Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Natus, mi tavaly, amikor elkezdtünk a meddőségibe járni, 2019 októberében kezdtük a kivizsgálásokat, és 2020 januárjában volt az első inszemünk. Nagyjából 2-3 hónap mire megvannak a vizsgálatok.attól is függ milyen hamar adnak időpontot, és mennyi idő mig elkészül az eredmény.magánban persze a pénz beszél, ott minden hamar megvan ott hamar kap időpontot az ember, de kb.egy vagyon.
FBetti, előfordulhat sajna hogy a tüsző nem reped meg hanem cisztává alakul.hogy megnyugodj, szerintem menj el uh-ra,.egyszer nekem is volt anno kb.5 éve hogy cikkcakkos görbém volt, hol egy kicsit felment aztán megint vissza alaphőre.valószínű nem volt akkor peteérésem, a gyógyteáktól amit ittam, valószínűleg.ittam cickafark teát meg palástfüvet.a cickafark nagyon felboritotta a ciklusomat.
FBetti
2021-04-05 13:27:00
Sziasztok!
Elég fura a görbém ebben a hónapban. Nem tudom, h ti mit olvastok ki belőle. 24-én voltam orvosnál, ő azt mondta, h szerinte 1-2 nap az ovuláció, bal oldali petefészekben látott domináns tüszőt. Éreztem is. 27-én egész nap ovulációs fájdalmam volt. Időközben a jobb oldali petefészekben is éreztem szúrkálást. Viszont hőből nem látszik, h megvolt a peteérés, legalábbis a hőm nem ment fel. Tegnap először enyhe menzeszszerű érzeteim voltak, aztán enyhén görcsölt és szúrkált a hasam. Most akkor nem is volt ovum? És mi van azzal a tüszővel, amit a doki látott? Lehetséges, h nem repedt fel? Ilyenkor alakul cisztává? Valaki tudja ezt?
Natus
2021-04-04 22:07:14
Andi!
Az inszemináció előtt nagyjából mennyi idő kellett mire minden vizsgálat megvolt?
Bius27
2021-04-01 15:47:11
Nekem az állami rész annál amit írtam a sima kórházi ellátásra irányult amikor egyik, másik szakrendelobe küldtek, meg hívtak vissza kontrollra. Kivettam egy nap szabit, fel napokat ültem ott, majd 5 perc alatt le lettem tudva, és semmi nem változott. A Debreceni meddőségi központrol, ahova fogok menni nagyon jókat hallottam, tapasztalatom meg nincs, majd megirom esetleg. Bízom benne segíteni tudnak ott majd, az már másabb szint.
Andi198729
2021-04-01 15:34:08
Én pont azt tapasztaltam, hogy az államisban segítettek igazán, a magánintézetben a doki fittyet hányt a problémákra, nem is tárta fel azokat, csak durr bele, meg akart győzni, hogy semmi bajom nincs, rájöttem, hogy az egész a pénzről szól, hogy minél többször lehúzzon minket pénzzel. Persze, neki az a buli, ha egy pár minél többször elmegy hozzá, az úgy már nem éri meg neki, ha elsőre sikerül a lombik, mert akkor annyival kevesebb bevétele lesz, amennyi attól a pártól befolyna. És azt gondolja hogy az ember a fáról szedi a pénzt, és van kihajintanivaló összeg a menzeszre? Nekünk bőven elég volt a háromszori próbálkozása, 2 inszem, és 1 lombik, egyiknél se tudott eredményt felmutatni, a pénzt meg sajna kifizettük. Az már veszett fejsze nyele. Arra már hideg vizet ihatunk. Úgy gondoltuk, nem fogunk arra spórolni, hogy vagy-vagy alapon kísérletezgessen rajtunk. Persze, az államisban is benne van a pakliban, hogy vagy sikerül vagy nem, de legalább nem került fél millió forintunkba. Nem beszélve arról, hogy magánban mindenért fizetni kell, a fél millió csak a lombik beavatkozás, ahányszor megy az ember uh-ra azokért még külön fizetni kell. Meg a konzultációért is, még a sikertelen beavatkozás utáni konzultációért is fizetni kellett, aminek keretében semmi érdemleges információt nem tudott elmondani, a sajnálomon kívül, meg hebegett habogott, hogy hát ez 50-50%, meg fel a fejjel, gyerünk tovább, nem vagyok semmi jónak elrontója, benne vagyok abban is, hogy augusztusban csináljuk a következőt- teszem hozzá, ez volt júniusban. Egyrészt az embernek nincs annyi pénze, hogy 1 hónap alatt előteremtsen újabb fél milliót, plusz a szervezetnek is pihennie kell. A minimum a 3 hónap, de valahol több időt szoktak javasolni.
Bocsánat, hogy ennyiszer visszakanyarodom erre a témára, ezt el kellene felejtenem, és a jelenre koncentrálnom, csak megosztom veletek a negatív tapasztalatomat, hogy sajna vannak dokik akiket csak a pénz motivál, és nem a segíteni akarás, kihasználják a babára vágyókat, mert akinek nem jön össze, az mindent megtesz a babáért, és az ilyen dokik pontosan ezzel élnek vissza, utána meg levédik magukat, hogy 50-50 %. Az odáig rendben van, de ha kivizsgálnák a problémákat, ez a % emelkedne.
Bius27
2021-04-01 14:16:37
Igen, én is így vagyok, sok helyen ami állami nem is igazán akarnak segíteni, darab-darab elven működik minden. Magán úton pedig már kemény pénzek vannak és sajnos azt sem jelenti azt hogy tenni akar érted és meg akarja oldani a problémádat igazán. Ez akkor lesz nagyon nyomasztó amikor úgy érzed lehuznak és nagyjából semmit nem kaptál a kifizetett 35.000-ft konzultacióert.
A majd sikerülni fognszcoeg ismerős, persze még az elején én is így voltam, nalam az veri ki a biztosítékot amikor valaki valami felsőbb energiákban hisz és azt mondja nem ez a sorsod, a természet nem akarja sikerüljön neked, a lélek meg nem áll készen rá hogy engem válasszon. Na az ilyenek mondhatod hogy milyen Eü-i problémáid vannak hogy fizikailag lehetetlen zárt petvezetekkekkel teherbe esni... Mondjuk én ezeket teljesen kizarom. A babák egyelőre nem zavarnak meg, fura módon tudok örülni ha másnak sikerül, de élhet nálam is eljon majd az a pont hogy zavarni fog.
Andi198729
2021-04-01 13:17:31
Bius, igen, 2 év sikertelenség után már érdemes elmenni meddőségibe. A Debreceni Kaáliról is jókat hallottam. Tudom, hogy Nyíregyházáról neked messze van, de itt Pesten Tűű doktor helyre tudná tenni a pajzsmirigyedet. Ő a legjobb endokrinológus, mióta ő kezel, a dietetikusával együtt, akkor jött helyre az inzulinrezisztenciám, és ő fedezte fel a hashimotot is.
Úgy tűnik, nálad is nagyon összetett a dolog, az elzáródott petevezetők, és a pajzsmirigy alulműködés. Sajnos a pajzsmirigy is bele tud szólni a teherbeesésbe, és negatívan befolyásolja azt. Sajnos a hosszú ideig tartó sikertelenségnek mindig oka van, és jó ezt feltárni. Nekünk is 3 év ment el ezzel, mert az ember csak reménykedik, győzködi magát, hogy na majd a következő hónap, főleg úgy, hogy egyszer már volt spontán terhességem, szinte biztosra vettem, hogy akkor másodszorra is sikerül, mások is ezzel győzködtek. És jött a szokásos közhelyes szöveg amitől egyenesen viszolygok: a rágörcsölsz szöveg. Sokan nem értik meg, főleg olyanok akiknek az égvilágon semmi problémájuk nincs, és pikk pakk összejött a baba egy szerelmes együttlétből; hogy annak, hogy nem jön össze a baba, teljesen más oka van mint pusztán a rágörcsölés. Nekem édes kevés volt az ha nem görcsölök rá, hisz egészségügyi problémáim voltak, ami miatt nem jött össze a baba. Mi hiába voltunk nyaralni, kikapcsolódni, nem számolgatós, nem ovutesztezős nyaraláson, önfeledt együttlétekkel, éppúgy menzesz lett a vége, mint valahányszor. És persze hiábavaló volt minden ovu előtti, és ovukor történő együttlét is. Belegondoltam, már számtalanszor sikerülnie kellett volna a jó időzítéssel. Tudtam, hogy valami nem stimmel. De persze mindig próbáltam új esélyt adni, és izgalommal vártam a peteérést, hogy na majd most... 1 évünk pedig egy kókler pénzéhes dokira ment el. Aztán úgy voltam vele, mit bánom a szurikat, simán feláldozom a szervezetemet azért, hogy legyen babám, hisz ennek így nincs értelme, hogy minden hónapban csak menstruálok, teherbeesés nélkül. És mindent megtettem, hogy elkerüljem a kismamákat, kisbabás anyukákat, elmenekültem a fórumról is, aki terhes lett, meg babája született, azzal megszakítottam a kapcsolatot. Most végre nyugalom van a lelkemben, mert ebbe beleőrültem volna, most már képes vagyok elmenni babalátogatóba a férjem unokahúgáékhoz is, mikor megszületett a babája, megfogadtam: addig nem megyek megnézni, míg nekem nem sikerül. Mert már elegem volt abból, hogy mióta elvesztettük a babánkat, és küzdünk, mindig csak más babáját nézhettem, és ez nagyon fájt.
Bius27
2021-04-01 11:54:48
Andi: mi 2 éve próbálkozunk, mint kiderult részlegesen el vagyok zarodva mindkét oldalon, valószínű ez az oka hogy nem sikerül. Júliusra van az első időpont Debrecenbe. Msot szerzem be a kötelező vizsgalatokrol a papírokat. Igen tudom több százezres telet a ros és a DNS fregmentacio, itt nem is tudom ki csinál ilyet, szerintem senki. Nekem órasi nagy probléma még a tsh, nem vagyok autoimmun se hasimoto mégis 1 éve nem tudják beállítani, 1 hónapra elmegy az érték majd újra tombol 3-4 között, pedig tű pontosan betartom a gyogyszert és várok az étkezéssel is. Úgy tudom hogy magas tsh mellett nem is csinálják meg a lombikot, nekem pedig Max 2 volt eddig jó. Februárban meg jó volt 0,6 tegnap tudtam meg márciusban pedig 3,588 nagyon elkeseredtem.
Andi198729
2021-03-31 15:12:53
Nagyon szívesen. Bius, ti mióta is próbálkoztok? Bejelentkeztetek már meddőségibe ott Nyíregyháza közelében? Jól teszed, mindent ki kell vizsgáltatni, sajna nem mindent vizsgálnak ki az intézményekben, főleg az ilyeneket, amelyek méregdrága vizsgálatok, azt csak sajnos magánban lehet. Az alap vizsgálatokat megcsináltatják, de rengeteg más is van, p férfiaknál is a DNS fragmentáció, és a ROS, ezek százezres tételek. De pl. egyik lombikos társamnak a férjénél kiderült, hogy a DNS fragmentáció nem jó, és ezért nem sikerült nekik a sokadik lombik sem. Bár én inkább arra gyanakszom, hogy náluk is az a doki rontotta el a dolgokat, akinél először voltunk, ők már 4x lombikoztak, egyik sem sikerült nekik. Arra biztattam őket, váltsanak, ajánlottam a doktornőmet. Mert érdekes annál a kóklernél nekünk sem sikerült sem a 2 inszem, sem a lombik, a doktornőnél meg rögtön az első lombik sikerült.
Bius27
2021-03-31 13:38:13
Köszönöm Andi! Nyíregyházan nem tudok kérni NK ölosejtet sajnos a synlabnal, Budapestre kellene menni az ügyben, csak ott tudjak levenni. Én is hasonlóan vagyok, mindent amit lehet ki akarok vizsgálatatni hogy tutira menjünk.
Én is nagyon vékony vagyok, illetve ha terhes leszek a cukrom al gond lesz, valószínű inzulin kell majd, ezért szerintem nekem sem lesz javasolt a 2 embrió,de állítólag próbálják azt erőltetni itt ahova megyek.
FBetti, előfordulhat sajna hogy a tüsző nem reped meg hanem cisztává alakul.hogy megnyugodj, szerintem menj el uh-ra,.egyszer nekem is volt anno kb.5 éve hogy cikkcakkos görbém volt, hol egy kicsit felment aztán megint vissza alaphőre.valószínű nem volt akkor peteérésem, a gyógyteáktól amit ittam, valószínűleg.ittam cickafark teát meg palástfüvet.a cickafark nagyon felboritotta a ciklusomat.