Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Kathy16
2015-04-09 10:09:33

Sziasztok lányok!:)

Köszi a hozzászólásokat:) Ez számomra is abszolút csoda volt, hogy ennyire jók a műszerek, hogy még nem is látszik a baba, de a szívhang már érzékelhető:) Remélem 20-án már látható is lesz, és megfelelően fog fejlődni. (Nekem ez a nagy parám egyébként, az előző baba ugyanis valószínűleg kromoszómarendellenesség miatt nem fejlődött, és vetélés lett a vége. De erre most nem is gondolok, most minden rendben lesz!)

Szonja, huhh, akkor kitartást a reggelekhez!:S Nem bánnám, ha én ezt a részt kihagyhatnám, mondjuk az előzőnél se hánytam, ezért reménykedek.

kardvirág, Te mikor mész legközelebb? Jövő héten?

Narita, szerintem is 7-étől számold a ciklusodat.

Petra, szerintem a 9,4 mm teljesen jó 4-5 hetes terhességnek. Ilyenkor kb ekkora pontossággal tudnak becsülni. Nekem az szerepel pl. a leleten, hogy a mért értékek +/- 1 hetes intervallumban megfelelőnek számítanak. Te mikor mész legközelebb?
fszonja
2015-04-09 09:43:42

Petra mikor volt az utolsomensid elso napja? 9 mm 5 akar 6 hetes terhessegnek is megfelel ahogy olvasgattam. Szoritok hogy rendben legyel.

Narita,nekem csak reggel ebredes utan van egyelore. Sztem is amasodikaz igazi indulasod.
Narita
2015-04-09 09:29:33

Kathy16

Ez fantasztikus, hogy már a szívhang érzékelhető:) Bár én is itt tartanék már. De még ki kell bírnom kb. három hetet.
Te és Kardvirág egy héttel járhattok előttem, Szonja kettővel. Bár megmondom őszintén, kissé gondban vagyok, hogy az utolsó menzi kezdetét melyik napnak vegyem. Ugyanis előző ciklus második felében palástfű teát ittam, mert jókat olvastam róla a neten... aztán nekem szépen bekavarta a menzi elejét, mert márc. 5-én egy pici vér adag jött, majs kis elmúló barnázás volt. 6-án szinte semmi, és 7-én jött meg rendesen. Akkor most mi számít rendesen a kezdetnek? A 7-e? Én inkább onnan számolom...
Nekem egyelőre a puffadás az egyedüli tünet.Ha lesz hányás is, akkor itt a szobában lévő kolléganők előtt nem nagyon fogom tudni titkolni a dolgot.. de elég rendesek, nem hiszem, hogy elárulnának.

Petra
Drukkolok, remélem nem lesz gond most már, hogy kaptál hormon pótlást, én is azért megyek holnap a dokihoz. Azt megkérdezhetem, hogy miből állt a vizsgálat, ami után elkezdtél barnázni?
FlóraP
2015-04-09 09:20:04

Sziasztok , tegnap előtt voltam az első vizsgálaton . 27.én kellett volna megjöjjön a bajom , rá 4nappal pozitívat teszteltem . Tegnap előtti vizsgálat utan elkezdtem barnazni azóta tart ( pár foltos maszat ) . Tegnap voltam ultrahangon , 9,4 mm szabályos petezsak látszik , azt mondta az orvos 4 hetes lehet .. Szerintetek nem lehet ezzel a mérettel idősebb ? Veteles veszélye miatt utrogestant kaptam . Köszi hogy elolvastátok : Petra
fszonja
2015-04-09 09:01:50

Kathy ez szuper hir :)) ugye milyen jo volt latni?
Narita sztem minel hamarabb a 12nel biztosan, mert akkor vedve vagy.
nalam a hanyas is elindult.
kardvirag
2015-04-09 07:10:01

Kathy milyen jók ezek a műszerek, h hallatszott szivhang! Minden rendben lesz, reméljük.
Én is most 6 hetes lennék mensi szerint, de valójában -valoszinu nekem is kesobb volt az ovulacio-
5 plusz 4-5 napos. :) Már nagyon várom, h menjek a dokimhoz, de inkább még halogatnám, h akkor minden látszódjon. :)
Kathy16
2015-04-08 19:55:59

Sziasztok lányok!
Megvolt délután az első uh vizsgálat, 2 cm-es petezsákot láttunk szép szabályos szikhólyaggal. Embrió még nem látszott a felvételen, viszont képzeljétek, a szívhangot már megtalálta a doki a műszerrel:)) Szerintem pont határeset lehet, hogy még nem látszott a baba, mensi szerint 5+6 hetes vagyok ma, de később volt pár nappal ovum, így olyan 5+3, 5+4 lehetek valójában. A doki is azt írta a leletre, hogy 5 hetes terhesség:)
12 nap múlva kell visszamennem, addigra már a 7. hetet is betöltöm, így akkor már biztos látjuk is a babát:)

Most nagyon örülök, és pozitív vagyok, de ahogy mondod, Szonja, holnaptól megint lesz izgalom, hogy minden rendben van-e. Igazatok van, teljesen nem lehet kiküszöbölni az aggódást, de azért meg kell próbálni normális keretek között tartani:) (Pl. ma vizsgálat előtt majd kiugrott a szívem a helyéről, na az már nem volt normális:)

Tünetek nálam: mellfeszülés már a legelejétől, sűrű wc-re járás, és most újabban néha émelygés, de szerencsére nem egész nap, és azért tudok enni mellette.

További szép estét Nektek, pihenjetek sokat:)
Narita
2015-04-08 15:21:05

Igen, ez tényleg nem egyszerű, hogy ne stresszelje magát az ember a sok neten olvasott dolog miatt... végül is én is nyugiban voltam egy ideig abban a tudatban, hogy hát rendszeres a menzim, akkor van peteérésem... aztán olvastam, hogy ez nem jelenti egyértelműen azt. Úgyhogy vettem ovutesztet.. ami nálam nem igazán mutatott eredményt, szóval ezért kezdtem el hőmérőzni, hogy meggyőződjek róla. Amint felment a hőm és ott maradt napokig - megnyugodtam. De persze azért ott motoszkált bennem, hogy mi van, ha már meg a petevezeték lett tavaly óta esetleg átjárhatatlan? Mert itt is sokaknál olvastam, hogy mennek ilyen beavatkozásra... Szóval tudni kell higgadtan olvasgatni és szelektálni a sok információt és kiválogatni, ami hasznunkra lehet:) Meg fogom kérdezni a dokit, hogy mikor javasolja, hogy bejelentsem a melóhelyen a hírt... elég a 12. hétig várni, v inkább a 16.-ig?
fszonja
2015-04-08 14:41:10

juj ez nagyon cuki sztori! :)

mindenki azt mondja ne olvasgassak a neten rémtörténeteket. sztem a fej homokba dugása nem megoldás. persze nem kell ezen stresszelni, de attól még lehet tudni mi mikor miért van, lehet.
Narita
2015-04-08 14:36:10

Igen Szonja, aggódós lesz ez végig:) Először hogy összejöjjön, aztán hogy tényleg ott legyen a baba, aztán hogy egészséges legyen... De azt olvastam, hogy ez az aggódás szerencsére nem befolyásolja, hogy hogy van a baba... legalább emiatt nem kell izgulni:)
Képzeljétek: azon a héten, amikor az ovum volt és megfogant a pici, pár nappal előtte odajött hozzám az egyik kolléganőm, és elmesélte, hogy azt álmodta az éjjel, hogy én kis rózsaszín harisnyát szorongatva a kezemben mentem oda hozzá a hírrel, hogy kislányt várok:) Azt tudni kell, hogy én itt senkinek nem mondtam, hogy babát tervezünk, neki sem beszéltem sosem róla... hihetetlen, hogy honnan vette ezt az álmot... és hogy ráadásul tényleg baba lesz:)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!