Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: babások :-)

Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Kathy16
2015-04-09 12:06:23

Petra,
szerintem előbb kérj időpontot a másik dokihoz, és majd a jó hír tudatában menj a védőnőhöz! Drukkolok, hogy a másik doki jobban beváljon!

Nekem elég változóak/változatosak a tüneteim, de hidegrázás eddig nem volt. Elég fáradékony vagyok, hullámokban tör rám délután/estefelé a fáradtság, rendszeresen bealszom a kanapén tv-zés közben:)
FlóraP
2015-04-09 11:51:47

Pécsen lakok , kb 7-8 hónapja költöztem ide a paromhoz . Itt semmilyen orvost nem ismerek csak mikor legelőször voltam itt vizsgálaton akkor egy nagyon kedves normális doki vizsgált de akkor mèg nem voltam babás.. Most meg látod belenyultam .. Igen kellene beszélgessen hiszen elso terhesseg főleg oda kene figyeljen mert en honnan tudjam , mit mikor hogyan .. Remelem a masik doki be fog válni .
FlóraP
2015-04-09 11:47:46

Igen Kathy en is igy tudom .. Bar en kaptam papírt , de ugye meg csak a petezsak látszik .. Nem tudom itt milyen rendszer van .. Szerencsére ma mar mondhatni nem barnazok ugy látszik hat a gyogyszer :) szerintetek jovo heten kérjek időpontot a masik dokihoz aztan menjek a védőnőhoz , vagy elobb a védőnő aztan a doki ? Szerettem volna kérdezni titeket is gyakran ráz a hideg ? Engem eleinte sokszor rázott , néha meg most is hirtelen ram jon .. :D
Kathy16
2015-04-09 11:41:21

Narita
én úgy tudom, védőnőhöz azután kell menni, amikor már biztos a terhesség (amikor már látszik az élő embrió az ultrahangon). A nődoki ekkor kiállít egy igazolást arról, hogy terhes vagy, és azzal kell menni a védőnőhöz.

Én egyelőre még nem tervezek menni hozzá, majd csak amikor már biztosabb lesz a helyzet, és kicsit nyugodtabb leszek. Még nem is adott a doki tegnap papírt hozzá, gondolom majd legközelebb fog.
Kathy16
2015-04-09 11:35:05

Petra,
szerintem mindenképpen válts dokit. A leírásod alapján nem túl jó fej, és ha már csinált citológiához kenetvételt, azt is mondhatta volna, hogy az ilyenkor barnázással, vérezgetéssel járhat. Az én dokim meg épp azt mondta tegnap, hogy terhesség esetén ő nem szívesen és csak végszükség esetén vesz kenetet, mert fölösleges aggodalmat okozhat a barnázgatás a köv. hetekben.
És - már bocsi - az is hülyeség szerintem, hogy a 12. héten menj csak vissza. Ilyenkor jóval közelebbi időpontra szoktak visszarendelni, hogy meg lehessen bizonyosodni arról, hogy látható a baba és van szívműködése.

Az én dokimat nagyon szívesen ajánlom, ha Ti is fővárosiak vagytok. A 11. kerületben rendel, én alapból a magánrendelésére járok, de pl. most a köv uh-ra a kórházi tb-s rendelésére írt be (János kórház), így azért anyagilag is ki lehet bírni. Ha érdekel az elérhetősége, e-mailben szívesen megírom.
FlóraP
2015-04-09 11:27:35

Nekem probléma van a tüdőmmel ezer irta ra a rizikófaktort , es azt mondta el kell menni a védőnőhoz mert elvileg kell vigyek papírt a tüdőmről és ezt be kell irja a kiskönyvbe. Azt nem tudom hogy másnak mikor kell menni , én hetfon azert elmegyek .. Bar tudogondozoba csak május 24. Én kaptam időpontot , pedig mondtam mire kell .. Érdekes Leszarjak az embert .. :( szerencsére nincs tünetem mar tobb mint egy éve a tüdőmmel . Kiskoromba elhalt egy része ezer sokat kohogok meg minden felet könnyen el kapok ezer .. Nehezebben veszek levegőt . De remelem nem lesz gond :) regi kapcsolatomba mindig baj volt a tüdőmmel . Amióta uj párom van semmi gond nem volt vele , en hiszem hogy lelki okokból is lehet valaki beteg . Azóta lázas se voltam ! Lekopogom hála az égnek , es most elsőre összejött a pici is . :)
FlóraP
2015-04-09 11:22:37

Bocsi le maradtak a tüneteim , sokszor járok wc re , nincs nagyon étvágyam , inkabb undorodok sokszor az ételtől , hányni nem hánytam még, néha puffadok , reggel mar nagyon korán fennt vagyok , viszont nehezen alszok el , de mostanában délután be szoktam szundítani :D mellem folyamatosan fáj , bölcsesség fogam néha elkezd nőni aztan abba hagyja , hónaljam szokott érzékenyebb lenni , hangulatom változó .. Hát így ennyi jutott hirtelen eszembe :D
Narita
2015-04-09 11:20:39

Petra

Pfff... hát lehet tényleg dokit kell váltanod...
én is ezen gondolkoztam és pont kérdezni akartam tőletek, hogy nektek jó nőgyógyászotok van-e?
Mert az enyém nem nagyon van tisztában vele, hogy mi ez az IR pl. ... Úgy tudom, hogy kell méhnyakrák vizsgálatra mintát venniük ilyenkor, szóval az rendben volt nálad... csak hát miért nem szól?
Ez a védőnős dolog mikor és hogy indul be?
FlóraP
2015-04-09 11:16:42

Kathy nagyon nagyon örülök hogy nálad mar hallatszott a pici szíve ! Nagyon szorítok nektek csajok ! Puszi : Petra
FlóraP
2015-04-09 11:14:53

Február 26. Án jött meg utoljára . Nálunk még nem volt szivhang .. :/ csak a petezsak látszott . En 5. Hét vege fele számoltam hogy kb annyi lehet. De majd kiderül . El szeretnek menni egy masik orvoshoz aki színpatikus volt , mer aki most vizsgált elég bunko volt . Hétfőn megyek a védo nőhoz majd mondom neki hogy be fogok jelentkezni a masik orvoshoz . Ez a mostani azt mondta menjek vissza ha 12 hetes leszek .. Radasul magas rizikófaktort irt ra a lapomra , ezért nem ertem miert nem mehetnek elobb megnézze lesz e szivhang nem ?! Biztos felkeresem a masik orvost es vegig hozza szeretnek járni . A vizsgálat abból alt hogy kacsaval megnézett meg nekem mint kiderült vett kenetet is citológiai vizsgálathoz , de ha tegnap nem írjak ra a papíromra nem tudom
Meg .. Szóval ennyire nem mondta mit csinal épp .. Ha en nem kérdezek nem mondd egy szót se . Annyit kérdezett megtartom e .

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!