Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Margaréta88
2018-01-10 08:58:33

Lion akkor én is leírom a történetemet. :)

4,5 év után házasodtunk össze a férjemmel, 2017. májusában. Úgy voltunk vele, hogy esküvő után jöhet a baba. Júliusban hagytam abba a gyógyszert, szeptemberben voltam orvosnál. Akkor azt mondta, minden rendben, próbálkozzunk, 1 évig nyugodtan. Na én ebbe nehezen törődtem bele, sőt talán a mai napig sem. Ez a 4. vezetett ciklusom itt, előtte fogalmam sem volt lh tesztekről, hőmérésről stb. Azóta viszont én is lassan diplomázhatnék Amandeennel együtt. :) Sajnos én nagyon rá vagyok kattanva a témára, túlságosan is. Hiába mondják hogy majd jön a baba, én azonban nehezen viselem ezt. Minden hónapban eddig, mikor megjött,. sírógörcsöt kaptam, szegény férjem is már magát hibáztatja, biztos vele van a gond. Magánba voltam 3. és 21. napi vérvételen, annyira nem rossz, de majd ha még egy-két hónap múlva sem lesz siker, akkor irány a doki és majd ő mondjon rá vmit.
Sajnos vagy hálistennek, nem tudom mi a jó kifejezés, nekem általában mindig elég magason van ovu után a hőm, de a végén leesik. Most iszom a palástfű teát, e vitamint szedek, hátha ezúttal siker lesz. :)

A reggeli hőm szinte változatlan.
Sushi
2018-01-10 08:21:18

Plusz még annyit az előző "kórképemről", hogy nem voltam soha házasságban, ám volt 2 nagyon hosszú kapcsolatom, az elsőből szerettem volna babát, a párom még nem, akkor voltam 29 emiatt (is) ért véget a kapcsolat. A második hosszú kapcsolatomban meg én voltam bizonytalan sokáig, hogy szeretnék-e babát, családot. Sajnos későn, de kiderült, hogy nem és jó döntés volt:) Ja, és van egy imádnivaló kutyusom, aki 7 éves és életre szóló társam azt kell mondjam. Ő egy border collie, aki lakásban él velem és szerves része a családnak:)) Sokszor elképzelem, hogy a legjobb bébiszettere lesz majd a leendő gyermekünknek :o)) Remélem, hogy megadatik hamarosan ;)
Sushi
2018-01-10 08:11:09

Jó Reggelt Lányok!

Elképedve olvastam a megható történeteiteket, a küzdésetek. Mélyen sajnálom a veszteségeiteket és hogy ezen keresztül kellett mennetek. Egy biztos, hogy a női nem az erősebbik, ezt már régóta tudom :D
Nagyon szép, hogy így megnyílunk egymásnak, hol támaszok, vigasz vagy segítség vagyunk egymásnak. Köszönöm én is, hogy itt lehetek köztetek:))

Én az előző hónapban csatlakoztam és ez a mostani lesz a 3. vezetett görbém, az ovulációs tesztelést pedig kb fél éve csinálom már, az viszont biztatónak tűnik, mert szinte minden hónapban ovuláltam ezidáig ( a teszt szerint legalábbis:). A párommal, aki a vőlegényem lassan két éve, hogy együtt vagyunk. A babatervezést aránylag korán elhatároztuk, már a kapcsolatunk elején. A nehézséget egyrészt a korom is adja, 42 éves vagyok illetve, hogy 1 éve távkapcsolatban élünk. Én még itthon, ő külföldön. Ahogy tehetjük - próbáljuk - havonta látogatni egymást. Kb 1.5 éve kisebb-nagyobb kihagyásokkal de folyamatosan próbálkozunk. Ez a helyzet nagyon bizonytalan sajnos, de egyelőre nincs más választás. Legkorábban nyáron-ősszel valószínű, hogy összeköltözünk és addig terveztük az esküvőt is, de most a baba a prioritás. Még ez év elején egy termékenységi klinikát is megfogunk keresni, mert én egyetlen esélyt sem szeretnék kihagyni a koromból adódóan, mert később biztos megbánnám, hogy nem tettem meg mindent. Kis dióhéjban ez az én történetem:))
Lion86
2018-01-09 22:57:14

A ciszta magasan tartja a hőt, ez szinte biztos, efelől szerintem nem kell aggódnod. 30 felett természetes az anovulációs ciklus, de ez még kiderül a mérésekből, hogy most mi a helyzet.
Lion86
2018-01-09 22:54:42

Köszönöm Amandeen :) Van benne némi új infó;) Szerintem ne félj a mesterséges dolgoktól sem. Én a természetes / majdcsak sikerül híve voltam, de most nem akarok többet várni 6 hónapnál. A mostani páromnak sosem volt sperma vizsgálata, sosem nemzett gyermeket, úgyhogy nem tudjuk vele mi a helyzet. Ha fél éven belül nem sikerül, én is a mesterséges megtermékenyítés partján állok.
Amandeen
2018-01-09 22:45:21

Lion, nem túl nagy kérés.
Magamról: egy hónap múlva töltöm a 32-t. Első babára várunk a férjemmel, eddig még nem voltam soha babás, tudtommal.
Úgy igazán 2017 nyarától kezdtünk tudatosan próbálkozni, azóta vezetem a görbémet is. Előtte fogalmam sem volt,hogy létezik ilyesmi, hogy hőmérőzés, meg hogy LH tesztek, meg időzítés, stb.... azóta folyamatosan erről olvasok, tanulok, lassan doktorálhatok is belőle. :-) de baba még sehol. :(
2015 júliusa óta vagyunk házasok, azaz idén nyáron lesz 3 éve.
Most ősszel voltunk kivizsgáláson, és azt találták (hormonsor, átjárhatósági), hogy nálam elvileg minden rendben, de páromnak OAT szindrómája van, azaz kevés számú spermium, lassúak is és alakban is sok az eltérés a normálistól. Erre vitaminokat szed, várjuk lesz-e hatása. 3 hónapos a kúra, most tartunk a felénél. Március tájékán megyünk vissza ellenőrzésre, ha addig természetes úton nem sikerül. Ha jobb lesz a spermakép, akkor inszemináció lesz, ha nem, akkor lombik. Ettől nagyon szomorú vagyok, nem szeretnék mesterséges beavatkozást... :(
Más: kb. 3,5 éve volt egy cisztám, amitől teljesen felborult a ciklusom, volt,hogy 40 napra jött meg, aztán egy teljes hónapig megvolt, aztán 13 napra rá megint megjött, szóval rettenetes időszak volt. Abban az évben kezdtem szedni egy hormonpótló készítményt (ösztrogén-progeszteron), és azt szedtem egészen 2017 augusztusáig. Féltem letenni, nehogy megint boruljon a ciklusom. Eddig azóta minden rendben volt,most félek, nehogy megint ciszta legyen.
Ez a készítmény elvileg nem fogigátló volt, de hát nem tudom mennyire befolyásolta mégis a dolgokat odabent. Mindenesetre baba nem lett, ráadásul lett a páromnak egy katasztrofális spermiogramja... remélem, hogy nem olyan rossz a helyzet most már, nemsokára újra megvizsgáljuk. Hát kb. ennyi rólam.
Lion86
2018-01-09 22:42:21

Köszönöm, december 19-én ment el, akkor írtam is, csak elhúzódott a temetés a karácsony miatt.
Amandeen
2018-01-09 22:25:40

Lion, nagyon sajnálom! Részvétem a mamád miatt! Írtad, hogy szomorú vagy nagyon, de ha jól emlékszem, a mamád nem említetted. Teljesen átérzem, amit most érzel.
Amandeen
2018-01-09 22:23:33

Dankol, aranyos a párod! :-)
Lion86
2018-01-09 22:20:50

Arra gondoltam (ha nem túl nagy kérés), hogy mivel még én is keverem néha, és az újaknak is érdekes lehet, leírnátok, ki mennyi idős, mióta próbálkozik, van-e gyermek, ha igen mennyi, esetleg merre laktok vagy egyéb "paramétereket", amit fontosnak tartotok. :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!