Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Natus
2018-03-12 11:32:29

Sziasztok!
Tegnap estére begyulladt az arcüregem+torkom, így ma jól fel is ment a hőm. Nem vagyok a toppon, de dolgozom... mert mindenki vagy szabin van vagy beteg. :-(
Ez fog valamit befolyásolni azon, hogy mikorra teszi majd az ovut?
Lion86
2018-03-12 10:54:12

Sziasztok!
Encsy, szerintem jó ötlet az ultrahang.
Eléggé hasonlít a görbém az előzőre, ezután kezdett el csökkenni akkor is. Úgy érzem most sem sikerült.
Encsy883
2018-03-12 09:34:46

Sziasztok! Én ma így állok, egyelőre nem húzta be az ovut mensire! Arra gondoltam, hogy ma megkérdezem, hátha elkészült a hormonvizsgálatom eredménye, nagyon izgulok már miatta. :-D És mivel a héten valószínűleg végig itthon lesz a férjem, szerdán elmennék a központi kórházi ultrahangozóba, dokimtól ugye oda is van beutaló, hogy megnézzék minden oké-e. Elvileg a 12. napon kéne mennem, de ugye az pont péntek, és akkor nem dolgoznak sehol, viszont szerintem azzal csak előrébb vagyok, ha a 10. napon, de legalább megnéznek. Mit gondoltok erről?

Ki hogy áll ma? :-)
Encsy883
2018-03-11 19:23:58

Amandeen: köszi az infókat! :-) linkeket megnézem mindenképpen! Igen én is azt remélm, hogy ha be is húzza most mensire, lesz még ciklus közben változás és akkor lesz valójában az ovu. Figyelm a hőt, nyákot, méhnyak állapotát és tesztelk, szóval ha lesz akkor úgyis kiderül.
Amandeen
2018-03-11 19:16:24

Erikasz, ma alacsonyabbat mértem. :-)
Amandeen
2018-03-11 19:12:50

Encsy, nézd csak meg ezeket a példagörbéket:
http://www.pocaklako.hu/ha-nem-jon-a-baba/hogorbe/

Olvasd el ezt is: https://www.google.rs/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1174311411.22.doc&ved=2ahUKEwjK1PKb7-TZAhWEFSwKHfUeCwIQFjABegQIBhAB&usg=AOvVaw3WPn94y9ia-6vfTngSjJZl
Amandeen
2018-03-11 19:06:03

Encsy, a ciklus első felében előfordulhat nagyobb hullámzás a hőben, szóval attól még, ha valamiért felmegy 36,5-re, és a rendszer be is húzza menzire az ovut, ha már több adatot viszel be, és mondjuk pár nap múlva megint esik a hőd, akkor majd átteszi oda. Szóval ne aggódj, nem biztos, hogy már megvolt az ovud! Ezért rossz a görbevezetés, mert csak utólag, sok adattal igazolható, hogy megtörtént az ovu. Attól még, hogy egyszer-kétszer felmegy a hőd, ha nem marad fent, akkor még nem volt ovu. Ha legalább 3 napig, de inkább 5 napig fent van, akkor igazolható, hogy volt ovu!
A hormonvizsgálat eredménye is olyan, mint a hagyományos vérvételi, rajta vannak a referenciaértékek, tehát te is meg tudod nézni, hogy határon belül vannak-e az eredményeid. :-)
Encsy883
2018-03-11 18:50:55

Erikasz: 36.4el is nézted a görbémet és úgy is behúzta az ovut 4. napra?
Megmondom őszintén, azt nem tudtam hogy mensikor is lehet ovu ... és azért nem értem, mert eddig tényleg mindig középidő körül szokott lenni. Nem értem mitől van ez most, de valószínűleg a hormonvizsgálat eredményéből kiderül majd.
erikasz
2018-03-11 18:39:54

Fbara : Tudom neked most még felesleges mérni mert neked ,később van a peteérésed ! :)
De kíváncsi voltam rá !:)
erikasz
2018-03-11 18:33:54

Encsy :Sok terhesgörbét láttam ,menszi alatt volt a peteérése és babás lett !
Ahoz nem kell menszikor együtt lenni ,csak menszi előtt 3,2,1 nappal és akkor is megfogan a bébi !:)
Te ezt nem tudtad ?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!