Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Encsy nem a vitaminoktól lehet hízni, hanem a túlzott kalóriabeviteltől. A B vitaminról egyesek azt mondják étvágyat csinál. De ha nem eszel többet, mint előtte, akkor nem fogsz hízni ;-)
Lion86
2018-03-01 10:20:38
Én csak annyit hallottam ismerősöktől, hogy a magneB6 növelte az étvágyukat, de ezt is csak olyan fele-fele arányban mondták. Nyilván tőled függ, mennyit eszel, önmagában nem hízlal.
" A B-komplexektől, vagy komplett multivitaminoktól NEM lesz szükségszerűen nagyobb az étvágyad. Ez ebben a formában nem igaz. Amennyiben súlyosan vitaminhiányos állapotban voltál – és tény, hogy ez manapság sajnos gyakoribb, mint hinnéd – akkor előfordulhat, hogy a vitaminok rendbe teszik az étvágyadat. Tehát ha korábban étvágytalan voltál, akkor ezt az állapotot igenis helyre lehet tenni a megfelelő vitaminbevitel biztosításával. De érzed a különbséget? Étvágytalanságból visszakerülsz egy normál, mondhatni egyensúlyi állapotba. Ha neked nincs gond az étvágyaddal, akkor NEM fognak a vitaminok ehhez képest étvágynövekedést okozni! Márpedig ez az amitől mindenki fél. De nézzük reálisan a dolgokat: akinek súlyproblémái vannak, azok azért ritkább esetben étvágytalanok. Nem ez szokott lenni náluk a fő probléma, hogy finoman fogalmazzunk.
Na de a tápanyagok felszívódása? Azt nem javítják a vitaminok?
De igen, amennyiben ezzel korábban problémád volt. Hasonlóan az étvágytalansághoz, amennyiben vitaminhiányos állapotban voltál, valószínűleg a bélflórád sem működött kielégítően. A kettő nyilván össze is függ egymással. A tápanyagok felszívódása így nyilván messze volt a tökéletestől (nem is hinnéd, milyen összefüggés van egyes vitaminok, ásványi anyagok és a bélflóra egészsége között - később erről is fogunk írni, mert megér egy misét). Azonban, visszautalva az előző bekezdésre, egyrészt nem valószínű, hogy egy túlsúlyos állapot esetén ezzel van a legnagyobb problémád, másrészt a tápanyagok elégtelen felszívódása egy nemkívánatos állapot, melyet korrigálhatsz a megfelelő vitamin ellátottsággal, így kerülve egy "normál" állapotba.
Azonban ha ezzel nem volt korábban gondod, akkor nem fognak csak a vitaminok hatására a tápanyagok "extra jól" felszívódni, hogy ezzel neked mindenféle súlyproblémákat okozzanak."
Encsy883
2018-03-01 09:32:14
Lányok! Érdekelne a ti véleményetek, tapasztalatotok! Ki mit gondol a sok B vitamin fogyasztásáról, tényleg hízlaló lehet?
Encsy883
2018-03-01 09:13:22
Amandeen: így van bizony, ahogy leírtad! Nekem is volt annó a 0. ultrahangon, amikor megállapította dokim a terhességet egy 4 cm-es cisztám, ami ugye sárgatest ciszta volt, és következő ultrahangra szépen fel is szívódott magától! Úgyhogy még bőven lehet az a ciszta azért, mert van ott egy babuci is! ;-) Nagyon szorítok, hogy így legyen! :-)
Anitacool
2018-03-01 09:06:48
Niki örömmel olvastam, hogy minden rendben veled és a kis ficánkával! :-) Ezek szerint maradsz fiús anyuka, királynő a pasik között :-) Jó is az! ;-)
Amandeen maradj ilyen kitartó, és meglesz az eredménye, én nagyon drukkolok nektek. Nem ismételgetem már a többieket, több szem többet lát. Nincs tapasztalatom, de úgy tudom én is, hogy a ciszta magasan tarthatja a hőt, meglátjuk ha nem jön meg, hogy ez az-e. Drukkolok, hogy inkább baba okozza, bár úgy lenne!
Barbi repkednek a napok, szépen haladsz :-) Remélem ez az utolsó “görbéd” :-)
fbara90
2018-03-01 08:07:13
9. dpo. :)
fbara90
2018-03-01 08:06:54
Sziasztok! :)
Amandeen azért ez már elég jó eredmény, van még remény!!! Csak tartsatok ki! :)
Nekem meg megkerült az eltévedt bárány, így tudtam mérni :D
Szerintem szökni próbált, mert a másik szobában találtam meg a kanapé párnája alatt és gőzöm sincs hogy került oda :D :D
aranymaszat87
2018-03-01 07:45:07
Niki örülök hogy minden rendben veletek! :)
Erikasz jól felugrott a hőd! Már ovu lehet?
Sushi jósteszt?? Hőd? :)
Tényleg Amandeen és Sushi hova jártok meddőségibe??
Amandeen
2018-03-01 07:43:43
Amúgy továbbra sem tudom elhinni, hogy ciszta okozná ezt a szép magas, lépcsőzetes, vonalzós görbét!
Amandeen
2018-03-01 07:41:21
Sziasztok! Mai hőm is 36,85. Kb. 12-13. Dpo lehet.
Lion, ahhoz képest, hogy októberben 0,062 AMH-m volt, most 0,4!!!!! Tudom, alacsony így is, de ezek szerint változik az értéke, felfelé is! Olyan 35 éves korosztálynak megfelelő, alsó határértékhez közeli.