Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Natus
2020-05-14 19:39:11

Sziasztok!
Ma voltam vissza az endokrinológushoz.
Az eredményeim teljesen rendben vannak.
Bár a januárban megemelt Letroxtól jobb TSH csökkenést remélt, így picit változtatott az adagolason, de ez nem akadálya egy terhessegnek.
A doki szerint inkább a stressz, vagy a rossz időzítés lehet a sikertelenség oka.

Bius:
Nekem a dokim mindig együtt nézi a Tsh-t az fT4-el.
Én lehet egy kicsit csökkenteném az Euthirox adagot.
Ma nekem azt mondta a doki a terhességhez 40nmol feletti progeszteron a jó.
Bius27
2020-05-14 17:14:30

Sziasztok!
Megvannak az eredmények:
TSH (fél szem euthyrox mellett 0,374
Progreszteron: 85nmol/L

Tud valaki esetleg véleményt mondani? Köszönöm!
Bius27
2020-05-12 07:49:03

Csak eszmecsere szintjén kérdezem, mert megint van egy valamire érdemes görbém, ami valószínű jól húzta be az ovut, hétfőn nézték 1 db 26mm tüszőm volt, ez valószínű másnap meg is repedt, csinaltam ovu tesztet is és éreztem is. Többen helyen is olvastam, hogy ezek a nagy tuszok nem igazán tartalmaznak petesejtet (nekem ez az egy tuszo volt) többekknél is kiderult. Azt viszont nem tudom ilyen esetben is emelkedik a hőmérséklet? Hogy petesejt nincs benne, de az ovulacio megtortent emiatt a progreszteron megugrik? Csütörtökön nézik a progit, de azt nem tudom hogy abból ki fog-e az derülni ha esetleg nem volt petesejt a tüszőbe. Lehet hogy az orvos azt látja minden rendben a progival az eredmenyből, de mi van ha mindig ilyen nagyok és nincs benne semmi, ez hogy derül ki?
Meliko78
2020-05-11 21:24:56

Szia! Nekem ilyen volt a görbém és terhes voltam azóta 2 honapos a kislányom
Heenii
2020-05-11 20:36:34

Itt a görbém. :)
Ez az első hónap, hogy vezetem a görbém, valamint első hónap amikor rápróbáltunk az utódra.
A ciklusaim 26-28 naposak, de az ovulációmat eddig nem figyeltem.
A görbe ebben a hónapban először, ahogyan a többi peteérés kalkulátor is, május 6-ra tette az ovuláció időpontját, aztán május 4-én nagyon erős görcseim voltak még éjszaka is. A görbémen így átkerült a peteérés napja május 4-re, de a méhnyaknyák szerintem nem volt a megfelelő állagú.
Más is járt már így, hogy esetleg ovuláció előtt 1-2 nappal görcsölt? Mennyire megbízható a görbém?
Köszönöm! :)
Natus
2020-05-11 14:18:30

Köszi Rosie, így fogok csinálni ha muszáj lesz. Még reménykedem hogy nem lesz új ciklus :-)
rosie
2020-05-11 10:30:46

Szia Natus!
Én mindenképpen javaslom a hüvelyben mérést bazális hőmérővel nekem azóta vannak értékelhető görbéim mióta így mérek..a braun hőmérő nagyon gyorsan mér és higiénikusan tisztán tartható én szeretem.
A Tsh-m nekem is 2.16 volt januárban...a progi érték szerintem nagyon szép ebből még baba is lehet simán :-) én is jövő hét pénteken megyek a 21. napira ...kíváncsi leszek nagyon :-)

Nálam "egyhangúan" telnek a napok :-)
Natus
2020-05-10 15:19:58

Az FSH meg az LH benne volt az akciós vérvételi csomagban, bár a dokim nem kérte... Gondoltam maradjon akkor benne, hátha van is értelme ha már egyszer így ajánlja a labor :D
Natus
2020-05-10 15:15:12

Köszönöm Andi, hogy megnézted.
Csütörtökön megyek végre az endokrinológushoz, kíváncsi leszek mit mond rá.
A Tsh-m az kb. pont ugyanennyi volt, amikor teherbe estem.
Meliko78
2020-05-10 08:27:41

Sziasztok! a TSH nekem is 2.57 volt mikor teherbe estem és semmi gond nem volt terhesség alatt FSH.LH csak ciklushoz kőtőten ad vallos eredényt a mestruácio 3-5 napjan

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!