Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Andi örülök, hogy jó kezekbe kerültél. :) Szerintem minden rendben lesz. Én holnap megyek terhelésre plusz még leveszik amiket a Tűű doki kért aztán távkonziban megküldi, hogy hogyan tovább. És megyek vissza terhesgondozásra. Kíváncsi leszek a cukorra így gyógyszer mellett, de mondta Fanny is, hogy Tűű doki le fogja majd építeni gondolom ez a mostani eredményemtől függ, hogy hogyan.
Andi198729
2020-07-15 08:54:52
Santein köszönöm! Aranyos vagy :) én is imádkozom érted és mindenkiért:)
Kriszti amikor diagnosztizálták nálam az ir-t akkor 68 kg voltam.a plusz kg-kat a terhesség alatt szedtem magamra. A normál súlyom az 53 kg volt mindig.és most is az kellene. Elég speciális diéta kell figyelni arra hogy ne forduljon vissza az ir, normál testsúlyra hízzak anélkül persze hogy megint megemelkedne az inzulinom, és figyelemmel a pajzsmirigyre is. Úgyhogy ezt én egyedül nem is tudnám kialakítani, ehhez tényleg szakember kell.de most már megnyugodtam hogy jó kezekben vagyok és segitenek rajtam. Tűű doki is mondta hogy sok dolgunk lesz. Most amit szednem kell normoxil, d vitamin, inofolic, galvus, valamin progesteron exeltist mert az eddigi progi szintjeim alacsonyak voltak ugyh azt is megtámogatja. Az inofoliccal kapcsolatban rákérdeztem lehet-e szedni mert azt tapasztaltam hogy rövidebb ciklust csinál 23-24 nap.azt mondta h.a luteálist nem rövidíti hanem a peteérést hozza előbbre.a ciklust meggyorsitja. Napi 1-et kell és ebéd előtt. Majd lombiknál kell megtámogatni a pajzsmirigyemet l-tyroxinnal. Bejelentkeztem még laborra kortizol fruktozamin és hbac1 vizsgálatra, és pajzsmirigy uh-ra azt még kérte.Amúgy Krizsa jól mondta hogy lombik eljárás alatt stimu alatt nem lehet szedni a mercket és semmi mást ezt Tűű doki is mondta. Csak ha a beültetés sikeres onnantól szabad a 10.hétig.
Sajnálom hogy nem derült ki előbb mert akkor nem vágtunk volna bele a sikertelen lombikba.
Csilla910930
2020-07-15 07:07:00
Hát most a párom a profertilt szedi ugye neki
Oligospermia maxot állapítított meg az orvos
Ha így nem fog sikerükni akkor lombik lesz
Csilla910930
2020-07-15 07:04:42
Kriszti engem is sokszor megtrèfált
De már nem már nincs pmsem se hála az ègnek
Így már a hasam se görcsöl mert ugye most nem
a babára fókuszáltam lehet azèrt.
Kriszti0129
2020-07-15 07:02:58
Csilla, van egy ismerősünk, akinek az első babája IVF-el lett, és az iker terhessége is, ami sajnos nem maradt meg. Majd a férje megpróbált valami (sajnos nem emlékszem a nevére) stimulálót szedni, és nagyon hamar néhány hónap alatt spontán sikerült a kislányuk :)
Kriszti0129
2020-07-15 07:00:01
Sziasztok Lányok!
Andi, 53 kgnál diagnosztizáltak nálad IR-t? Munkám kapcsán találkoztam jó pár Hashimotos kismamával, fog jönni :)
Engem valószínűleg megtréfál az agyam, annyira szeretnék már egy kis albérlőt. Egy hete kezdődött egy kis hasfájással, aztán át váltott minden este puffadásba, mindegy mit ettem, nem jellemző rám. Tegnap megint fájdogált a hasam, a mintha meg akarna jönni módon, de vasárnapig van még idő. Hullámokban meg hányinger.
A hőm még 36,6 és felette van, de ez nem mérvadó.
Csilla910930
2020-07-14 19:56:42
Igen Andi mindenfèlekèppen a termèszetes
utat szeretnènk a lombik csak vègső eset.
Santein
2020-07-14 19:10:11
Andi nagyon sajnálom hogy ezeken kell keresztül menned! Egy baba elvesztése még annàk is fájdalmasabb lehet mint hogy nem sikerül.Rettenetesen sovány vagy,híznod kell rendbe kell jönnöd! Mostmár jó kezekben leszel imádkozom érted is hogy sikerüljön a te ålmod is. Drukkolok és kitartàs neked is!
Andi198729
2020-07-14 15:32:27
Csilla, köszönöm, nektek is kitartást, meg fog oldódni, használja a férjed a vitamint, ne menjetek rögtön lombikra. Mindenképp a spontán próbálkozás legyen a cél, a lombik már csak a legvégső eset.
Andi198729
2020-07-14 15:30:36
Meli köszönöm :) Olyan jó, hogy beszéltünk itt a fórumon, és ajánlottad őket, és hogy hogyan tudok bejutni Tűű dokihoz. Végre megtalálta a problémát. A pajzsmirigy gyulladást azt tapintással is meg tudta állapítani. Érték alapján is, és tapintás alapján is egyértelmű. Most már bízom abban, hogy sikerülni fog végre a várva várt csoda. Fura hogy az l-tyroxint csak lombiknál kell elkezdeni. Végülis a hashimoto egyelőre még csak lappang. tsh t3 t4 tökéletes. Vicces a javasolt életmód: jódszegény, napi 6 alkalomra elosztott diéta testösszetétel optimalizálására ( visszahízás)
Dietetikus ellenőrzése mellett, és dietetikusi felülvizsgálat a szénhidrát növeléséhez. De nagyon jó doki mindent pontosan leírt, a terápiát, most miből mennyit szedjek, hogyan. Jó alapos. Nem sietett, háromnegyed órát rámszánt. Mindent kikérdezett, előzményt, családi anamnézist, türelmesen végighallgatott.
Ja és doki után személyesen taliztunk Rosie-val, nagyon jó volt beszélgetni, kávéztunk egyet, legszívesebben estig beszélgettem volna, csak vissza kellett mennem dolgozni, elkéreckedéssel mentem a dokihoz. Szóval ez szuper volt, szívesen találkoznék másokkal is, csak tudom, hogy nem mindenki pesti, nehéz összehozni. Bár én sem vagyok az, hévízgyörki vagyok, csak Pesten dolgozunk a férjemmel.