Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
erikasz
2018-11-27 12:20:37

Edit :Azt hittem a 9 DPON vagy !
Akkor a másik ciklus végén eshettél teherbe hőd mennyi ?
Azonnal menj orvoshoz ..nagyon alacsony a pered is !

Ezek az okai vagy terhesség !

A tartósan alacsony vérnyomásnak több oka is lehet: hormonális, pajzsmirigy-alulműködés, mellékvese-elégtelenség, az agyalapi mirigy működésének elégtelensége, szívburokgyulladás, fertőzések, mérgezés, hosszan tartó fekvés, vérnyomáscsökkentők vagy pszichiátriai gyógyszerek.

- Az alacsony vérnyomás csak akkor tekinthető kórosnak, ha panaszokat okoz, egyébként olyan állapotról van szó, ami bizonyos embereknél természetes - magyarázza a szakember. - Általában az agyi keringés zavarai miatt keresik fel a páciensek az orvost. Szédülés, fejfájás, ájulás, látászavar jöhet szóba, gyakran előfordul a teljesítőképesség csökkenése, kóros fáradékonyság, koncentrációs zavarok, alvászavar, depresszió, émelygés, hányinger, általános rossz közérzet. Mivel sokáig a tudományos érdeklődési körön kívül esett az alacsony vérnyomás, nincs tapasztalatokon alapuló, hatékony gyógyszeres terápiája.

Vérszegénység, cukorbetegség kísérő jelensége is lehet

Mint minden panasznál, az alacsony vérnyomás esetében is az lenne ideális, ha az okokat sikerülne kideríteni. Ezek hiányában csak tüneti kezelés alkalmazható. A kezelőorvosok általában életmódváltozást javasolnak: megfelelő táplálkozást és fizikai aktivitást, főként úszást, futást. Fokozottan kell ügyelni a só-és folyadékháztartásra is a kórosan alacsony vérnyomással élőknek.

A tartósan alacsony vérnyomás azért sem elhanyagolható, mert bizonyos alapbetegségek kísérőjelensége is lehet, mint a vérszegénység és a cukorbetegségé - hangsúlyozza a doktornő. - Éppen ezért nem tanácsos egy legyintéssel elintézni, ha valakinek valóban krónikus, panaszokat okozó alacsony a vérnyomása, mert bizonyos alapbetegségek kísérőjelenségeként komolyabb szervi elváltozásokra hívhatja fel a figyelmet.

Véletlenül valamilyen állandó gyógyszert szedsz ...vagy nem vettél be valamit !
erikasz
2018-11-27 12:03:07

Angyal :Terhes vagy az biztos a rozsaszin folyás és hogy a hőd nem megy le azt jelenti menj orvoshoz! ..csináltál tesztet ?
erikasz
2018-11-27 12:00:04

Már haza jöttem !
Fő orvos volt ....Petróczy Ottó elbeszélgettem vele ..nagyon korrekt volt !
Azt mondta lehet, hogy nem is HPV vírus. Mondtam neki háromszor, hogy szívinfarktusom volt, nem-e le volt gyengülve a szervezetem azt mondta, hogy lehetséges. Levette megint a mintát, kicsit véreztem utána. Majd január közepén kell leletér menni. Mondtam neki a hormon vizsgálatot hivatkozva a szívinfarktusra nem e amiatt kaptam, azt mondta, hogy felesleges a hormon vizsgálat mivel, hogy rendes a mensim . Úgyhogy nem értem el, hogy elküldjön hormon vizsgálatra. Nem mondtam neki, hogy gyereket szeretnék de felhozódott a régi terhességem a 2016-os, akkor 46 éves voltam és mondtam, hogy elhalt terhességem lett, 8 hetes korban vették el. Mondta, hogy volt itt 56 éves hölgy a múltkor 12 hetes terhes volt.
Margaréta88
2018-11-27 11:41:17

Köszi lányok, majd meglátjuk mi lesz, de az biztos, hogy ez most hideg zuhanyként ért mindkettőnket. :(
Egyébként én is kb. 8. dpo-nál járok, de már ezek után nem várom a csodát.
Edit: utána olvastam a Folandrolnak, meg is rendeltem Neki. :)
Erikasz: írj, hogy mi volt a dokinál!
mimike84
2018-11-27 07:42:56

Melyna igen, kiszúrtam én is hogy hasonlít a görbénk, bárcsak a vége is hasonlítana ... Meglátjuk :)
Erikasz, veled meg együtt haladok 1 nap eltéréssel :)
erikasz
2018-11-27 07:36:28

Csajok bocsi de készülök a nődokihoz 9 10 mennem kell !
GőVica34
2018-11-27 07:26:11

Sziasztok.Hőt nem mértem..nem figyelgetem magam.Elkezdtem este a Premens-t.Meglátjuk nálam hogyan válik be.Barnásvérzés jelen van már napok óta de most nem olyan vészes mint elöző ciklusban.Taknyosság is már lassan másfél hete megkeserít..de múlóban van.
Idén már nem lesz baba akkor kicsit felhagyunk ezzel..munkahely váltáson gondolkozom amúgyis.
Angyal88
2018-11-27 07:22:15

Sziasztok!
Újra itt vagyok, mèg nem olvastam vègig az írásaitokak mihelyst lesz időm potlòm.
Nekem 23-24-èn mèh és petefészek szúrka volt 25-26 pici rózsaszín folyás ami még sosem volt. A hőm nem ment le így nem tudom most mi van.
Így alakult.
melyna
2018-11-27 07:11:50

Hú Edit ezek nem jó értékek :( Azóta jobb? Én elmennék a helyedbe azért a háziorvoshoz.,egy vérképért! De ha elmondod neki mi volt,mennyi hogyan alapból el is küld szerintem.
erikasz
2018-11-27 07:06:46

Mimike :A leeséseink is egyformák 3 nap 5 nap !
Melyna leesései is ilyenek :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!