volt már ritkán 38 napos is.
Jelenleg a 35. napon tartok, de így nem is merek reménykedni, mert bármikor megjöhet.
Eprike
2016-11-10 15:09:36
Kedves Szaby.
Én is az MM-be kötöttem ki végül, eddig csak egyszer voltam, de az is hasznos és fontos volt, máris rendszeres a ciklusom és normális hosszú (azt ne kérdezd pont most mikor mennék kontrollra miért nem repedt meg a tüszőm) Nekem is van pajzsmirigy gondom TSH 4,8-ról indultam most 2,4-nél járok. ANTI tpot- érdemes még nézetni a pajzsmirigyhez, ezen kívül ehhez T3, T4 még ami fontos.
Ha még szeretnél más laborokat is megnézetni magán úton, akkor letudom írni nekem most mit kért ott a doki, illetve ami a pajzsmirigy gondhoz még társulhat és babához fontos az az inzulinrezisztencia. Ezt is megtudod magánba csináltatni. Így amikor mész a dokihoz, ha gond van egyből tud neked gyógyszert írni és máris spóroltál közel 3 hónapot. Tudom anyagilag azért nem egyszerű, már lassan mi is beleőrülünk :S
Magán labornak javasolnám a Centrumlab központot, vannak vidéki helyszíneik is a honlapjukon minden szépen megtalálható, talán nem horror áron dolgoznak és ami a legfontosabb még aznap megvan az eredmény. De nyilván, ha van időd mondjuk másfél hónap és egy jó háziorvos akkor kérhetsz beutalót vérvételre mindenre ami fontos lenne és akkor ingyen van :) Szívesen segítek és itt mindenki.
Szaby86
2016-11-10 13:26:13
Sziasztok!
Mi 10 hónapja kezdtünk bele a férjemmel a baba projektbe, eddig sajnos eredménytelenül.
Csináltattam hormonvérvételt ahol kiderült, hogy a TSH érték magas a babavállaláshoz, 3,550 mIU/L.
Az orvos szerint akihez mentem jó ez az érték, és nem foglalkozott ezzel.
Ezért kértem időpontot a Mens Mentis központba, ahova decemberben kell majd mennem, Dr. Sipos Anikó belgyógyászhoz.
Csináltattam ma egy új vérvételt ahol nézik a TSH és ez mellett az FT3 FT4 értékeket is.
A kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata a központról, illetve tudja-e, hogy ilyen pajzsmirigy probléma esetén, milyen vizsgálatokat kérhetnek még ezek mellett amiket csináltattam?
Azért szeretnék előre laboreredményekkel menni, hogy minél előbb elkezdjék a kezelést és azért is mert nem Budapesti vagyok.
Köszi előre is a válaszokat!!
Sok sikert kívánok Mindenkinek és akiknek összejött pedig boldog babavárást!!
Reméljük volt repedés, a görbéd alapján úgy tűnik!!
Sok sikert!! :)
Köszi Kolibir! Neked pedig további boldog babavárást!! :)
Nekem ilyen a mai görbe, bár éjszaka keveset aludtam, és 1 órával később is mértem a hőmet, mint szoktam, nem tudom ez mennyire befolyásolhatta esetleg az értéket.