Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Encsy883
2018-03-12 17:41:05

Erikasz: nahát ez tényleg érdekes! Nagyon kíváncsi leszek mit mondanak majd az ultrahangon. Szerintem már holnap reggel elmegyek!
erikasz
2018-03-12 17:23:08

Ezt is olvasd el Encsy !

A DHEA szervezetünk által legnagyobb mennyiségben előállított szteroidszerű hormon. Az ösztrogén, a tesztoszteron, a progeszteron és a kortikoszteron előanyaga, pontosabban, ahogy átáramlik a vérrel a szervezeten, olyan hormonná alakul át, amilyenre a szervezetnek épp a legnagyobb szüksége van. Mindkét nemnél növeli a szexuális vágyat! 40 éves kor felett – állítólag – nélkülözhetetlen.
Fontos szerepet játszik nőkben az abnormális szőrnövekedésben (hirzutizmus) és férfiaknál a kopaszodásban (alopecia). A DHEA a mellékveséből kerül a keringésbe, illetve férfiakban valamennyi a herékből is kijut a szexuális differenciálódás után. A DHEA szintje a 7. évtől folyamatosan emelkedik, majd a harmadik évtized után fokozatosan csökken.

A kutatók úgy gondolják, hogy a csontsűrűség védelmében és erősítésében, illetve a szív- és érrendszeri egészség védelmében játszik szerepet, azáltal, hogy a "rossz" koleszterint, az LDL - koleszterin szintjét ellenőrzés alatt tartja, valamint az általános vitalitásérzet és energikusság biztosításában van szerepe.

A DHEA ezenkívül javítja a stressz és a traumák okozta eseményekből való felépülés képességét és minden bizonnyal elősegíti a normális alvást. Dr. Eugine Shippen "A tesztoszteron-szindróma" szerzője szerint két dolgot tudunk bizonyosan a DHEA-ról:

Az emberi testben a kor előrehaladtával csökken a szintje,
a középkorú nők és férfiak általában jelentős közérzetjavulást észlelnek, amikor természetes DHEA-ból extra pótláshoz jutnak.
A DHEA a testben sok más hormonná is alakítható, beleértve a tesztoszteront és az ösztrogént, tehát például ha egy hölgy alacsony nemi vágyat tapasztal a tesztoszteronszint esése miatt - amelynek méheltávolítás vagy öregedés az okozója -, gyakran a csökkenő DHEA-szint a rendellenesség gyökere, minthogy a nőknél képződött tesztoszteronnak a DHEA a legfontosabb összetevője.
MIBEN SEGÍT A DHEA TERMÉSZETES ELŐHORMON?
- Serkenti a szexuális működést,
- növeli a szexuális energiát,
- koleszterinszint harmonizálása,
- növeli a hormontermelést,
- hatásos depresszió elle,
- csökkenti a korral járó stresszt,
- elősegíti a normális alvást
- aktivizálja az immunrendszert,
- csökkenti a korral járó degeneratív betegségeket,
- klimax kezelése.

Ez mind nagyon jó hangzik, de a Magyarországon nem forgalmazható készítménynek súlyos mellékhatásai lehetnek, írja a Daily Mail.

Persze Amerikában a fiatalság megszállottjai bármelyik patikában hozzájuthatnak a csoda pirulához, sőt sok magánorvos javasolja, hogy cseréljék le az ösztrogén szedését a DHEA-ra. Az eredmény állítólag bámulatos, de csak kizárólag abban az esetben, ha valóban szükség van rá és jól be van állítva a mennyiség.

Meglehetősen veszélyes, hogy bárki, bármennyit be tud venni ezekből a tablettákból. Csak és kizárólag orvosi felügyelet mellett lenne szabad alkalmazni, folyamatos hormonszint mérések és egyéb vizsgálatok mellett. Nem csoda, hogy Magyarországon nem is kerülhetett forgalomba.
erikasz
2018-03-12 17:10:36

Encsy :Ezt is olvastam !

Nah, bogarásztam még egy kicsit a leletemet, és most vettem észre, hogy a DHEAS-t OEP finanszírozási korlát miatt nem végezték el. :((( Emlékeimben úgy rémlik, hogy tavaly ez nekem magas volt, persze erre is csak legyintettek az orvosok. Jó lett volna tudni, jelenleg hogy állok, de hát megint sikerült belefutnom a költségkorlátozásba. Utánanéztem a neten, és a magas dheas szint magas tesztoszteronnal párosítva mellékvese-problémára utalhat. Igaz, hogy nekem határértéken belül van a tesztoszteronom, de csak éppen. 2,1 a határérték, nekem meg 2.
Lányok, nyithatom a legújabb paraklubbot????

(persze mindezt félretéve, nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel, hiszen érik a pete, javult nagyon sokat a cukorterheléses eredményem, és a prolaktinom sem mászott el)
Lion86
2018-03-12 17:09:48

Köszönöm Erikasz :)
Encsy, biztos nincs olyan bajod (ha van egyáltalán), amit ne lehetne viszonylag egyszerűen orvosolni. Arra nem is gondoltam, hogy szedtél gyógyszert, az is lehet, hogy okoz eltérést. Ha nagy gond lenne, akkor a sima laboreredményekből is látszódna szerintem és azzal nem volt semmi gond, ha jól emlékszem.
erikasz
2018-03-12 16:19:47

Lion : Gratulálok örülök nagyon !:D
Encsy883
2018-03-12 15:52:08

Jajj erikasz! A jó Isten szóljon belőled! :-D Nagyon nagyon örülnék, ha nem lenne semmi gond. Augusztus végén hagytam abba a fogamzásgátlót, és most kb. 1.5 évig szedhettem, mert ugye 2016. januárban született meg a kislányunk, 6 hetes kontrollon írta fel a tablettát a nődokim, és szerintem márciustól már szedtem is. Szóval nagyjából 1.5 év igen. Érdekes mert a kislányunk fogantatása előtt hosszú évekig szedtem, 4 évig biztosan. És akkor semmi ilyen probléma nem volt, annó 2015 január elején hagytam abba a tablettát és az ajánlott 3 hónap szünet után, áprilisban próbálkoztunk, és májusban már nem jött meg a mensim ugye. De persze azóta eltelt majdnem 3 év, és én is mindjárt betöltöm a 30at. :-D nem tudom ...
Encsy883
2018-03-12 15:47:14

Lion: jól van, ennek nagyon örülök! :-) Nahát, akkor szülinapom előtti napon napon, pénteken házasodtok? :-)
erikasz
2018-03-12 15:46:16

Encsi : Nincs neked semmi bajod ,csak még a fogamzásgátló hatása lehet !
Akkor van az emelkedett ami neked + lett utána olvastam!
Mikortól nem szeded a gyógyszert ?
Hány évig szedted a fogamzásgátlót ?
Lion86
2018-03-12 15:45:40

23-án lesz. Igen, köszönöm :) Elmúlt már a hiszti :D
Encsy883
2018-03-12 15:43:20

Lion: miikor lesz az esküvőtök? :-) rendben vagy már amúgy?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!