Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Encsy:
Inofolicot patikában is, de neten is meg tudod rendelni. Linkelek egy oldalt, itt most akciós is 31-ig. https://internetpatika.hu/INOFOLIC-inozitot-es-folsavat-tartalmazo-etrendkie?gclid=Cj0KCQjwtOLVBRCZARIsADPLtJ3d3X_lIQ9nvp4C05rYVcBq0nGKhsYvAdCDlhfDTuAHXhWypcuyC7UaAhbcEALw_wcB
Én inzulinrezisztens vagyok. Igazából nekem a nagyon pattanásos arcom miatt indultak meg a különböző kivizsgálások, és a kozmetikusom ajánlotta aki szintén az, hogy nézessek egy vércukor terhelést. Az ott kapok eredménnyel mentem el az endokrinológusomhoz, aki megállapította hogy az vagyok. De persze elég sok tünetre kérdezett még rá.
Pl. én ha nem eszek 2-3 óránként, szédülök, elviselhetetlen vagyok, ideges leszek amíg nem kapok kaját. De van, hogy már zsibbadok vagy remegek, ha leesik a vércukrom.
Általában azért a túlsúly is jellemző egy IR-esre, bár én pont a vékony IR-esek táborához tartozom.
Hideg végtagok, és nagy fokú hajhullás szintén volt nálam, de ez már a pajzsmirigy alulműködésem miatt is lehet.
Anitacool
2018-03-26 10:29:32
Az inofolic értendkiegészítő, ártani nem tudsz napi 1 tasakkal.
Az IR-nek is lehetnek tünetei, guglizz rá! Viszont azt mondják az IR kéz a kézben jár a PCOS-sel. Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobája. Azonban a tünetekről annyit, hogy nem mindig jár tünetekkel, ennek is vannak fokozatai. Pl nem minden IR-es van elhízva. Kideríteni legalább 3 pontos terheléses cukorvizsgálattal lehet, ahol mind3 ponton vizsgálják a vércukor-, és inzulinszint változásokat. (Lehet több pontos is, dokija válogatja, mennyit akar látni)
Encsy883
2018-03-26 10:11:29
Inzulinrezisztencia miből derül ki? Vannak tünetei, előjele?
Encsy883
2018-03-26 10:07:03
Inofolicot hol vegyek, patikában? Szedett közületek ilyet valaki?
Encsy883
2018-03-26 09:52:36
Fbara: köszi! :-) 21-e, 24-e és 25-e volt együttlét. Hát meglátjuk majd. :-)
Beszéltem dokimmal, azt mondta minden rendben ezekkel az értékekkel, bár a TSH szerinte is picit alacsony, de amúgy nem vészes, emailben küldjem el neki az eredményeket, átnézi azért még. Innofolic szedését javasolta napi 1et, ami jótékonyan befolyásolhatja a Dhea-s és TSH hormont, meg ugye terhességi cukrom volt, amiatt is. Ti erről mit gondoltok?? Amúgy azt mondta, hogy rendben lesz ez, csak kis türelem. De ha júniusig nem sikerül, akkor jelentkezzek és visszatérünk a témára. :-)
Anitacool
2018-03-26 09:37:52
Amandeen ebből lesznek a kislányok ;-) Szóval akkor is rendben van az időzítés, ha 2 nappal később volt ovud! ;-)
Fbara 1 óra 1 tizedet jelenthet, nem sokat befolyásol.
fbara90
2018-03-26 09:37:06
Bár a 21-i akár még játszhat is.. ha már volt termékeny nyákod, mert abban tovább elélnek a spermiumok :)
fbara90
2018-03-26 09:36:29
Encsy a 24-i az tuti, de sztem a 21i még korai volt, a 26-i meg már késői, ha a 12-24 órával számolok, amíg él a petesejt :)