Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Lion: és nálad vannak jellemző egyéb tünetek? Szőrösödés, pattanások, hajhullás, elhízottság? Mert ugye ezeket tartják az elsődleges általunk is felismerhető tünetnek, aztán pedig ugye hormonvizsgálattal és ultrahanggal egyértelműen megállapítható.
Holnap vagy szerdán mindenképpen elmegyek uh-ra, ha már itthon van betegen a férjem, kihasználom, hogy el tudok menni. Meglátjuk ott mit mondanak.
Lion86
2018-03-12 14:59:38
Attól még lehet az, hogy Nálad nincs eltérés az LH/FSH arányban, de nem túl valószínű. Viszont ha szerdán elmész UH-ra, ott minden bizonnyal meg tudják mondani. Ilyenkor az érett peték cisztásodnak el és azt látni fogják, hogy fennáll-e ilyen Nálad.
Az LH teszt kérdésén én is gondolkodtam, hogy biztos megreped-e a tüsző, attól , hogy ven peteérés és LH csúcs, aztán olvastam egy tanulmányt,hogy a pozitív LH tesztet követően 95% az esély, hogy tüszőrepedés is van.
Én szinte biztos vagyok benne,hogy PCOS-em van, de áprilisban derülki majd csak az orvosi ítélet.
Encsy883
2018-03-12 14:52:52
Köszi Lion a segítséget! Viszont ha nem pcos, akkor esetleg ötlet, hogy mi más gond lehet? Többet láttatok, hallottatok a témában, ezért is kérdezlek titeket! Aztán persze majd a dokim úgyis tudni fogja mi van, de az még 2 hét mire ő lesz ... :-S
Lion86
2018-03-12 14:49:42
Encsy, nagyon sokat olvastam a hormonokról, de nyilván nem vagyok szakértő, és sajnos még az endokrinológusok se mindig tudják jól értelmezni a leleteket, ki kell fogni a jó orvost. A lényeg, hogy a magas DHEA-S érték másra is utalhat, pl. mellékvese vagy pajzsmirigy problémák. A TSH-nak 1 körül kell lennie, ha valaki babát szeretne, általában magasabb értékeket láttam, a Tiéd határértéken belül van, de inkább alacsony (ez utalhatna pajzsmirigy-túlműködésre, de elvileg nem éri el azt a szintet) a T3 ésT4 értékekkel együtt szokták nézni, ha valami gond van vele.
PCOS esetén az LH/FSH aránya 2 felett szokott lenni, ez Nálad pont fordítva van, az FSH magasabb (nekem mindkét eredményemen 2 felett volt, először 6, aztán 3 és az ösztrogén szintem is jóval a határérték felett volt). Az ösztrogén szint Nálad inkább az alsó határt közelíti.
Ez csak "hobbi-elemzés", de nem tűnik PCOS-nek, de ezt csak az orvos fogja tudni biztosan.
Az jutott eszembe, hogy a peteérés tényleges megtörténtét igazolja bármi is? Az ovu tesztek csak ugye azt jelzik, hogy peteérés lesz, de azt nem tudjuk abból, hogy ténylegesen ki is lökődik-e, na de a hő? Az is csak azt mutatja, hogy peteérés volt, de a tényleges megtörténését az se igazolja? Bocsánat a hülye kérdésért!
Lion86
2018-03-12 14:12:38
Natus, szerintem a mai értéket vedd ki és igazából felesleges mérni, amíg nem leszel jobban, csak LH tesztelj addig. Valószínűleg az ovut sem fogja jó helyre tenni, ha most magad értékeket viszel be.
Erikasz, igen most még magas, de múltkor is felment 37,1-ig, aztán 1 tizedenként lefelé és 36,9-ről 36,5-re a mensi napján. Nem érzem, hogy most másképp lesz.
Encsy, a többi érték milyen lett? Attól, hogy tartományon belül van, még nem biztos, hogy nem jeleznek semmitt. Le tudod őket írni a ref.tartománnyal együtt vagy lefényképezni?
Encsy883
2018-03-12 12:46:20
Na lányok! Itt az eredmény. Minden eredmény jó, kivéve a DHEA-S 464 lett 430 a felső határértéke. Ez önmagában utalhat Pco szindrómára? Ultrahangra így mindenképpen elmegyek holnap vagy szerdán, nem várom meg a dokimat. Ott úgyis kiderül egyértelműen, ha az van ugye? Mert hogy akkor ciszták vannak a petefészkeimben?! Ebben az esetben amúgy az lh tesztek kimutatják ha peteérés lenne?
erikasz
2018-03-12 12:41:46
Natus:Nagyon sajnálom hogy beteg vagy !
Mielőbbi gyógyulást kivánok neked !!
Gyémánt hogy alakulsz ?
Kira :Merre vagy ?
erikasz
2018-03-12 12:38:31
Amandeen :Hőgörbe kiértékelésben láttad akinek cisztája volt ,a hője 37.2 ,371,370.36.9 végig és szétpukkant neki nagy fájdalommal !!
Neked nincs ilyen hőd már elmult ,a tied alacsony már !!:)
Holnap vagy szerdán mindenképpen elmegyek uh-ra, ha már itthon van betegen a férjem, kihasználom, hogy el tudok menni. Meglátjuk ott mit mondanak.