Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KittyCat
2019-01-05 14:41:34

Hűű Zsuzsi milyen szèp görbe, nagyon drukkolok!
Jozsa85
2019-01-05 14:32:42

Erilasz.Okes.De pl. a Zsuzsinal nincs eses.
HAJRA ZSUZSI!!!! ;)
erikasz
2019-01-05 14:24:24

Lion :Lehet ovu a leesések ?
Volt már olyan ,hogy nem éreztél semmit és még is megtörtént !

ZSuzsi :Ez gyönyörű terhesgörbe kinézetű ....drukkolok nagyon !!!:D

Mimike :Még bár mi lehet ..mig nem jön meg !

Jozsa :Az ösztrogén és a progeszteron egymáshoz képesti egyensúlya a női egészség alapja. A két hormont mindig egymáshoz képest kell nézni!

A luteális szakasz az ovuláció után indul, körülbelül a 14. naptól, és röviddel a következő menstruáció előtt a 28. napon végződik. Ebben az időszakban a petefészek naponta 20 mg progeszteront termel, amely megfelelő minőségűvé teszi a méh nyálkahártyáját az esetleges beágyazódáshoz. A progeszteron feladata az is, hogy üzenetet küld az agynak, hogy most nem kell ovuláció.

Ovulációkor a progeszteronkoncentráció hirtelen a 200-szorosára növekedik az ösztrogénéhez képest! Vagyis a progeszteron határozottan átveszi az irányítást az ösztrogéntől. A 17. és 28. nap közötti időszakot ismét száraz napoknak nevezzük, ilyenkor normális esetben nincs nyák.

Ha nem történik meg a megtermékenyítés, akkor körülbelül a menstruáció előtt egy nappal a sárgatest visszafejlődik, és nem termel több progeszteront. Ekkor a hormonok szintje annyira leesik, hogy a méhnyálkahártya elkezd ledobódni, és megkezdődik az újabb menstruáció. Van egy úgynevezett visszacsatolás, azaz az alacsony hormonszint hatására a GnRH elkezd növekedni, és minden kezdődik elölről, új ciklus kezdődik.

Nashua34
2019-01-05 12:34:11

Zsuzsi, ez nagyon szuper!! Már csak egy nap van raadasul a ciklus végéig, nagyon izgi ☺️
zsuzsi09
2019-01-05 12:30:58

sziasztok!
én ma így állok: hihetetlen, de feljebb ment....mi lesz ebből????? kíváncsian várom
Lion86
2019-01-05 10:15:41

Sziasztok!
Jozsa, nézd meg ezt a cikket:
http://www.hormonharmonia.hu/rolunk/a-noi-ciklus-attekintese/
Itt jól látszik a képen, hogy az első ösztrogéncsúcs az LH csúcs előtt 1-2 nappal van és a luteálisban újra nő egy ideig a szintje, majdnem eléri a progeszteronét.

Mimike, sajnálom az esést :(

Drukkolok mindenkinek, aki a ciklus végén jár, vagy ovura vár :)

Nálam nem tudom lesz-e, nincs semmi tünet, majd meglátjuk. Ovutesztet nem csinálok, akkor vagyunk együtt, mikor éppen úgy jön ki, csak a doki miatt nézem, hogy van-e ovu.
Nashua34
2019-01-05 10:11:34

Mimike:még nem ment átlag alá, bármi lehet☺️
Erikasz: köszi, talán még sosem indult ilyen szépen a ciklusom. A mehnyak képeket én már láttam, és szerintem nagyon hasznos fotók plusz magyarázat, nekem sokat segített az önvizsgálatban. Kicsit nyálkás, kicsit véres, de minden nőé ilyen ☺️
mimike84
2019-01-05 09:22:55

Sziasztok
Ma igy :(

Zsuzsi neked még megy a drukk, mit mértél ma?
Jozsa85
2019-01-05 09:19:03

Erikasz!
Az osztrogen a masodik szakaszban minek kell?Felek hogy elnyomja a progimat.Sehol sem talalok magyarazatot ra.Mar mindent elolvastam amit talaltam.
erikasz
2019-01-05 09:12:30

Nashua :Huuu.. de szép emelkedés egyből 0,4 tized ... az időzítés az jó ..ciklus 14 napján ovu !:D

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!