Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Lion86
2019-01-21 19:10:31

Lehet, hogy a legutóbbi terhesség után valamiért felerősödtek a cukorral kapcsolatos problémák. Valószínű, hogy már évek óta kialakulóban volt a baj, az IR sima cukorterhelésen általában nem látszik, csak ha inzulint is néznének mellé, csak az ugye nincs TB-re. Nekem is folyton nézték a cukrom, de abból sosem derült ki, hogy már 20 éve IR-em van (mivel már a kezdetektől soha nem menstruáltam normálisan).
De a lényeg, úgy tűnik az elmúlt két évben rohamosan romlott nálad a helyzet. Régebben is már meglehetett az baj, de most lett egyértelmű, hogy már a cukrodon is látszik.
erikasz
2019-01-21 18:57:35

Lion :Mindig rendszeres ciklusaim volt a gyerekekkel és a cukor is rendben volt ..mivel mama és anya is cukor gyógyszert szedett igy nálam megcsinálták a terhelést terhesen mindig negatív volt !
A lányom most 18 éves... még annak idején is rendben volt a cukor most 2 éve kezdődtek a ciklus problémáim !
Ugy gondolom ez nem régi ...hogy nem vettem volna észre ..mivel 2014 ben volt a szívinfarktusom és még akkor is rendben volt mindig vérvételre jártam mindig nézték a cukrot és a Hemoglobin H1 -et ..még a régi körzetim azt mondta ..hát maga sohasem lesz cukor beteg olyan alacsony 3,9 ,4 -es cukraim voltak sőt a Hemoglobin H1 alacsony volt pont jó a kettő közt !
Mikor terhes lettem 2016 -ban még akkor is vissza néztem az értékeket minden rendben volt !
Ez a probléma most kezdődött 2017 kb .
Remélem hamar rendeződik a cukor és el is hagyhatom a gyógyszert !
Neked mellékhatás a cukor gyógyszertől volt ...igaz ?
Most vettem be az első szem gyógyszert ..de még nem éreztem semmi mellékhatást !
Reménykedek igy is lesz ...
erikasz
2019-01-21 18:41:57

Zsuzsi .Lion :Köszönöm már jobban vagyok ...szerintem a csípős cseresznye paprika amit tegnap ettem...még a levéből is ittam csak ugy magában .. tegnap délután 7 órakor !
Az lehetett a bűnös ..már semmi bajom !:D
Lion86
2019-01-21 17:44:37

Köszi Zsuzsi, én pozitív lennék, csak az a hülye teszt nem akar :D Neked meg hajrá, tényleg mindjárt itt az ovu ;)

Erikasz, ez IGT (csökkent glükóztolerancia), ennél enyhébb állapot az IR. Vagyis kezdetben IR-es voltál, de ez már előrehaladottabb állapot, de még mindig jobb mint a cukorbetegség.
Egyébként mikor a gyermekeid születtek rendszeres ciklusod volt? Amióta itt vagyok, emlékszem mondtad, hogy az elmúlt években voltak 50 nap körüli ciklusaid is.
zsuzsi09
2019-01-21 16:48:13

sziasztok!
ma még lejjebb esett a hőm, lassan ovu- illetve remélem :)
erikasz neked jobbulást és kitartást
lion - ne add ezt még fel akármi lehet még, csak pozitivan
jozsa, vica, nashua, andi - fel a fejjel kitartást csajok, teljesen átérzem a helyzetet és szuper ötlet egy kicsit kimozdulni, mással foglalkozni - mindegy mit, hova a lényeg, hogy a mókuskerékből kicsit kiszakadni - elengedni.
Többiek????
Lion86
2019-01-21 15:30:30

Köszönöm Erikasz, de sajnos nem hiszem, hogy ebben a hónapban lesz az a pozitív teszt :) 19.napnál később nem lehetett, mert már aznap délelőtt is krémes váladék volt.
erikasz
2019-01-21 15:21:44

Andi :Szénhidrát anyagcsere zavart állapítottak meg és a Metfogamma 500 mg 2 *1 reggel este !
Nem tudom ... hogy IR beteg lennék.. azt nem mondták !

Lion :Nagyon szép a görbéd egyenletes ..még nem tudni csak a DPO 13 nap jársz ..még bár mi lehet !
Álmomban írtad... hogy pozitiv lett a teszted ..én hiszek az álomban... ritkán álmodok !
De kívánom neked ...minél hamarabb ilyen örömhírrel kezd a reggelt !
Ha ciklus 20 napján szabadult ki a pete akkor még csak 12 DPO vagy ..

ineeeez
2019-01-21 14:55:15

eikasz: Már utána úgy csináltam reggel 7kor mérem ott az éjjelin a lázmerőm,meg sem moccanok!!:)
Lion86
2019-01-21 14:54:47

Jobban vagy már Erikasz? Én is ezt mondtam, hogy szerintem azért pecsételsz, mert nem tudott megrepedni a tüsző. Sajnálom, hogy mégsem elég csak a diéta, de a gyógyszer biztos segíteni fog.
Nem ment feljebb a hőm, a teszt is negatív lett, biztos, hogy ebből már nem lesz baba.
Andi198729
2019-01-21 14:51:56

Erikasz, neked is a merckformint kell szedned, vagy valami mást? Neked is IR-ed van igaz? Biztos hogy sok köze van ahhoz, hogy megborult a ciklusod, de a gyógyszer majd helyrehozza.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!