Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Encsy883
2018-03-25 16:37:17

Csajok! A méhnyak ovu után kb mennyivel jön lejjebb? :-)
Anitacool
2018-03-25 16:07:07

Köszönöm Csajok, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat! :-)
Szoktam általában érezni az ovut (mióta figyelem magam), de ennyire durva sosem volt. Igaziból nem bábom, ha ezen túl érzem, olcsóbb lenne, meg kevésbé macerás, mimt az LH teszt+hőmérőzés kombó :-D
Mondjuk az LH tesztelés is csak dísz, a nyákból és méhnyakból előbb tudom :-)
Amandeen
2018-03-25 16:06:19

Anitacool, Lion, erikasz, igaziból részben jó, ha ennyire megérzitek az ovut, mert legalább pontosan tudjátok, mikor volt. Nekem régebben, egyetemista koromban volt olyan, hogy néhány órán át éles szúrást éreztem egyik vagy másik oldalon, és olyankor alig tudtam lépni. Főleg a bal petefészkem éreztem így mindig, a jobbat nem annyira. De ez aztán elmúlt, most nem érzem meg, hogy mikor volt az ovu, csak néhány napig érzem a petefészkemet, enyhén szúr, feszül. Az az érdekes, hogy van, hogy 4-5 napon keresztül is érzem, de éles fájdalom vagy görcs nincs, így fogalmam sincs, hogy közben vagy a fájdalom elmúlása után ovulálok-e.
Amandeen
2018-03-25 15:58:07

Margaréta, nem, soha sem volt még pozitív hcg-m..... :( ideje lenne most már, de valamiért úgy érzem, hogy ez a hónap is megy majd a kukába. Közben gyűjtögetjük a szükséges papírokat az inszemhez, meg a lombikhoz. A doktőrnő azt javasolta, hogy amíg gyűjtögetünk, meg beadjuk a leleteinket és várjuk az orvosi bizottság döntését a lombikról, csinálhatunk egy-két inszemet is, ha a mostani ciklus sikertelen lesz. Szóval elvileg a kövi ciklusban már lehet, hogy inszeminálunk, ha addigra minden eredményünk meglesz, és persze, ha minden eredmény rendben lesz.
Lion86
2018-03-25 15:57:11

Anitacool, amióta figyelembe magam, az utolsó két ovut észrevettem. Az első esetben 3 órán át feküdtem magzatpózban mensinél erősebb görcsökkel, szúrkált az oldalam, fájt a combom és a derekam. Aztán utánanéztem, és megnyugodtam, mert ezek nem ritka tünetek, eléggé változatos az ovulációs fájdalmak milyensége. A másodiknál enyhébb görcsök, enyhe szurkálódás, viszont ha leültem feszülést éreztem a hüvelyemben és ez másfél napig tartott. Hát nekem ez a két élményem van. Valaki észre sem veszi, valaki meg szenved, de még ez is egyénenként változik. Szerintem nincs okod az aggodalomra :)
Margaréta88
2018-03-25 15:23:53

Anitacool: mindig mas, szerintem normalis ha neha jobban fáj. Most nekem is szerintem az nap volt ovum, amelyik nap úgy fájt a hasam, mint még soha. Szúrt is, fájt is, a lépcsőn lemennem is rosz volt. Soha nem éreztem még így. Tehat egy szonak is szaz a vege, szerintem nem baj ha érzed. :)
Amandeen: bárcsak sikerrel járnátok. Neked se volt még + hcg teszted? Nekem még soha... :(
erikasz
2018-03-25 15:19:18

Anitacool :Nekem volt ilyen fájdalmas az ovu, hogy négykézláb mentem a vécére és órákig tartott alig bírtam menni ! :D
Nem mindig egyforma !
Irtam én a multkor ,hogy arra keltem ,hogy szurkált a petefészkem és alig tudtam aludni annyira fájt szerintem ez normális !
Olvastam róla ,csak az nem, ha napokig fáj !
Amandeen
2018-03-25 14:40:07

Anitacool, olyan verziót kaptam, ami kettő az egyben, azaz szájon át is lehet szedni, meg hüvelybe is lehet tenni.
Amandeen
2018-03-25 14:36:57

Csajok, köszi a válaszokat. Mivel ma reggel már 36,7-t mértem, és nem az ovu előtt szokásos 36,2-36,3, max 36,4-t, akkor most már kezdhetem szedni, ugye?
A doktornő azt mondta, hogy este kell kezdeni, 3 napon keresztül szájon át, napi 2x1, és utána hüvelybe helyezve kell kb. 12 vagy 14 napon keresztül alkalmazni, meg kell nézzem megint a papíromat, mert nem emlékszem pontosan hány napot mondott. Azért írta fel, hogy biztosra menjünk, és ha netán megtörténik a nagy találkozás, ezzel is segítsük a beágyazódást. Elvileg azt mondta, hogy ha nem lesz baba, elvileg Utro mellett is megjöhet majd, akkor hagyjam abba, de ha nem jön meg, akkor addig ne hagyjam abba, míg nem csináltatok vérből egy HCG tesztet, és ha pozitív (jajj, bár egyszer már úgy lenne), akkor szedjem tovább, de ha negatív, akkor is hagyjam abba.
Remélem, hogy nem kavar bele semmibe, ha most elkezdem szedni! És ha végigcsinálom a 12 napot így, hogy lehet, hogy már 3. dpo-n vagyok, akkor nem tolja ki majd a ciklusom? Mármint akkor hosszabb lesz a luteálisom, nem?
Anitacool
2018-03-25 14:23:47

Amandeen még az jutott eszembe, hogy ha lehet, kérd inkább a hüvelykúpot Utróból (ha pl UH-on bebizonyosodik a várandósság), mert sokkal hatékonyabb a felszívódása :-)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!