Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anitacool
2018-03-01 10:28:38

Encsy nem a vitaminoktól lehet hízni, hanem a túlzott kalóriabeviteltől. A B vitaminról egyesek azt mondják étvágyat csinál. De ha nem eszel többet, mint előtte, akkor nem fogsz hízni ;-)
Lion86
2018-03-01 10:20:38

Én csak annyit hallottam ismerősöktől, hogy a magneB6 növelte az étvágyukat, de ezt is csak olyan fele-fele arányban mondták. Nyilván tőled függ, mennyit eszel, önmagában nem hízlal.
" A B-komplexektől, vagy komplett multivitaminoktól NEM lesz szükségszerűen nagyobb az étvágyad. Ez ebben a formában nem igaz. Amennyiben súlyosan vitaminhiányos állapotban voltál – és tény, hogy ez manapság sajnos gyakoribb, mint hinnéd – akkor előfordulhat, hogy a vitaminok rendbe teszik az étvágyadat. Tehát ha korábban étvágytalan voltál, akkor ezt az állapotot igenis helyre lehet tenni a megfelelő vitaminbevitel biztosításával. De érzed a különbséget? Étvágytalanságból visszakerülsz egy normál, mondhatni egyensúlyi állapotba. Ha neked nincs gond az étvágyaddal, akkor NEM fognak a vitaminok ehhez képest étvágynövekedést okozni! Márpedig ez az amitől mindenki fél. De nézzük reálisan a dolgokat: akinek súlyproblémái vannak, azok azért ritkább esetben étvágytalanok. Nem ez szokott lenni náluk a fő probléma, hogy finoman fogalmazzunk.

Na de a tápanyagok felszívódása? Azt nem javítják a vitaminok?
De igen, amennyiben ezzel korábban problémád volt. Hasonlóan az étvágytalansághoz, amennyiben vitaminhiányos állapotban voltál, valószínűleg a bélflórád sem működött kielégítően. A kettő nyilván össze is függ egymással. A tápanyagok felszívódása így nyilván messze volt a tökéletestől (nem is hinnéd, milyen összefüggés van egyes vitaminok, ásványi anyagok és a bélflóra egészsége között - később erről is fogunk írni, mert megér egy misét). Azonban, visszautalva az előző bekezdésre, egyrészt nem valószínű, hogy egy túlsúlyos állapot esetén ezzel van a legnagyobb problémád, másrészt a tápanyagok elégtelen felszívódása egy nemkívánatos állapot, melyet korrigálhatsz a megfelelő vitamin ellátottsággal, így kerülve egy "normál" állapotba.
Azonban ha ezzel nem volt korábban gondod, akkor nem fognak csak a vitaminok hatására a tápanyagok "extra jól" felszívódni, hogy ezzel neked mindenféle súlyproblémákat okozzanak."
Encsy883
2018-03-01 09:32:14

Lányok! Érdekelne a ti véleményetek, tapasztalatotok! Ki mit gondol a sok B vitamin fogyasztásáról, tényleg hízlaló lehet?
Encsy883
2018-03-01 09:13:22

Amandeen: így van bizony, ahogy leírtad! Nekem is volt annó a 0. ultrahangon, amikor megállapította dokim a terhességet egy 4 cm-es cisztám, ami ugye sárgatest ciszta volt, és következő ultrahangra szépen fel is szívódott magától! Úgyhogy még bőven lehet az a ciszta azért, mert van ott egy babuci is! ;-) Nagyon szorítok, hogy így legyen! :-)
Anitacool
2018-03-01 09:06:48

Niki örömmel olvastam, hogy minden rendben veled és a kis ficánkával! :-) Ezek szerint maradsz fiús anyuka, királynő a pasik között :-) Jó is az! ;-)

Amandeen maradj ilyen kitartó, és meglesz az eredménye, én nagyon drukkolok nektek. Nem ismételgetem már a többieket, több szem többet lát. Nincs tapasztalatom, de úgy tudom én is, hogy a ciszta magasan tarthatja a hőt, meglátjuk ha nem jön meg, hogy ez az-e. Drukkolok, hogy inkább baba okozza, bár úgy lenne!

Barbi repkednek a napok, szépen haladsz :-) Remélem ez az utolsó “görbéd” :-)
fbara90
2018-03-01 08:07:13

9. dpo. :)
fbara90
2018-03-01 08:06:54

Sziasztok! :)
Amandeen azért ez már elég jó eredmény, van még remény!!! Csak tartsatok ki! :)

Nekem meg megkerült az eltévedt bárány, így tudtam mérni :D
Szerintem szökni próbált, mert a másik szobában találtam meg a kanapé párnája alatt és gőzöm sincs hogy került oda :D :D
aranymaszat87
2018-03-01 07:45:07

Niki örülök hogy minden rendben veletek! :)
Erikasz jól felugrott a hőd! Már ovu lehet?
Sushi jósteszt?? Hőd? :)
Tényleg Amandeen és Sushi hova jártok meddőségibe??
Amandeen
2018-03-01 07:43:43

Amúgy továbbra sem tudom elhinni, hogy ciszta okozná ezt a szép magas, lépcsőzetes, vonalzós görbét!
Amandeen
2018-03-01 07:41:21

Sziasztok! Mai hőm is 36,85. Kb. 12-13. Dpo lehet.
Lion, ahhoz képest, hogy októberben 0,062 AMH-m volt, most 0,4!!!!! Tudom, alacsony így is, de ezek szerint változik az értéke, felfelé is! Olyan 35 éves korosztálynak megfelelő, alsó határértékhez közeli.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!