Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Erikasz: igen teszteltem ma is, de semmi. Most már a kékből szerencsére már csak 2-3 darab van talán, aztán utána már rossmannossal fogok megint tesztelni. Meg rendelek majd zöldet! :-)
Amúgy értem ám, hogy csinálod ezeket a görbéket, de valamiért nekem nem sikerül. Ha tavalyi év elejére csinálom, ahol nincs más adat, akkor grafikonba nem hozza be, ha meg oda csinálom, ahol már vérzést berögzítettem, tavaly augusztus mondjuk, akkor meg nem húzza be az ovut. :-D mit csinálok rosszul?! :-D
Lion86
2018-03-12 15:39:17
Április végén, hogy tudjak friss 3.napi és luteális közepi eredményt vinni. Most az esküvő miatt nem volt rá keret, azért tettem áprilisra. Meg bíztam benne, hogy addigra már nem is kell, de valószínű, hogy most is meg fog jönni.
Encsy883
2018-03-12 15:34:51
Köszi Lion! :-) nagyon kedves vagy, hogy ezt mondod! :-) igazából kolléganőm is PCOS mellett teherbe esett, igaz inszeminációval, de most már a második babával terhes, és teljesen természetes úton sikerült nekik. :-) Szóval még a pcos se zárja ki a terhességet, ha neked esetleg azt állapítanak meg! Mikor derül ez ki áprilisban neked?
Lion86
2018-03-12 15:30:51
Így laikus szemmel szerintem nem lesz itt oltári nagy baj, ne izgulj :)
Encsy883
2018-03-12 15:29:33
Meglátjuk mit mondanak az ultrahangon, aztán 26-án beszélek a dokimmal is, és ha szükséges, akkor kérek időpontot endokrinológushoz is. Próbálok pozitív maradni és bízni abban, hogy semmi komoly dolog nem fog kiderülni, csak olyan, ami kezelhető és nem zárja ki azt, hogy baba legyen.
Lion86
2018-03-12 15:25:18
Kicsit drasztikus ez a TSH változás, lehet, hogy ott lesz valami. Ezzel annyira nem foglalkoztam, mert 1,18 volt nekem.
Encsy883
2018-03-12 15:21:16
Lion: barátnőmnek pajzsmirigy alulműködése lett, volt endikrinológusnál és azt mondta neki, hogy babát tervezőknél 0.5-2.5 a megfelelő tartomány! Én nem tudok ehhez érdemben hozzászólni, hiszen ugye eddig nem volt semmi ilyesmi problémám. Megnéztem amúgy, tavaly év elején 3.34 volt a TSH értékem!
Encsy883
2018-03-12 15:19:04
Értem Lion! Nekem van egy kolléganőm, aki igaz hogy nagyon vékony, de volt nála szőrösödés, pattanások, ciszták. Hormonvizsgálatot nem csináltak nála, úgyhogy azt nem tudja!
Nálam sincs semmi ilyesmi. Nem tudom, hogy a vérvételes eredményemből mennyire állapítható ez meg egyértelműen, de tényleg úgy vagyok vele, hogy ultrahangon úgyis kiderül, hogy ez van-e! Cisztám is csak terhességkor volt sárgatest ciszta, de pár hét alatt fel is szívódott magától.
Lion86
2018-03-12 15:17:22
Konkrétan a védőnőm is ezzel küzd és ő mondta, hogy ezzel ne nőgyógyászhoz forduljak, hanem endokrinológushoz. Természetesen biztos a nőgyógyász is mond majd rá valamit, de a hormonok az endokrinológusra tartoznak. Nekem kicsit fura ez az alacsony TSH, nem tudom mi lehet.
Lion86
2018-03-12 15:13:22
Encsy, ez az érdekes, hogy nincsenek. De akit ismerek ilyen betegséggel, szintén vékony, se pattanás, se szőrösödés stb. Mert lehet olyan is, ahol a 3 tünetcsoportból csak 2 van meg, a hormon értékek eltolódása és a cisztás petefészek, a férfias elváltozások nélkül. Vagy a férfias tünetek hormon eltolódással, ciszták nélkül. Legrosszabb esetben mindhárom.
Nekem a cisztás petefészek korábban észlelhető volt, csak akkor még azt sem tudtam, hogy létezik ilyen és nemrég előkerestem a leletem, ahol rajta van, hogy sok kis apró cisztás jellegű tüsző volt a petefészkemben. Emellett volt több hónapos vérzéskimaradásom nem is egyszer.
Nálad vannak valami tünetek, amik erre utalnának?
Amúgy értem ám, hogy csinálod ezeket a görbéket, de valamiért nekem nem sikerül. Ha tavalyi év elejére csinálom, ahol nincs más adat, akkor grafikonba nem hozza be, ha meg oda csinálom, ahol már vérzést berögzítettem, tavaly augusztus mondjuk, akkor meg nem húzza be az ovut. :-D mit csinálok rosszul?! :-D