Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
rosie
2020-05-19 17:55:26

Én is látok valamit :-)

Bius27
2020-05-18 21:48:17

Köszönöm aranyosak vagytok! Nagyon jó lenne ha sikerülne! Lámpánál jobban látom de már lehet nem is érvényes, hiába nézem 3 órája. A teszt 10es volt, 12. Napja lehetett ovu nagyjából 3 napon belül kellene megjonnie. Majd írok úgyis nektek. Nincs sok tapasztalatom tesztekben, amikor csináltam 25-os volt mert rosszat vettem, az fehér volt mindig nekem.
Nashua34
2020-05-18 21:27:45

Én látok valamit :) anno az enyém ugyanilyen halvány volt a 11. Napon, szintén 25-ös, aztán aznap vettem egy csomó 10-es Facelle-t a rossmannban és teszteltem napokig :D persze nem kell ilyen őrültnek lenni, de nekem jól esett. Drukkolok!!
Málna27
2020-05-18 21:19:35

Bius: Én mintha valamit látnék rajta. Viszont jól látom, hogy ez egy 25-ös érzékenységű teszt? Ha a 11. DPO körül vagy, akkor az még a legtöbb esetben akkor is halvány csíkos lenne, ha pozitív lenne. Inkább 10-es tesztet szerezz (nekem a Predictor vált be). Szorítok, hogy erősödjön! :)
Bius27
2020-05-18 20:35:22

https://kepkuldes.com/images/4b3db5a5d5972a8dd721afdab1c9f1f2.jpg
Csináltam egy tesztet kíváncsiságból, mert amúgy sem volt jó napom, mondom akkor már úgyis minden. Mutattam a férjemnek is azt mondja biztos megjeoltek hol kell lenni a vonalak mert halvanyan talán nagyon jó indulattal lát valamit, de lehet már kepzelodik o is. Megneznetek? Véletlenül lekapartam egy darabot, ahogy a műanyag védőt levettem, de az előtt kellene valaminek latszodni úgyis. Valószínű már annyira akarjuk hogy bele beszéljük. Ma 37,4 volt a hőm.
Nashua34
2020-05-17 12:02:25

A tünetek közt vannak különbségek, fokozatok. Valakinek a hasa megy, van aki kiütésekkel küzd, vagy akár ízületi fájdalmakkal, fejfájással stb. A megoldás mindig az élethosszig tartó diéta, és igen, a kezeletlen lisztérzékenység állhat a meddőség hátterében. Érdemes megnézetni, ha máshogy nem magán úton, a fiatalság nem kizáró ok. Ez egy autoimmun betegség, persze örökölhető is, de bármikor ki is alakulhat. Én 24 voltam amikor kiderült, valószínűleg már 18 évesen is az voltam, csak engem sem vizsgáltak ki rendesen. Nem értem néha az orvosokat, miért fáj nekik egy beutaló... :(
Bius27
2020-05-17 11:49:52

Köszönöm nashua! Igazából csak azért próbáltam így ki, mert orvoshoz nem tudtam menni és kíváncsiak voltunk milyen változást hoz ha nem eszek glutént. Köszönöm hogy írtad, én is olvastam hogy vizsgálat előtt nem szabad glutementesen elkezdeni enni, gondoltuk a férjemmel ha nincs változás valószínű nem vagyok az és akkor ne fussak felesleges köröket. A háziorvosom nagyon nehezen ad beutalot bármire is, mondván fiatal vagyok mi bajom lehetne, úgy kell mindent indokolni neki, sajnos ez a része is nagyon nehezíti a dolgokat és inkább mentem magánrendelésre eddig. Nekem ez az egy változás van amit írtam, ami azért tényleg másképp van mint mielőtt ettem glutént szóval nagy esélyem van rá hogy az vagyok. Gondolom ennek is vannak fokozatai.
Nashua34
2020-05-17 10:48:22

Szia Bius! A lisztérzékenység részéhez szólnék csak hozzá, mivel én is az vagyok. Ha mész rendes kivizsgálásra, akkor addig nem szabad diétázni, mert ál negatív eredményt kaphatsz. A vizsgálat vérvétel és gyomortükrözés (nem kell megijedni, bóditásban kérhető) ez a kettő adja meg az eredményt. Viszont ha nem eszel addig gluténosat, akkor a véred nem fogja termelni az ellenanyagot, és a bolyhok is regenerálódhatnak, így nem lesz ami kimutassa ha valóban ezzel van gond. Ez csak egy jó tanács :)
Bius27
2020-05-17 09:53:55

Köszönöm rosie és natus!
Kedden megyek állami rendelesre az endo dokihoz, akinél magánban voltam korábban, ezt csak a nőgyógyász kérte, így nem nézték meg a t4-et. Anti tpo-t fognak még nézni, hogy autoimmun - e vagy mi okozza. Szerintem olyan 1 körül lenne ideális az érték, lehet hogy változtatni fognak rajta. Nőgyógyász kérte hogy utána menjek el gasztroenterologiara, hogy van-e gluténérzékenységem, amúgy 1 hónapja gluténmentes én eszek, annyi változást érzek hogy minden nap wc-zek, előtte 3-4 napota kb.
Nekem a progit mindig akkor nézték amikor clotybegyt szedtem, ami ugye eleve megemeli az értéket, akkor 2x nézték, 96 és 113 volt az érték, most nem szedtem clotybegyt.
Az ouvt nekem is többször volt hogy pakolgatta a rendszer, talán ha 3 napig emelkedik akkor nem rakja át én úgy vettem észre. Mi ebben a hónapban ovu utánig 7x próbáltuk meg, próbáltam ezen is javítani. Meglatjuk mi lesz... Szorítok mindenkinek!
rosie
2020-05-17 08:14:32

Bius ez a tsh nagyon jó....a progeszteron meg egyenesen király.....akár akár még telitalálatos is lehet :-)
Én csütörtökre lőttem be a 21. napi vérvételt....eddig megint behzta a rendszer korán az ovut de kizártnak tartom hogy a 10. napon lett volna....most módosította a 13.napra ....viszont a 11. és 14. napon volt akció.....hááát nem tudom....ráadásul megint eléggé stresszes melós ez a hónap.a görbém is elég kaotikus.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!