Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anitacool
2019-01-08 02:59:04

Hát igen, a vágyunk 3 gyerkőc volt, ami már meg is lehetne. A fiam fogantatása előtt ugyanezeken mentem át, tudom, mit érzel! ❤️
Ma már úgy gondoljuk, ha egyedüli gyermekünk lesz is teljes a boldogság és teljes a család. Minden további gyerkőc áldás lesz ❤️
Nem ovuteszteltem, de ovu előtt 2-3 nappal és ovu reggelén voltunk együtt.
Andi198729
2019-01-07 21:25:39

Anitacool, még az érdekelne, hogy a fiad foganásakor mennyire nézted az ovut? Előtte voltatok együtt, vagy pont akkor? Mik a tapasztalataid? Mert már tanácstalan vagyok, hogy jobb együttlenni, sokféleképpen próbáltam már, de mindig menzesz a vége :( Amikor fogant anno a babánk akkor pozi ovuteszt napján voltunk csak együtt, akkor az egyszer, és sikerült, de azóta bárhogyan is, sehogysem sikerül. Teljesen érthető amit érzel a 3. gyermekét váró hölgy iránt, hihetetlen, hogy mások milyen szerencsések, hogy már a 3. babájukat várják, másoknak meg még egyért is szenvedni kell. De legalább neked már van gyermeked, aminek tudsz örülni, anya vagy. És ez mindenképp pozitívum. Én nagyon el vagyok keseredve, hogy mi is a 2. babát tervezhetnénk már, ehelyett a 2. elsőt tervezzük.
Andi198729
2019-01-07 21:19:55

Köszönöm szépen Edit, nagyon kedves vagy :) Jól is esik itt megosztani a bennem dúló gondolatokat, mert itt megértő emberekre találok, hiszen hasonló problémával küzdünk, és egy célunk van: anyává válni.
Anitacool
2019-01-07 21:17:14

Andi én a kórházban megkérdeztem a dokikat, és sajnos a terhességek háromnegyede (!) idő előtt véget ér. Korai vetélés, halva szülés. Nem is gondolnád mennyi nőt érint, nem is beszélve a spontán vetélésekről, amivel el sem jutnak a dokihoz. :-( Azóta soha senkit nem kérdezek babaprojektről, mert sajnos nem tudhatjuk mi kínlódás van a háttérben. :-(
Nekem úgy lett a kisfiam, hogy napi 6x-i étkezésre váltottam, tudatosan táplálkozva (számolva a bevitt ételek mikromennyiségeit mint fehérje, szénhidrát, zsír) és heti 5x edzettem. Emellett hőmérőztem, de akkor még nem ovuteszteltem. Emellett szedtem folyamatosan folsavat, meg mindent, amit esetleg indokolt a vérképem. E-vitamint csak ovu után. A legstresszesebb időszakomban fogant, 3 hónappal az életmódváltás után. Utólag kiderült, IR-es és PCOs vagyok, szóval sokat lendített a spontán életmódváltás az esélyeinken. Most megint elkezdtem visszatérni a helyes útra, reméljük márciusban már meglesz az eredménye. Jelenleg 500-as merckformint is szedek. Kíváncsi vagyok, ismét beválik-e az étrend+mozgás. Épp ma tudtam meg, hogy egy barátnőm 5 hetes terhes. Harmadik gyerek. Nem tervezett. Meglepődtem, de elfogott egy csúnya, gyarló érzés: az irigység :-(
Edit90
2019-01-07 21:01:33

Lunadorothea: Nekem fél évig nem is volt ovu-m a tabletta abbahagyás után,össze vissza ciklusok voltak 27-36 nap között. Azóta minden hónapban van,csak hosszabbak a ciklusaim,mint előtte. Nekem az orvosom azt mondta,ezek már nem is zavarnak be,amint abbahagytam próbálkozhatunk.Hát asszem nem lett igaza. Most január végén lesz 1 éve,hogy nem szedem. Lionnak igaza van,nem a tabletta ürül ki lassan,hanem a saját szervezetünk ébred fel lassan a tabletta után.
Az E-vitaminról nagyon megoszlanak a vélemények,hogy mennyit szabad/érdemes szedni,ovu előtt ne,csak utána,vagy hogy. Én szedtem 2 ciklusban végig 400mg-ot. Nem tolta ki az ovut,vagy maradt el miatta, és nem valószínű,hogy megvastagította a nyálkahártyát,mert a vérzésem nem volt tőle sem erősebb,sem hosszabb,mint szokott. Mást sem csinált,így abbahagytam.
Lion: Szépen el is indult le a hőm,majd fokozatosan vissza ahogy szokott ovu környékén. Ma még vizes-kicsit tojcsis a nyák. Ha követi az eddigi mintát akkor holnap lesz pozitív az ovuteszt, szóval készülj ;) Köszönöm a tanácsot, be is jelentkeztem 3 pontos cukorterhelésre, csütörtökön reggel kell mennem. Kicsit félek az eredménytől,de már nagyon szeretném tudni,hogy kell e emiatt aggódnom.
Andi: Szerintem az,hogy így tudsz beszélni nekünk a benned zajló érzelmekről biztosan segít. Mi is megpróbálunk Neked segíteni pár kedves szóval, és meghallgatunk. Hozzánk mindig fordulhatsz. Nagyon szeretem ezt a csapatot,itt csupaszív emberek vannak,ugyan azzal a céllal.
Andi198729
2019-01-07 20:18:28

Anitacool, elérzékenyülve olvastam a soraidat :( Én teljesen átérzem azt amit akkor éreztél.... Mi is olyan közel álltunk ahhoz hogy egy család legyünk, aztán a 31. héten bekövetkezett a tragédia, és még mindig nem tudom felfogni, hogy az egészséges, jólfejlődő kisbabánknak miért kellett meghalnia, egy ilyen banális baleset miatt, mint a köldökzsinór csavarodás :( Ami miatt pedig rendszerint szomorkodom, hogy nem jön össze a következő, pedig annyira szeretnénk, és meg is teszünk mindent, aztán jön a csalódás, hogy állandóan megjön minden hónapban, holott együtt vagyunk, megfelelő időben. Nektek hogy jött össze a kisfiatok, mesélnél róla nagyvonalakban, persze ha nem vagyok indiszkrét. Örülök, hogy sokan megértitek ezt amit érzek, nem szándékos, nem akarok gyűlöletet érezni a boldog kismamák iránt, csak nagyon fáj, hogy másfél éve még én is boldog kismama voltam, nagy pocakkal jártam, és a másfél éves gyerekemet tarthatnám a karjaimban. De ezért járok pszichológushoz, hogy ezt az érzést tudjam kezelni. Ő sem ítélt el miatta, mondta, hogy ez természetes reakció, nincs mit szégyellenem rajta.
Anitacool
2019-01-07 19:40:36

Csajok egyetértek Lionnal, ne kezdjetek semmit szedni hormonsor nélkül, hogy ne legyetek ti is azok a történetek a fórumon, akiknek bekavart! ;-)
Maryanne
2019-01-07 18:27:22

Sziasztok! Én azt olvastam (tudom, sok mindent írnak a neten), hogy napi 700 mg E vitamin akár 67 %-kal növeli a progeszteronszintet, meg még felsorolnak néhányat, az alábbi linken meg tudjátok nézni. Kihangsúlyozom még egyszer, ezt csak a neten olvastam, nem orvos javasolta. Csak gondoltam, hátha valakit érdekel.
https://mioma.hu/81-tipp-a-progeszteronszint-emelese-erdekeben/
GőVica34
2019-01-07 18:00:37

Nashua amit én tudok ajánlani az a Premens. Mar lassan 2hónapja szedem. Doki javaslatára. Nekem közti vérzésre pecsételésre. De nekem is volt mellfeszülés is mindig. Miota szedem a mellfeszülésmegszünt.
GőVica34
2019-01-07 17:58:57

Nashua a barátcserje nekem is csak bezavart a ciklusomba.
E vitaminból én napi 400mg ot szedtem. Meg annyit is fogok. Csak most pihi van. Nekem a doki ajánlott ennyit.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!