Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Betti0725
2018-07-05 15:49:36

Lion86, hűűű, na ezt most elolvastam kétszer is,mire nagyjából helyre tettem mindent :) Minél többet foglalkozom vele,annál bonyolultabbnak látom a "rendszerünket". LH teszteléses lesz a következő hónapom,ha most megjön. Lehet,hogy igazad van és később volt az ovum,csak a 22.-ei nap olyan egyértelmű volt,mert szúrkálást is éreztem és a ciklusaim sem szoktak max. 30 napnál hosszabbak lenni. 28-29 nap az átlag.
Lion86
2018-07-05 15:36:44

http://www.hormonharmonia.hu/rolunk/a-noi-ciklus-attekintese/

Itt az első ábrán jól látszik, hogyan alakulnak a hormonszintek.
Lion86
2018-07-05 15:30:11

Betti, azt néztem hogy a hőd alapvetően 36,2-36,4 között van a tüszőrepedés előtt, ezért valószínű a későbbi ovulació. Ha LH tesztet is használsz, még könnyebb megállapítani mikor van. De sok görbén megfigyeltem, hogy az ösztrogéncsúcs, ami ovuláció előtt leviszi a hőt, akár több nappal a pozitív ovulációs teszt előtt van. Vagyis az ösztogéncsúcs, megelőzi az LH csúcsot (az LH hirtelen emelkedése váltja ki az ovulációt). A pozitív ovuteszt után 12-36 órával, legkésőbb 48 órán belül történik a tüszőrepedés.
Lion86
2018-07-05 13:06:47

Betti, sok esetben nem olyan egyértelmű a leesés, mint a tankönyvek szerint. 22-én látványos leesés volt, viszont volt egy kisebb 26-án is, ezért teszi oda a rendszer, mert aztán kezdett az alaphőd fölé lenni a görbe. Tehát mindkét időpont lehetséges.
Ha megnézed a 34 napos görbém, nálam nincs is leesés normál esetben, tehát egyelőre az első görbéd alapján sajnos nem lehet megmondani a tutit. Én a későbbire tippelnék, de hamarosan kiderül :)
Betti0725
2018-07-05 12:48:16

Lion86! Köszi szépen,hogy reagáltál a görbémre. Hát, igazából most kezdett összeállni egy kép arról,hogy mikor is van ovuláció hő alapján és mindenhol azt olvastam,hogy ovuláció előtt esik le a hő,ezért én az ovulációt 22.re tippeltem eddig. Viszont itt elkészítettem a grafikont és későbbre tette az ovut...azért esetleg,mert ott jobban emelkedett a hőm? Nehezen kúszott felfelé,amit én annak tudtam be,hogy kicsit problémás is vagyok, kezelt PCOS-em van és pm. alulműködés. Vérvételek alapján rendben vagyok,van peteérésem is...Ha holnapig nem történik semmi,akkor vagy reggel vagy szombaton tesztelek. Még reménykedem. Kitartást mindenkinek! :)
Lion86
2018-07-05 12:05:31

Normális ciklusban ilyen a görbém
Lion86
2018-07-05 12:03:09

Erikasz, remélem azért megvolt már. Nekem is volt, hogy kivette, aztán meg visszatette :D

Kira, szuper! Nagyon úgy néz ki, hogy volt ovud :)

Szia Betti! Előfordulhat, hogy későbbre tolódik mostanában az ovud és most is később volt, mint múlt hónapban. Viszont ha a szokásos időben volt most, akkor nagyon jó, hogy így fent van a hőd, esélyes, hogy baba van a dologban. Olyankor is előfordul mindjárt megjön érzés :)
1-2 nap és kiderül, de ha 23-én volt ovud, akkor már tesztelhetnél is.

Én így állok, nem értem ezt a sok stagnálást a barnázás mellett. Kira, a pajzsmirigynél csak TSH-t néztek, 1,18 volt. Az alaphőm, mikor nem ugrál 36,3-36,6 között mozog.
Kira84
2018-07-05 10:17:10

Sziasztok lányok.
Drága Lion86 tudom nem akarsz orvoshoz menni de ez már akkor sem normális egy ilyen hosszú ciklus.Próbáld meg a forró fürdőt vagy alhasi tornát hogy vérbőséged legyen ,hátha beindul a vérzés. Rendben van a pajzsmirigyed? Elég alacsony a hőd..

erikasz, hát kedves még köhögök egy kicsit,most elő jött az allergia is, de ahhoz képes már elég jól vagytok.
Betti0725
2018-07-05 10:13:01

Sziasztok!

Nagyon új vagyok még a hőmérőzés témában,ezért szeretnék segítséget kérni tőletek, látom itt már mindenki tapasztalt :)
A ciklusaim általában 28-29 naposak. Múlt hónapban késett a menstruációm,már kezdtem magam beleélni,az orvosommal is beszéltem,de mire eljött volna az időpontom,megjött...Közben eldöntöttem,hogy elkezdem vezetni a hőmet és itt a mostani görbém. Szerintem 22.-én volt ovuláció,akkor esett le a hőm és ez a ciklus 28 napos lesz,tehát holnap (nem) kellene megjönnie. Viszont ez a grafikon más időszakra helyezi a termékeny időt. Szerintetek ez miért lehet? Jó jel,hogy még nem esett le a hőm? Kicsit izgulok,de nem merem beleélni sem magam,mert tegnap óta úgy érzem folyamatosan,mintha meg akarna jönni... Nagyon köszi előre is :)
erikasz
2018-07-05 06:13:14

Nézzétek már .....most meg kivette a gép a 35.9 mérésem most néztem ...mi a túró ...volt már nektek ilyen ?

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!