Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Lion :szép a görbéd :)
Gyémánt : Lehet a tied is babakocsi formát fog felvenni ,ugy kezdődik mint az enyém,a luteláris :D
Lion86
2018-02-04 09:07:55
Jó reggelt Mindenkinek!
Erikasz, ne búsulj, ez nem biztos, hogy rosszat jelent, amit néztem múltkor hormonábrákat kb.ilyenkor van a masodik ösztrogéncsúcs vagy a beágyazódás is lehet :)
Gyémánt, szép egyenletes most a hőd, jó ha nem ugrál :)
Az enyém most ilyen
erikasz
2018-02-04 09:01:50
Jó reggelt lányok !!!:D
Többiek ?
Én zuhantam 0,2 tizedet :(
gyémánt7
2018-02-04 06:46:53
Mindenkitől Bocsi , de most csak ennyire volt időm!! :-/
gyémánt7
2018-02-04 06:46:46
Mindenkitől Bocsi , de most csak ennyire volt időm!! :-/
Amandeen
2018-02-03 21:56:22
Lion, köszi az infót, hasznos volt. Akkor van remény. Ez azt is jelenti, hogy az AMH érték nem egy állandó szám, hanem fel-le ugrálhat ez is hónapról hónapra. Lehet, megnézetem majd még egyszer, csak az a baj vele, hogy elég drága, de hát mindent a babáért!
Lion86
2018-02-03 17:58:36
Most már én is megnézetem, mert ez is utalhat PCOS-re, de ki is zárhatja.
Kíváncsi leszek, végül milyen eredményekre jutunk.
Lion86
2018-02-03 17:56:26
Ezt egy blogon találtam, talán ad némi biztatást:
"AMH - a harmadik
Na, hogy teljes legyen a kép, ma megjött az újabb AMH eredményem.
Ezt azért csináltattam, mert júliusban mérve 3.5 volt, amin hatalmasat örömködtem, majd a decemberi 0.9 lett, ami totál sokk volt. Ezen nagyon elámultam, mert hát azért 6 hónap alatt ekkora esés - a negyedére! nem a negyedével, hanem a negyedére! - elég durva.
Az egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés alapján azonban kellett egy harmadik mérés is. Persze ez így nem százas, mert nyilván elvben ugyanazt ugyanakkor ugyanúgy kellene megmérni, hogy tudományos igényességgel összehasonítható legyen, de ettől most tekintsünk el. Ebben a témában már amúgyis régen letettem a tudományos igényességről, ami kicsit zavarja a kutató lelkemet, de ez van. Az orvoslás és a biológia nem egzakt tudományok. Na szóval tehát az "ugyanakkor" nem teljesíthető, de hát így sem rossz.
A mai mérési eredmény:
Név Eredmény Egység F Referencia
-------------------------------------------------------------------------------------
Anti-müllerian hormon 1,2 ng/ml 0,2 - 14,6
Szóval 1.2. Ez se maga a mennybe menetel, de jobb, mint a decemberi, cáfolva ezzel azt a tézist, hogy az AMH értéke monoton csökken az idővel, hiszen az enyém december óta 30%-al nőtt. Így tehát vagy a júliusi volt totál off, mérési hiba, vagy akkor speckó jó hónapom volt, és az AMH tényleg, mint azt egyesek feltételezik, inkább az aktuális havi petesejtállományt jellemzik, és nem az overall petefészek tartalékot.
Szóval akkor ez van - nincs szuperpetefészkem, de kétségbe se kell esni, még nincs kiürülőben sem. Ez összességében jó hír."
Lion86
2018-02-03 17:42:29
Amandeen, ilyen eredménnyel (pajzsmirigy, FSH) tényleg elég kicsi a valószínűsége. Így önmagában nem tudom mit jelenthet az alacsony AMH. Mindenképp endokrinológust kéne erről megkérdezni, mert a nőgyógyász ebben valószínűleg nem tud érdemi tanácsot adni. Az én 6-os Lh/FSH arányomra se reagált semmit. Csak a progeszteronon akadt fent és már írta is.
Amandeen
2018-02-03 16:55:13
Lion, októberben csináltattam hormonsort és akkor minden rendben volt, minden értékem tartományon belül volt, sőt, az FSH-m nem hogy magas, hanem alacsony volt, picit határérték alatti is (3,41), a határ 3,50.
A pajzsmirigy is rendben volt, 1,31. Egyedül az AMH volt alacsony és az FSH.
Akkor azt hiszem én is azt olvastam, hogy az FSH ilyen esetben nagyon magas, nálam meg pont nem, úgyhogy ezzel nyugtáztam is dolgot, csak mondta volna a doki, ha valami nem stimmel.
Korai menopauzáról nem tudok a családban, édesanyámnál is jóval 40 fölött kezdődött, a mamáimat nem tudom, de szerintem náluk sem 30-as éveik elején jelentkezett. Passz. Nem tudom, hogy mi történik bennem.
Mindenestre babás biztos nem vagyok, ilyen alacsony hővel nem is lehetek, hisz ovu sem volt, de a biztonság kedvéért csináltam már HCG-t is, és természetesen negatív. Remélem a doki majd talál valami megoldást!
Gyémánt : Lehet a tied is babakocsi formát fog felvenni ,ugy kezdődik mint az enyém,a luteláris :D