Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Ezt találtam egy orvos válaszol rovatban a penicillinre vonatkozóan:
"Terhesség alatt főleg az első 3 hónapban penicillin-származékot adunk ez nem káros az embriora.
Tehát az augmentin ,amoxicillin oké.A Meromycin kőkemény antibiotikum ami a jelen állapotában /kétoldali tüdőgyulladás/ indokolt.Viszont graviditásban nem ajánlott gyógyszer.Dehát Őn a legfontosabb utána a gyerek.Ez nem azt jelenti hogy a babának feltétlen baja lesz csak azt hogy nem ajánlott terhesség alatt."
fszonja
2015-04-09 14:17:14
Szerintem nagy elmeny lesz a neveket csemegezni :)) mi a hetvegen jot rohogtunk, elkepeszto milyen nevek vannak. Amugy lanynevek kozul tobb tetszik, mig fiunevek nem igazan.
fszonja
2015-04-09 14:02:27
Ideis beirom hatha tud vki segiteni.
hugyuti fertozesre kaptam penicillin antibiotikumot. Alitolag a penicillin adhato, de total bizonytalan vagyok. Tudtok errol vmit?
fszonja
2015-04-09 14:00:22
Sziasztok,
lanyok a rakszures kotelezo a terhesseg elejen, altalaban a 12.het elejen szoktak levenni, mert utana nagyobba verzekenyseg eselye, nem biztos hogy rosszattett adoki.
Amasik, itt angliaban ha nincs semmi rossz tuneted eloszor a 12. Heten talalkozol dokival es az uhgal. Ha mar megallapitottak a terhesseget es jo hrlyen van nem feltetlenul szukseges surun jarni uhra.
Kathy16
2015-04-09 13:59:38
Katicabogár, köszönjük!:) Neked pedig hatalmas gratula a kisfiadhoz!:) Csodálatos napokat kívánok Nektek együtt!:)
Örülünk, ha néha be tudsz nézni ide. Szívesen fogadjuk a tapasztaltabbak tanácsait:)
Kathy16
2015-04-09 13:57:11
Narita
Egy nagyon picit már én is gondolkodtam ilyeneken, de még nem merem annyira beleélni magam:) Vicces, nálunk meg pont fordítva van, én vagyok a világosabb tónusú, férjem sötétbarna haj, barna szem. Én valahogy mindig úgy képzeltem - már álmodtam is róla többször - hogy ha kislányunk lesz, akkor egy az egyben az apukájára fog hasonlítani:) Ha kisfiú, akkor talán kicsit rám:)
Neveken még csak így általánosságban gondolkodtunk. Szerintem majd csak akkor vetem bele magam jobban a névkeresésbe, ha letelik a bűvös 12 hét.
Nektek van már kedvenc nevetek? Kislányt vagy kisfiút reméltek inkább?
Narita
2015-04-09 13:48:53
Kathy16
Ha jól rémlik, én tavaly nyár eleje felé voltam szűrve utoljára, szóval aktuális lenne.. De én nagyon optimista vagyok, vhogy ezzel mindig is úgy voltam, hogy nekem soha nem lesz ilyen jellegű betegségem.
Ti morfondíroztatok már rajta, hogy vajon hogy fog kinézni a babátok? Hogy milyen kis keveréke lesz a párotoknak és nektek?:) Nálunk érdekes a felállás, mert párom világos/szőkés barna és zöld a szeme. Én: sötétbarna haj, barna szem...
És neveket is gondoltatok már ki?
Katicabogár5
2015-04-09 13:48:19
hú mennyi új tag lett itt a fórumon. Nagyon örülök neki hogy így bővül a csapat. Gratulálok az új kis mamiknak.
Én már keveset vagyok itt mert leköt a kisfiam. Ma már két hetesek vagyunk :)
De közbe felnézek ide és vissza olvasom amit csak lehet :)
Kathy16
2015-04-09 13:14:31
Narita
Persze az orvosok véleménye eltérhet a terhesség esetén való kenetvétel ügyében, ahogy sok más kérdésben is:) Szerintem a mérlegelésnél az is fontos szempont, hogy mikor volt az előző rákszűrés. Nekem szerencsém van, idén februárban voltam a rendes évi szűrésen, valószínűleg nekem ezért is mondta rögtön a doki, hogy most nem bolygat ezzel. De ha Neked régebben volt, akkor lehet hogy tényleg megnyugtatóbb megcsináltatni.
Narita
2015-04-09 13:08:15
Nekem a puffadáson kívül talán a fáradékonyság van még.. illetve azt vettem észre, h többet iszok, többet járok wc-re. Ez a citológiai kenetvétel érdekes dolog, kíváncsi vagyok, h az én nődokim hogy áll majd hozzá. Nem szeretnék tényleg ijesztgetni senkit, de a kolléganőm lányánál majdnem baj lett, mert pozitív lett az eredménye, fenn állt a veszélye, hogy előbb kell megszülnie a babát, h műthessék. Szerencsére azonban rendesen lezajlott a terhesség, és azóta minden rendben náluk. Nem gondoltam, hogy vannak ilyen esetek is.. Tényleg nem akarok ezzel senkit ijesztgetni, én is morfondírozok, hogy mi a jobb ilyenkor...
Ezt találtam egy orvos válaszol rovatban a penicillinre vonatkozóan:
"Terhesség alatt főleg az első 3 hónapban penicillin-származékot adunk ez nem káros az embriora.
Tehát az augmentin ,amoxicillin oké.A Meromycin kőkemény antibiotikum ami a jelen állapotában /kétoldali tüdőgyulladás/ indokolt.Viszont graviditásban nem ajánlott gyógyszer.Dehát Őn a legfontosabb utána a gyerek.Ez nem azt jelenti hogy a babának feltétlen baja lesz csak azt hogy nem ajánlott terhesség alatt."