Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Encsy883
2018-02-27 15:16:09

Fbara: igen, elvileg jó helyre. Bár most nem éreztem görcsöt, szurkálást, úgyhogy pobtosan nem tudom mikor volt. :-D de ugye hő, teszt és méhszáj, nyák szerint aznap éjjel vagy másnap hajnalban lehetett gondolom. :-)
Viszont nem tudom mitől, de ma enyhe görcsölgetést és szurkálódást érzek alhasban ... elvileg jövő hétvégére nem várom, azt még nem érezhetem most ...
fbara90
2018-02-27 15:09:10

Sziasztok!

Erikasz még nem ment magasra a hőd, csak 36,3. Remélem ez még nem peteérés! :)

Encsy ez már csudiszép hő! Tuti már luteálisban vagy :) wiiiii Az ovudat jó helyre húzta a gép?! :)

Amandeen nem olyan alacsony ez még :) Holnap lehet felfele ugrik megint :) Én szorítok! :)

Lion látom a hőd stagnál. Nem érzed jobban mint a napokban, hogy közeledik a pé? :)

Margaréta 36,9, ez is gyönyörű!!! szép magas!! :)))

Én ma sem mértem. De miattatok jövök mindig! :D Meg azért az együttléteket jelölöm, sosem lehet tudni :D Ma vagyok az 5. dpo-n. Most valahogy lassan telnek a napok :D
Encsy883
2018-02-27 11:02:02

Margaréta: nagyon szépen fent van a hőd! :-)

Erikasz: reméljük, hogy tényleg nem ovu!

Margaréta88
2018-02-27 10:05:02

Látod Encsy, feljebb ment! :)
Erikasz: hát csak nem ovu, de ha mégis, akkor mitől lehet mostanában ilyen hamar?

Én így állok:
Lion86
2018-02-27 09:21:56

Erikasz, ha megint ilyen rövid lesz, nem mész el dokihoz?
Encsy, nagyon jól alakulsz :)
Amandeen, remélem ez nem mensi előtti csökkenés.
Én azt hittem mára történik valami előrelépés, de nem igazán akar
Amandeen
2018-02-27 07:33:28

Jó reggelt! Ma majdnem 36,7-t mértem, de nem volt teljesen annyi, ezért 36,65-nek írtam be. Meresztgettem a szemem rendesen, de akárhogy is néztem, nem érte el a higanyszál a 7 tizedet. Úgy örültem volna, ha megint visszamegy 36,8-ra, de úgy tűnik, nem akar.
Encsy883
2018-02-27 07:26:11

Jó reggelt, sziasztok! :-) Ki hogy áll ma?

Én ma így, egyelőre felugrott a hőm!
erikasz
2018-02-27 06:37:13

Jó reggelt mindenkinek !!:)
Itt a görbém remélem nem ovu mert megint rövid ciklusom lesz !
Amandeen
2018-02-26 23:25:23

Encsy, úgy van, ahogy Lion írja, a ciklus első felének, szakaszának hossza változó, lehet 14 napnál rövidebb, de hosszabb is. Ami állandó, az a luteális, azaz második szakasz hossza, ami ovu után következik. Ha tudod nagyjából (pl. előző hőgörbék alapján), hogy milyen hosszú a luteálisod, és tudod mikor volt ovud, akkor mindig ki tudod számolni, hogy mikorra nem várod. Egy átlag luteálishossz 14 nap, de igazából 11-16 nap között is lehet. Ha már 10 napnál kevesebb, akkor az nem jó. Ha a te luteálisod 16 napos, akkor ha pl. kicsit előbb jön az ovu, mint 14 nap,pl. 11. napon, akkor 11+16=27 napos lesz a ciklusod. Ha meg mondjuk 17. napon jön az ovu, akkor 17+16= 33 napos lesz a ciklus. Egy normál női ciklus 21-36 nap között mozog, és ez mind normálisnak számít, az se szentírás, hogy mindig ugyanannyi naposak, bár szerencsésnek mondhatja magát az, akinek mindig pont ugyanolyan hosszúságúak a ciklusai.
Amandeen
2018-02-26 23:16:21

Encsy, annyit tennék még hozzá, hogy a luteális közepi progeszteron vérvételnek az a lényege, hogy abból az értékből látszik volt-e tüszőrepedés, tehát az ovut igazolja, ráadásul akkor már az is látszik, hogy megfelelő mennyiségű-e progeszteron vagy esetleg sárgatest elégtelenség áll fenn és pótolni kell a progit. Itt olvashatsz többet ezekről a hormonvizsgálatokról:

http://meddovagyokanyaleszek.cafeblog.hu/2015/08/06/noi-ciklus-es-hormonvizsgalat/

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!