Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
FBetti
2021-08-13 22:49:46

Sziasztok!
Persze, megírom majd a tapasztalatomat.
Npalmer
2021-08-13 11:52:59

Én sem hiszem egyébként, hogy az oltás okozná, mert az első után is megjött és a második után is rendben, csak most az oltás utáni ciklusomban van gond. Úgy döntöttem, ha jövő hét végéig nem lesz ovum, elmegyek az orvoshoz. Ha ki is maradt egy vérzés, a következő szerint már lassan ovunak kellene lennie. Csak kicsit tartok mindig a gyógyszeres kezelésektől és ezt nyilván csak úgy tudná kezelni.
Dettuska
2021-08-13 11:06:09

Betti! Ha vége a 3 havi akupunktúrának, írsz majd véleményt esetleg kérlek? :) Kíváncsi vagyok minden ilyenre! :)

Én is megkaptam az oltásokat végül - hosszú tanakodás után lett ez a döntés, mert ősztől ha jön a szigorítás a termékenységi klinikán nem akarom, hogy ezzel is csesztessenek- de én nem vettem észre változást a ciklusomban. Bár az én ciklusom amúgy is káosz, szóval azon már nem nagyon tudott volna mit variálni :D
Nashua34
2021-08-12 15:24:38

Npalmer, nekem semmilyen mellekhatasa nem volt. LH teszttel nézem mar egy ideje, hogy mikor van ovum, és volt pozitiv tesztem mindegyik oltás után, illetve meg is jött ahhoz képest, hogy mikor volt a peteérés, időben. 37 éves leszek idén, szóval annyira fiatal szervezet sem vagyok... Olyat olvastam, hogy kitolta a ciklust, de anovulációst még nem, és igazán azt sem tudták bizonyítani hogy az oltás miatt tolódott volna. Persze minden szervezet más, de oltas nelkul is elofordulnak furcsa ciklusok sajnos. Próbálj megnyugodni, esetleg egy ultrahangos peteérés követés a következő ciklusban lehet megnyugtatna, ha van rá lehetőséged, akkor látnád, hogy minden rendben van-e.
Andi198729
2021-08-12 12:47:38

NPalmer, én is úgy gondolom, hogy az oltás okozta ezt. Két ismerősöm is, akik beadatták, így jártak, utána is jártak, hogy bizony az oltás miatt, voltak dokinál. Egyikőjüknek cisztái is lettek. Egyik csaj februárban, a másik márciusban adatta be, az egyik csajnak most a hónapban kezdett el megjönni, de összevissza, rendeződni sajna nem rendeződött. A másiknak Norcolutot adott a doki, mert már nagyon sok idő eltelt anélkül hogy megjött volna. Mindketten fiatalok, még azt se lehet mondani, hogy esetleg a koruk miatt lenne, hogy változókor miatt fordulna ez elő.
Biztosan rendeződni fog, csak idő kell neki. Lehet a hónapban majd meg fog jönni, vagy az is lehet, hogy több idő kell. Biztosan szervezetfüggő.
Npalmer
2021-08-12 08:17:09

Nashua34 úgy emlékszem, te is beadattad az oltást és babát szeretnétek. Mi a helyzet azóta? Volt bármilyen hatással a ciklusodra? Én aggódom, hogy ez okozta az anovulációs ciklust. Igaz abban a ciklusban, amikor kaptam, rendben volt minden, az utána lévő lett anovulációs egészen eddig, pedig már a 49. napon járok. Mivel szervi elváltozás nincs, és a 3. napi labor is teljesen rendben, nem tudom mi lehet a gond. Az ovuláció várt napja környékén egyszer elég sokat ittam és "kihatással volt a másnapra is". Arra is gondoltam, hogy ez okozta a gondot.
FBetti
2021-08-11 15:50:19

Dettuska,
a talpreflexológiáról is jókat olvastam, én is gondoltam rá, de az akupunktúra elég drága, amellett most nem tudom azt is bevállalni. Ezt a három hónapot végig nyomom akupunktúrával, aztán gondoltam, hogy talpmasszázsra váltok.
A tornát még csak most tanulom. Szerintem kicsit bonyolult megjegyezni pontosan a gyakorlatokat, miből mennyit kell csinálni, hogy jönnek egymás után. Megvettem a könyvet, az nagy segítség. 19 gyakorlat van egymás után, mindig átveszek 3-4-et és gyakorlom pár napig, majd újabb gyakorlatokat veszek hozzá. Így próbálom felépíteni. Gondolom, hogy ha rendszeresen csinálom, akkor egy idő után már menni fog és dinamikusan, ha már eleget gyakoroltam. Egyébként nem tűnnek a gyakorlatok megerőltetőnek, mégis eléggé leizzaszt, érzem, hogy medence részt felpezsdíti, a torna után pokróccal kell a területet becsavarni. Ez még rásegít.
Bízom benne, hogy hozzásegít a babához, a hormonok rendezése által és hogy felpezsdíti a petefészek működést. Miómára is jó.
3-6 hónap kell, hogy legyen hatása állítólag.
Andi198729
2021-08-11 14:10:32

Lányok, igen sajnos, horribilis összegeket fizet az ember, ettől már én is kivagyok. Magánba járok a dokimhoz, egy uh 20.000 Ft, havonta kell járnom vérvételre az Endocare-be, az meg 26.000 Ft. Ez nagyon sok. Remélem vérvételre már nem kell sokáig járnom, ezt már én sem győzöm. Vitaminokat én is szedek, az sem kevés pénz. Én is csak azt veszem észre, hogy megy a pénz.Júniusban a 24. heti labort államisban csináltattam, hogy azon is spóroljak, és ne az Endocare-ben kelljen megcsináltatni a terhelést, meg a pajzsmirigy ellenőrzést, de sajna mégis kénytelen voltam oda menni még egyszer, mert kiderült, hogy az államisban csak a 0 és a 120 perces vércukrot nézik, nekem meg az endodoki kérte a 0-60-120 perces vércukrot inzulinszint meghatározással. Így elment rá 40.000 Ft.
Dettuska
2021-08-11 12:54:38

Npalmer ahh.. ha a gyógyszereket, vitaminokat is számolnám, akkor biztos elsírnám magam a kiadások végett XD Nálunk párom és én is gyógyszerre vagyunk ítélve, plusz a vitaminok, neki az andrológus és endokrinológus, én meg nem rég váltottam, endokrinológus-nőgyógyászra, hogy ne két külön dokit kelljen fizetnem.. horribilis összegekről beszélünk, ha ezeket összeadogatjuk sajnos.
Npalmer
2021-08-11 12:33:36

Én is számolgattam a napokban: havonta 3700 Premens + 9000 Inofolic +12 ezer méhpempő (utóbbi kettőt csak ebben a hónapban kezdtem el).... Eddig kétszer voltam endokrinológusnál, az volt összesen 40, és kb. 5-ször nőgyógyásznál, az összesen 50, és a hormonlabort sikerült államiban megoldani. És ez csak az elmúlt kb. 5 hónap termése. Ja és pár alkalommal voltam talpreflexológián is, az alkalmanként 5000 forint volt. Nekem nem jött be, úgy éreztem, hogy próbál "megetetni" az emberke és kamu az egész. De lehet, hogy én csak rossz emberhez mentem.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!