Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anita34
2018-01-21 14:11:31

Sziasztok!

Lion, a vérvétellel biztos, hogy rájönnek majd a problémádra. Kitartást, nemsokára mész!

Kira, biztos nehéz lehet odaadni a kiskutyákat. Olyan szeretettel vigyázol rájuk. Na de megtartani sem lehet az összeset. :D Az jó, hogy tartod a kapcsolatot a "szülőkkel".

Niki, jó sok mindent szedsz. Igen, a progit én is a 12. hétig szedem. Kisfiad hogy van? Párodnak jobbulást. Tegnap este pl. 2x is kidobtam a taccsot. :D
Várjuk a pocakos fotókat.

Ezek a tesztek amit Csuti is csináltatott, mind drágák és ez a 75.000 ft az alja. Ez a Down-kórra szűr, a 165.000 ft-os a Down Edwards és Patau-kórra. A 180.000-res pedig szintén amit az előzőek csak még mellé a nemi kromoszóma rendellenességeket is. A kiértékelését nem Magyarországon (Németo.) végzik, gondolom ezért is lehet ilyen drága. De teljesen biztonságos az egész, anyai vérvételből ki tudják mutatni ha ne adj Isten baj van. Meg van ugye a magzatvíz és méhlepény mintavétel, de ez kockázatosabb mert vetéléssel járhat. (Hallottam már olyat is, hogy emiatt lett beteg a baba - megszúrták elvileg)

Most én is elgondolkoztam egyébként, mert a napokban mesélte ismerősöm, hogy van olyan ismerőse akinek már van egy kisfia és 34 évesen szülte a másodikat. Nem végeztek nála semmilyen ilyen szűrést csak a kombinált teszt volt meg UH-ok és sajnos beteg lett a kislány. Valamilyen genetikai baj van, nem tudom pontosan mi. Így azért elgondolkodtató és már egyből nem is sokallom azt a 75.000 ft-ot a vérvételért.

Amandeen, szerintem ovus leesés. Nagyon drukkolok! Meg kell most már történnie!!!

Erikasz, hogy vagy? Ittál azóta citromos vizet?

Fbara, szerintem is meglehetett az ovud. A további napok méréseiből biztosan kiderül. Biztos szépen be fogja tenni a vonalat. :)

Sushi, közelben az ovu. Csinálsz még teszteket?

erikasz
2018-01-21 14:03:05

Lion :Semmilyen gyogynövényt ne igyál ,csak barátcserjét azt ajánlom olvass utánna mindent helyre hoz !

Niki :Ugy örülök hogy jól vagy ! :D
Férjed rettenetesen sajnálom ,tudom milyen érzés a fog az a legrosszabb a fájdalmak közt ,de tejterméket ne fogyasszon a fertőzés miatt !
És málnalevél teával ,vagy kamillával öblögesse sebösszehuzó hatása van és a málna fájdalomcsillapitó ,vértisztitó hatása is van ,meg is ihatja !
Nagyon szép a görbéd vonalzó szerű !!!:D
Vigyázzon rátok a Jó Isten !!! Puszillak ölellek .......
Orvoshoz 02.29 control ,03 12 ,03.14 én terhelés és izotop vizsgálat .
Remélem minden rendben lesz ! Velem van a Jó Isten :D
Niki111
2018-01-21 13:54:31

Lion : amiket leírtál az a pajzsmirigy alul működésére utal . Nekem az első szülés után jelentkezett kb ugyanígy . Nagyon hullott a hajam is. Sztem a pajzsmirigynél lesz a gond !
Lion86
2018-01-21 12:28:40

Sziasztok!
Niki, örülök, hogy jól vagytok, pont tegnap este gondoltam rá, hogy mi lehet Veled :) Jobbulást a férjednek! Szörnyű a foggyulladás, iszonyúan tud fájni :(
Amandeen nagyon szurkolok, hogy most már meglegyen az ovu.

Én már megint próbálok rájönni mi lehet velem és olvasgattam, de sajnos az én tüneteimmel nem sok jóra számíthatok. Már alig bírom kivárni, hogy mehessek vérvételre.
A progeszteron hiány volt eddig gyanús a barnázás és a hőingadozás okaként, de sajnos úgy néz ki, hogy ez mellett alacsony lehet az ösztrogénszintem is (ezért is alig bírok már magammal a véreredmény miatt), rákerestem a tüneteimre és korai klimax, pajzsmirigybetegség, PCOS lehetnek az okok. Már megőrjít ez a találgatás :(
Az éjjeli izzadás, ingerültség, hangulatingadozás, állandó fáradtság, alvászavar, száraz bőr (főleg kb. egy hónapja még a fejbőröm is iszonyú száraz), ingadozó vérnyomás, fejfájás, mellszövetállomány csökkenése... ez mind ösztrogénhiányra utal. Az lett gyanús, mindenütt azt írják, hogy a vérzés ilyenkor erősen csökken, vagy akár el is marad.
Úgyhogy marad így a görbém. Valószínűleg már új ciklusban vagyok és most ennyi volt a mensim. Ha meglesz a hormon eredmény legfejjebb visszarakom egybe az 53 napot.
Kira84
2018-01-21 12:12:17

fbara90
Szia igen 1 kis csimasznak már van gazdája, mindig családokba kerülnek a kutyusok, mindenkivel tartom a kapcsolatot a mai napig nem számít hogy már 2 vagy 6 éves a kutyus. Mindenkiről kapom az infókat képeket és videókat
Erikasz. nem hiszem hogy ovu lenne a tegnapi ovu tesztem még negatív lett, a mikrockop is csak köröket mutatott, de majd ma is megnézem
Niki111
2018-01-21 11:59:35

Sziasztok lányok!
Csuti: gratulálok a pici lányhoz. Miért nem kapsz képet az uh-on? Végül melyik kórházban fogsz szülni? Nem jössz a Honvédba? Hátha összefutunk :D
Azért kíváncsi lennék, hogy mivel tud kevesebbet az "olcsóbb" teszt.... szerintem ez elképesztő, hogy milyen drágák.
Anitacool: sajnálom nagyon :( a darabos vérzés valószínűsíti, hogy nem tudott megtapadni .Remélem jól vagy! A prolaktin szintet nem lehet szoptatás mellett kicsit meghackelni :) ?
Margaréta: a darabos vérzést sem vitamin, sem tea nem tudja okozni. Az korai vetélés jele lehet. Nekem is az volt sajnos kétszer is, mert vékony volt a méh nyálkahártya
Erika: hogy vagy a szíved? mikor mész orvoshoz vissza vele?
Anita34: igen az Utrogestant a 12. hétig kell szednem
Azon kívül szedek E-vitamint, Trimeszter 1-et, Rutascorbin 3x2, azt a 12. hátig, aztán 1000 mg C-vitamin, ahogy eddig is. És Omacor nevű omega-3-at (horror árú...), MAgne B6 3x1 és 2000NE D vitamint . Szóval jó sok mindent. Vannak még rosszulléteid? Én most kopp-kopp. Étvágyam van, megőrülök a gyümölcsökért és a savanyú uborkáért. És fogytam 1 kg-ot :D
Én a fiaimmal még ennyit sem voltam rosszul, mint most. Szóval lehet, h van benne vmi. Majd most kiderül, hogy mi jön be ezekből. Mert ha még 2 fiú, én totál oda leszek :) alapvetően fiús anyuka vagyok, nekem a lányok picit távoliak. Persze ugyanolyan boldogok leszünk, ha lány az egyik (vagy mindkettő, jaaaaj :D) csak hirtelen nem tudnék mit kezdeni velük :D
Lion, Dankol: a barnázás nem jó, hormonhiányra utal. A hormonsort mindenképp érdemes megcsináltatni.
Gyémánt: nekem évek óta nem volt már ez a tojcsis nyák. Nincs mindenkinél!
Én már többször írtam itt a lányoknak, hogy nekem pl ezek az olcsó csík tesztek semmit sem értek. Nekem kizárólag a Rossmanban vásárolt Facelle teszt mutatott bármit is.
A program a bevitt adatokból dolgozik nem csak a hőből. Ha csak azt adod meg, akkor nyilván csak abból :)
Barbi: nekem ovukor leszakadt a derekam és érzékenyebb volt a méhszáj
együttlétkor. Meg bizsergett a méhem, legalábbis úgy éreztem. Meg szurkált, de nem nagyon.
Sushi: köszönöm szépen, jól vagyunk szerencsére. A barnázás elmúlt, amint elkezdtem szedni hétfőn az Utrogestant. Az orvosom egyértelműen progeszteron hiányt mondott. A 12. hétig kell szednem. Még szerdán volt egy apró pici maszat. Igyekszem pihenni is, dehát nem mindig megy. Volt ugye a kisfiammal az ovis eset, aztán Zsoltim egész héten szenved a fogával, már kétszer vittem fogorvoshoz, kitisztították neki a tályogot, de tegnap Pestre vittem a SOTE fogászati ügyeletre. Ott is kitisztították, kapott egy szép nagy fejkötést. És még mindig fáj neki. Ki nem húzzák, míg a gyulladás le nem megye, de ha meg lemegy, akkor már inkább megcsináltatja.
Én a méhpepőnél nem tapasztaltam ilyen alvás problémákat. Én csak pattanásos voltam tőle.
A mozgás, ha eddig is csináltad nem befolyásolhatja a teherbe esést. Persze nem súlyemelésre gondoltam :D de a futás jó lehet
Mennyi a tsh értéked? mert kicsit magasnak tűnik az alaphőd. Én ahova jártam a pajzsmirigyemmel magánrendelésre azt mondta az orvos, hogy a 30-45 közötti szülő korban lévő nőknek maximum 1-2 legyen a TSH. Hiába magasabb a refenrenciaérték, aki szülni akar, erre az értékre kell törekedni. Nekem mikor terhes lettem 1,5 volt. Most meg 1,069. Legjobb.
Lehet, h érdemes lenne magánlaborba elmenned, mert ott néznek anti-TPO-t, amit simán nem néznek. Az az értéke nagyon fontos! Nekem is úgy derült ki, hogy baj van, hiába volt referenciában a TSH.
Lion: nagyon ügyes a kisfiad :) de jó , ez annyira jó időszak (ez is)
Dankol: szerintem is válts a következő ciklusban hőmérőt. Minimum 5 percig kell mérni, úgy ad értékelhető görbét. Előtte hiába teszed be a szádba szerintem, amíg nincs bekapcsolva.
Amandeen: ez már nagyon hasonlít egy pozi tesztre ;)
Mostmár meg kell történnie, nincs mese :D

Mi az ikrekkel betöltöttük a 9. hetet, eszméletlenül repül az idő. MAjd teszek nektek pocakos képet, mert nagyon látszik, ahhoz képest, hogy még csak a 9. hét. :)
Amandeen
2018-01-21 11:42:45

Lányok, ma reggel 36,1-t mértem.
Készül az ovu vagy ma van. Elvileg ugye pozi LH teszt után 12-36 órán belül reped meg a tüsző.
Kérdés, hogy nekem a tegnapi pozitívnak tekinthető-e.
Nemsokára megyek a gyógyszertárba, megnézem van-e LH tesztjük, mert nekem sajnos elfogyott.
erikasz
2018-01-21 11:33:20

Fbara :kösznöm szépen nagyon jól vagyok ,jobban mint valaha :D
Tudtam hogy még katéterezésem lesz, mivel még egy ér bevolt szükülve ,de azt hitte az orvos is ,és én is ,hogy terhelésen minden rendben volt ,hogy nem lesz probléma vele ,de sajnos lett :(
Még a szivtörzsnél is tágitották ,olyan jól éreztem magam már Katéterezés után elmondani nem is tudom .....:)
Már te estére palástot ihatol Barbi ,mert az ovu az megtörtént és nagyot fog ugrani a hőd reggelre !
erikasz
2018-01-21 11:23:38

Sushi :Pajzsmirigyhormon tultermelődésere utalhat !
Sulycsökkenésed van e ,gyakori éjségérzet,alvásizavarok ,siroshangulat,nyugtalanság,ciszta ,hosszu ciklus,kimaradó tűszőrepedés magas ösztrogén szinted mellett,gyenge vérzés ,hasmenések gyakoriak?
Vannak ilyen tüneteid ?
fbara90
2018-01-21 11:17:35

Erikasz ma még nem ittam palástot mivel nem ugrott még fel a hőm egyértelműen. Este fogok inni gyerek malnat aztán holnap reggel ha ugrok akkor kezdem a palástot. :)
Jól vagy már így a műtéted után?? :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!