Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Szia Bius!
Én az Nk ölősejt vizsgálatot magánúton csináltattam, sajnos nem kötelező elem, és sajnos elég drága, 36.000 Ft-ot fizettem érte a Synlabban, de úgy voltam vele, hogy derüljön ki ez is, annyira elszántan fel akartam kutatni mi a sikertelenség oka. Sajnos annál is kiderült, hogy 25% a működés, és 12%-ig jó. Ez sajna a hashimotot kiváltó autoimmun betegségemmel van összefüggésben. Pont erre kaptam az Ldn naltrexone nevű immungyógyszert. Ez segíti levinni a normális szintre az ellenanyag szintet.
Az embriókkal kapcsolatban az orvosok nem erőltetnek semmit a páciensre, ajánlást tehetnek, mennyit javasolnak visszaültetni, de ha a pár nem ért ezzel egyet, akkor természetesen dönthetnek másképp. Nekem a doktornő 1 embriót javasolt visszaültetni, tekintettel arra, hogy kicsi vagyok és vékony, valamint tekintettel a betegségeimre. De megkérdezte, mi hogyan döntöttünk ezzel kapcsolatban a férjemmel, ha 2 szeretnénk, akkor 2 ültetnek vissza. Én hallgattam a doktornőre, nem akartam, hogy esetleg emiatt ne sikerüljön ez se, mert 2 embriót ültettek be, vagy hogy komplikáció legyen ha mindkettő megtapad. Kettőnél nagyon ritkán marad meg mindkettő, főleg így a betegségeimmel, örültem, ha az az egy megtapadt, az is nagy isteni csoda volt szerintem.
Bius27
2021-03-30 22:12:03
Andi:Illetve még annyit kérdeznék, hogy nálatok hogy volt az a része hogy hány babát kérsz vissza? Beszélgettem néhány lánnyal és sok esetben kettőt kaptak vissza jobban erőltetik a kettőt mint az egyet. Ezzel kapcsolatosan neked mit javasoltak? Gondolom az Eü-i állapotot is figyelembe veszik, de akinél nincs nagy gond általában a kettőt javasolják. Ettől kicsit megijedtem.
Bius27
2021-03-30 22:00:15
Köszönöm mindenkinek aki drukkol! Sajnos megjott 2 nap késéssel. :(
Andi: neked az NK ölosejtet ajánlották hogy nézzétek meg? Vagy kötelező elem volt? Én ahova jelentkeztem lombikra, itt nem néznek protokollba sem NK ölosejtet, sem spermium elleni antitestet. Ha valaki tud erről, hogy létezik és kíváncsi rá, kifizeti és megnézetheti magan úton, de nem kötelező elem, viszont nagyban befolyásolja, hogy esetleg nem lesz sikeres a lombik, mert ez a gond.
Én eddig PCT teszten voltam, az alapján nem olom el a spermiumot, de az NK ölősejt vagy spermium elleni antitest még ettől lehet pozitív.
Andi198729
2021-03-30 15:04:59
Az sosem árt, ha folyamatosan együtt vagytok, sosem lehet tudni mikor lesz az ovu, minden egyes hónapot ki kell használni, mert nem lehet tudni melyik lesz az esélyes. Mi is így voltunk, 3 évig minden egyes hónapot kihasználtunk, csak sajnos nem vezetett eredményre.
Jó sokára adtak időpontot, 7 hónapra! Az nem semmi. Ilyen hosszú lehet a várakozás? Mondjuk nem csodálom, ahányszor mentem oda, tele volt a váró, nagyon szomorú tény, hogy ilyen sokan vannak azok, akiknek nem sikerül természetes úton. Nekem szerencsém volt ezek szerint, mert októberben voltam Antritter doktornőnél a magánrendelésén, és beírt az ebédszünetjébe konzultációra, és onnantól már folyamatos volt. Nem is bírtam volna olyan sokat várni, addig megőrültem volna, így is sokat vártunk, 3 év, és a sikertelen májusi lombik után is még 7 hónapot kellett várni, mire belekezdtünk. Ez idő alatt már viszolyogtam a folyamatos mensitől, mert addig persze próbálkoztunk, ne teljen hasztalan az idő, de persze eredménytelenül.
FBetti
2021-03-30 14:53:57
Ja és azt nem is írtam, hogy válaszolt a SOTE, októberre sikerült időpontot kapni. :-( Az első vizsgálatokkal nem fogom megvárni ezt az időpontot (örültem volna, ha egyből ott tudok kezdeni ezzel), de ha addig esetleg nem jön össze a baba, akkor jól fog jönni ősszel ez az időpont.
FBetti
2021-03-30 14:47:02
Nyugi Andi, minden rendben lesz, meg fog születni a kisbabád!
Eddig még nem használtam ovu tesztet, de a hőmből azt látom (az elmúlt adatok legalacsonyabbikát mértem reggel), hogy még nem volt meg az ovuláció, annak ellenére, hogy a doki látott egy domináns tüszőt és azt mondta, hogy 1-2 nap. Azt olvastam, hogy bizonyos dolgok miatt eltolódhat az ovuláció, akár egy megfázás miatt például. MIndenesetre továbbra is együtt vagyunk 2-3 naponta, mert még nem kezdett emelkedni a hőm, úgyhogy nem akartam, hogy elszalasszuk ezt a hónapot.
Andi198729
2021-03-30 11:11:03
FBetti, Gidai doktor is a Sote-n van, de nála a Hattyú Medicinában voltam magánban, amúgy is bejött ez a vírus harmadik hullám megint, és csak magánba lehetett amúgy is menni. Nála fogok szülni ( bízom benne, hogy most eljutok a szülésig, és élve megszülethet a kisbabám) még jó, hogy visszavonták azt a szabályt, hogy nem lehet orvost választani, a kismamának igenis fontos, hogy annál az orvosnál szüljön, akihez végig járt, és akiben megbízik, mert pl. ha egy olyan hanyag dokival találkozik szülésnél, amilyen az előző szülész-nőgyógyászom volt, aki miatt meghalt az első kisbabám, akkor gondok lehetnek.
Ovutesztet is szoktál csinálni? Lehet, hogy az kiegészítené a hőmérőzést. Végülis lehet, hogy a doki látott tüszőt, azonban nem biztos, hogy kiszabadult belőle az érett petesejt, az is benne lehet a pakliban. Igazad van, a hőnek emelkednie kellene. Lehet hogy most később lesz ovud.
FBetti
2021-03-30 10:02:42
Andi, azt hittem, hogy a terhesgondozást és szülést is ez a doktornő fogja neked végigcsinálni. Jó is, hogy írtad a másik dokit, én is keresek egy jó dokit, akihez majd járhatok. Akit említettél, Dr. Gidai János, ő is ott van a SOTE-n? Nála fogsz szülni? Ő hozzá magánba jársz vagy TB alapon?
Az ovulációt illetően, hát nem tudom, tojásfehérjés nyákot nem láttam eddig, persze attól még lehet ovu, nem minden hónapban tapasztaltam korábban sem (persze nem biztos, hogy minden hónapban volt ovum). De ha megvolt az ovu, akkor a hőmnek emelkednie kéne, nem csökkenni, nem?
Andi198729
2021-03-30 09:25:03
FBetti, a Sote Arc a legjobb választás!
Én ugyebár csak Antritter doktornőről tudok nyilatkozni, természetesen szuperlatívuszokban, mert nekem ő segített, hogy végre kismama legyek, ami annyira távolinak tűnt. Nála elsőre sikerült a lombik. Sok múlik az orvoson is, ha komolyan veszi a problémákat, feltárja azokat, és kezeli is, akkor sikerülhet. Csak azt sajnálom, hogy terhesgondozásra nem tudok hozzá járni, mert ő már csak a meddőségiben van, de sebaj, ajánlott egy nagyon jó dokit, Dr. Gidai Jánost, voltam már nála, és elégedett vagyok, már eleve úgy fogadott, hogy átnézte a papírjaimat, tudta, milyen problémáim vannak, milyen gyógyszereket használok.
Szerintem ne a hőgörbére hagyatkozz, hanem arra, amit a doki mondott, azért az ultrahang biztosabb. Én is mikor anno mértem, össze vissza tette be az ovut, szinte sosem akkor amikor ténylegesen volt. Sőt volt olyan, hogy ovuteszteltem, és az alapján biztos volt az ovu, be is húzta, aztán valamiért utána alacsonyabb hőt mértem, és már ki is vette.Nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy működünk, a hőgörbe az általánost veszi alapul, holott nem mindenkinek a tankönyvi 28 napos a ciklusa, és nem mindenkinek a 14. napon van ovuja, ha ez így lenne, akkor mindenki tudna időzíteni. Nekem pl.általában a 12. vagy a 13. napon volt ovum, de volt olyan eset is amikor a 15. napon.
FBetti
2021-03-30 07:46:00
Jó reggelt!
A cikkben, amit olvastam azt írják, h több meddőségi központ állami kezelésbe került. Na mindegy. Pesten vagyok, oda szeretnék menni a SOTE ARC-ra, láttam a honlapon mindkét dokinő nevét, akit említettetek. Tegnap írtam e-mailt. A vizsgálatokat szeretném ott megcsináltatni.
Ami a ciklusomat illeti elég érdekes ebben a hónapban.
A menzeszem enyhébb volt a szokásosnál. Márc. 24-én voltam a dokinál, ő akkor azt mondta, h szerinte 1-2 nap az ovuláció, hőgörbe alapján akkor nem volt, szombaton egész nap ovulációs fájdalmam volt, hőgörbe alapján akkor sem volt, most esett tovább a hőm, talán most lesz. De ez most eléggé el van tolódva, tekintve, h 26-28 napos ciklusaim vannak.
Én az Nk ölősejt vizsgálatot magánúton csináltattam, sajnos nem kötelező elem, és sajnos elég drága, 36.000 Ft-ot fizettem érte a Synlabban, de úgy voltam vele, hogy derüljön ki ez is, annyira elszántan fel akartam kutatni mi a sikertelenség oka. Sajnos annál is kiderült, hogy 25% a működés, és 12%-ig jó. Ez sajna a hashimotot kiváltó autoimmun betegségemmel van összefüggésben. Pont erre kaptam az Ldn naltrexone nevű immungyógyszert. Ez segíti levinni a normális szintre az ellenanyag szintet.
Az embriókkal kapcsolatban az orvosok nem erőltetnek semmit a páciensre, ajánlást tehetnek, mennyit javasolnak visszaültetni, de ha a pár nem ért ezzel egyet, akkor természetesen dönthetnek másképp. Nekem a doktornő 1 embriót javasolt visszaültetni, tekintettel arra, hogy kicsi vagyok és vékony, valamint tekintettel a betegségeimre. De megkérdezte, mi hogyan döntöttünk ezzel kapcsolatban a férjemmel, ha 2 szeretnénk, akkor 2 ültetnek vissza. Én hallgattam a doktornőre, nem akartam, hogy esetleg emiatt ne sikerüljön ez se, mert 2 embriót ültettek be, vagy hogy komplikáció legyen ha mindkettő megtapad. Kettőnél nagyon ritkán marad meg mindkettő, főleg így a betegségeimmel, örültem, ha az az egy megtapadt, az is nagy isteni csoda volt szerintem.