Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Águs: Nekem a nőgyógyászom azt mondta, ha a szervezetem rendben van, mindenféléket eszek: zöldségek, gyülömcsök...nem tartok diétát, akkor a femibion 0 elegendő vitamin pótlásnak. Emellé nekem inofolicot javasolt, mert családomban sajnos örökletes 2-es típusú cukorbetegség van.
Lion: Nem tudom, hogy csinál e valamit az inofolic, most tesztelem, az előz ciklusban csak az ovutól szedtem,ez lesz az első teljes ciklus. Nem várok tőle csodát, tudom, hogy ez csak egy pici plusz. Nagy problémákat nyilván nem tud megoldani, de ha a dokim javasolta, hátha...Fogd fel úgy, hogy azért nem csinál semmit, mert nincs is IR-ed, és ezért nem is tud segíteni :)
Nikolita: Én sem vagyok nagy szakértő, de nekem szépnek tűnik a görbéd. Jól látszódik az ovu, és azóta fent van a hőd. Az együttlétek jó időpontban voltak, szorítok nektek!
Én ma így:
Sziszi259
2018-08-13 18:13:33
Anitacool köszi :) remélem így is marad :D
Btiti köszi! Jobbulást! A tiéd is szép magasan van még azért :)
Margaréta Köszi! :) Ne is mondd... átérzem, már csak pár nap van vissza és én is tűkön ülök :D
Lion köszi! :)
Nikolita üdv itt! :) még bármi lehet! Drukkolok!
Águs tőlem a doki kérdezte, hogy szedek-e vitamint. azt mondta, hogy c vitaminból 500mg-t, d vitaminból 2000NE-t, a többire nem mondott semmit. ill. folsav is kell, ahogy Amandeen írta :)
Amandeen
2018-08-13 15:12:08
Lion, nem merek reménykedni, de mindenesetre érdekes eset.
Neked azt kívánom, hogy mielőbb jöjjön már az az ovu, tudom, milyen,amikor hónapok telnek el ovu nélkül, én is tapasztaltam sajnos. Majd írj, mit mondott a doki, holnap mész, ugye?
Amandeen
2018-08-13 15:07:55
Águs, a párod is felturbózhatja magát, vannak készítmények férfiaknak is.
Az én férjemnél okozott javulást a spermiumszámban és mozgékonyságban a Fertil Plus (Orthomol) nevű német készítmény, illetve emelett L-Arginine-t szed, legalább 4000 mg-t naponta, ezen kívül Maca kapszulát, C vitamint és Szelént is szed.
Amandeen
2018-08-13 15:01:54
Águs, én Profertil Female-t szedek (van benne Q10, Omega3, E vitamin, szelén, folsav, zöld tea kivonat, édesgyökér kivonat), 20 mikrogramm D vitamint, külön 100 mg Q10-et és DHEA kapszulát szedek. Jókat ajánlott a barátnőd, azokhoz én még hozzátenném a folsavat (400 mikrogramm a minimum, de lehet nyugodtan 800 mikrogrammot is szedni, a profertilben pl. ennyi van).
Jó dolog az Inofolic is (myo inozitol és folsav van benne). Mondjuk, ha Inofolicot szedsz, akkor nem kell külön folsavat szedni, illetve akkor az nem megy együtt a Profertillel.
Én egy időben szedtem krill olaj kapszulát is, ami állítólag jobb, mint a sima Omega 3 készítmények. Meg szedtem Femibion-t is, abban is van több vitamin egyben.
A méhpempő is jó. Amikor nem jutottam hozzá természetes formában, akkor Royal jelly pocket drink-et ittam az ESI-től, szerintem az is jó.
Águs
2018-08-13 14:40:51
Sziasztok! Az egyik barátnőm barátcserje kapszulát ajánlott nekem (ő az első próbálkozós hónapban terhes lett pár hónapos hőmérőzés után). A dokimmal csak szept. közepén találkozom, de addig is igyekszem körüljárni, h milyen vitamint/tápl. kiegészítőt érdemes szedni. Ti kérdeztétek már erről a dokitokat, szedtek ilyen táplálék kiegészítőt?
Vitaminok közül pedig B komplexet, E vitamint, D vitamint és magnéziumot ajánlott a barátnőm. Ti szedtek ezek közül bármit is? Ha igen, milyen mennyiséget? Elsődlegesen itt is az érdekelne, hogy melyiket és mennyit ajánlott az orvosotok (ha volt ilyen). Köszönöm előre is a válaszotokat :)
Anitacool
2018-08-13 14:30:24
Lion tegnap óta magas, nyitott teljesen és lágy a méhnyakam, és bő tojcsis nyákom van reggel óta. Na meg brutál módon kívánom a férjem ;-) Szerintem tuti itt az idő lassan, de nem időzítek, nem is szólok róla. Majd ha úgy esik, hogy van lehetőség, megszeretgetjük egymást. Nagyon drukkolok, hogy neked most ovud jöjjön már!
aranymaszat87
2018-08-13 14:16:48
Sziasztok! Lion köszi az érdeklődést, jól vagyok. Olvaslak szorgalmasan titeket, de mivel nem mérek, ezért nem szoktam írni. Voltam átjárhatósági vizsgálaton, a bal átjárható, a jobb egyáltalán nem. De én ennek is örülök, legalább van esély. :) Megyünk majd vissza a meddösségibe az eredménnyel, és remélem a következő lépés az inszem lesz. :) De majd csak Augusztus végén tudok időpontot kérni addig nyári szünet van. Nem baj megyünk nyaralni, amit alig várok szóval most igyekszem kikapcsolni! Egyenként most nem írok, de szurkolok mindenkinek!!
Niki neked pedig kívánom hogy minden rendben legyen a szülésnél, és a kisfiaddal! :)
Lion86
2018-08-13 14:13:37
Egy hét múlva lesz 4 hónapja, hogy várok az ovura, durva...
Lion86
2018-08-13 14:10:40
Amandeen, ez a leesés 8.dpon-n nagyon gyanús. Tisztára izgalomba jöttem! Nagyon szorítok!
Vica, kívánom, hogy a következő terhesség jól alakuljon! Sajnos én is sok babát vesztettem el, de kettő megszületett. Hittem benne, hogy nem végződhet mindig úgy. Kitartást és sok sikert Nektek!
Niki, de izgi! Sok szerencsét és problémamentes szülést kívánok! Írj majd, amint tudsz utána :)
Nikolita, tökéletes volt az időzítés, mindegyinek jó esélye van (bár sajnos tökéletes időzítés mellett is csak 25% az esély két egészséges ember esetén ciklusonként). A görbéd úgy látom rendben van :)
De jó Anitacool :) Egyébként milyen előjelekre gondoltál? Nekem napok óta teljesen összevissza van a méhnyakam, hol fent és puha, másnap meg középen és kemény és kicsit nyitva. Tök értelmezhetetlen. A nyák mindig egyforma, azzal semmire sem megyek. Csak annyi, hogy 3 napja puffadok és fáj bal oldalt, de nem tudom, hogy ez a szelesség miatt van, vagy az ovu előjele a puffadás és a fájdalom. Meg hasmenésem is volt ma. Nem tudom már, hogy mi miből következhet :D De ez nagyon fura, hogy most nem ugrált ész nélkül a hőm, hanem lépeget lefelé.
Lion: Nem tudom, hogy csinál e valamit az inofolic, most tesztelem, az előz ciklusban csak az ovutól szedtem,ez lesz az első teljes ciklus. Nem várok tőle csodát, tudom, hogy ez csak egy pici plusz. Nagy problémákat nyilván nem tud megoldani, de ha a dokim javasolta, hátha...Fogd fel úgy, hogy azért nem csinál semmit, mert nincs is IR-ed, és ezért nem is tud segíteni :)
Nikolita: Én sem vagyok nagy szakértő, de nekem szépnek tűnik a görbéd. Jól látszódik az ovu, és azóta fent van a hőd. Az együttlétek jó időpontban voltak, szorítok nektek!
Én ma így: