Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
fszonja
2015-04-08 14:10:32

én 4-5 hetesen nagyon puffadtam, mindentől, mindegy volt mit ettem, estére úgy néztem ki mint egy 5 hónapos terhes. aztán alhasi feszítő és enyhe mensi szerű érzés, majd pár napja bejött a hányinger és már a mellem is feszül. most viszont enni alig tudok, semmi sem esik jól.

igen Narita, de azt vettem észre, hogy állandóan van min aggódni :D tegnap voltam, egy napig nyugodt voltam :) szerintem az első trimeszter ilyen lesz.
Narita
2015-04-08 13:40:00

Szonja

Hát az már nagyon jó, ha láttad, hogy tényleg ott van a pici:) Nekem is az lesz a következő megnyugvási pont... de még várni kell 2-3 hetet, hogy biztosan elég nagy legyen és meg lehessen látni.
Narita
2015-04-08 13:27:18

Kathy16

Köszönöm a biztatást, én is reménykedem, hogy megtettem, megteszek mindent ahhoz, hogy december elején egészségesen megszülessen a baba. Lefekvés előtt minden este mantrázom, hogy egészségesen fejlődik, és minden rendben van vele:)
A cukor terhelés ugye sajnos egy kisebb fajta sokk a szervezetnek, ha IR-es az ember.. pont ezt igyekszünk most már elkerülni, kár hogy nem tudnak ennek kiderítésére más módszert az orvosok.
Nektek milyen terhes tünetetek van? Én elég puffadós vagyok, nagyon meggondolom, hogy mit eszek... állítólag a 12. hétig eltarthat.

fszonja
2015-04-08 13:25:17

Igen, nekem kellett is, edzoterem, futas, stb. De a gorcsok miatt nem szerencses most, akkor setalok nagyokat.
Az edesseget tenyleg mellozd Kathy az a legrosszabb.

Narita en 6+4 vagyok, tegnap 4 mmes babo volt lathato az uhon. Sztem a nodoki mondjon ament a mozgasra inkabb, o latja hogy bent mi hogy alakul.
Narita
2015-04-08 13:16:47

Szonja!

Pár hete én is visszább vettem a mozgásból, bár akkor azért, mert beteg, lázas voltam menzikor, most meg a baba miatt sem merek visszatérni a teljes "edzésprogramhoz. De szobabiciklin tekerek kicsit, és enyhe tornázás van azért... mert állítólag ugye a mozgás javítja a sejtek inzulin érzékenységét.
Hétfőn tervezem, hogy visszamegyek az endokrin dokihoz, mert a februári kontrollon azzal engedett el, hogy azonnal menjek vissza ha sikerülne a baba... és hogy az Inofolicot hagyjam abba. Talán ő mond erre a mozgás dologra is valamit. Ti hány hetesek vagytok? Voltatok már uh-on?
Kathy16
2015-04-08 13:15:33

Narita, üdv köztünk, szívből gratulálok Neked!:) Meglátod, ezúttal minden rendben lesz!:)

Köszönöm lányok a tanácsokat, arra pl. nem is gondoltam, hogy a nagy mennyiségű cukorterhelés most árthatna a babának. Már nézegettem az IR diéta alapjait, és amit tudok, megpróbálok akkor betartani belőle. Alapból nem eszek sok édességet, de az azért nagyobb változtatás lenne, ha semmi cukor, semmi fehér liszt... Mindegy, megpróbálom, aztán legfeljebb kérdezek majd Tőletek:)

Szonja, szerintem attól függ, milyen mozgásra gondolsz. Eddig sportoltál valamit? Nálam a mozgás a mindennapi kutyasétáltatásban merül ki, mondjuk az néha kb. lassú futást jelent az eb után:)
fszonja
2015-04-08 12:56:29

Narita gratulalok :)
a magas inzulintol tenyleg lehet veteles, de szoritok, hogy most rendben menjen.

Lanyok, a mozgassal ilyenkor mi a helyzet? Ir miatt kellene de nekem a hasi gorcsok miatt nem javasolt annyira. Ez meennyire baj?
fszonja
2015-04-08 12:53:09

Kathy en is ilyen vagyok, ha tudoma tenyt, sokkal szigorubban veszek mindent,mig ha csak gyanitjuk, hajlamos vagyok kilengeni. Viszont a nagy cukorterheles nem biztos h jo a picinek ilyenkor meg joval serulekenyebb. De tenyleg doki mondja meg.

Narita
2015-04-08 12:44:17

Sziasztok:)
Friss babásként csatlakoznék hozzátok, szombaton teszteltem először pozitívat, és tegnap még egyet ellenőrzésként. Ha jól számolom, akkor 4+5 hetes lehetek. Tavaly már sikerült összehozni egy babát, de 7 hetesen elvetéltem... szeptemberben derült ki, hogy IR-em van. Diétázás, mozgás és Meforal szedés, Inofolic ivás mellett fogytam is jó sokat és most év elején kezdtünk el újra próbálkozni babával. Most sikerült, a nyuszi hozta a hírt:) Pénteken tudok menni nőgyógyászhoz, mert mindenképp szeretnék progi pótlást, hogy ez a baba már megmaradjon.
Kathy16

Szerintem abból nem lehet gond, ha utána olvasol az IR diétának és próbálod követni, amíg ki nem derül, hogy nálad mi a helyzet. És jól mondja Szonja, amíg nem muszáj, ne terheltess, ha babás vagy, nehogy ez legyen a gond..
Kathy16
2015-04-08 11:31:28

Szonja,
köszi a választ! Megbeszélem azért a dokival délután ezt a terheléses dolgot. Egyébként igyekszem figyelni arra, hogy mit eszek, de magamat ismerve sokkal kitartóbb és következetesebb tudnék lenni, ha tudnám, hogy tényleg van vmi, akkor a baba érdekében megtennék mindent. Így meg bizonytalanságban vagyok...

A kérdésedre válaszolva, én kapok progipótlást. Múlt héten, amikor pozi lett a teszt, rögtön írtam a dokimnak, aki azt mondta, hogy használjam máris az Utrogestant. Tavaly volt már sajnos egy vetélésem, és akkor is használtam, de szerintem annak nem progihiány volt az oka, meg a leleteim szerint is normális a progeszteronszintem, ezért gondolom, hogy most csak elővigyázatosságból adta, hogy az ilyen okból való vetélés esélyét kizárjuk.

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!