Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Semmi gond, nyugodtan kérdezz rá, úgysem tudunk itt megjegyezni egymásról rögtön mindig.
Inzulinrezisztenciám van, tavaly szeptemberben derült ki. Ez egy anyagcsere betegség ami túl magas inzulin szintet okoz... ez sajnos csökkenti a progeszteront, valószínű ezért vetéltem el tavaly tavasszal 7 hetesen. Szénhidrátból naponta 160-180 g-mot ehetek 6 étkezésre elosztva és mozognom kellett (most leállított a doki a sportról a baba miatt). Illetve egy Meforal nevű gyógyszert szedek még a 12. hétig, ez javítja a sejtek inzulin érzékenységét. Sokan nem tudnak róla, hogy ilyen betegségük van, mert jó a cukor szint (a sok inzulin miatt), nem elterjedt még a kivizsgálása ennek. Sok fiatal lánynál, nőnél PCOS is kialakulhat belőle, amikor nem tudnak kilökődni a petéi, betokosodik a petefészek, nem is menstruálnak szinte csak évente párszor, vagy egyáltalán nem. Én szeptember óta bújom a netet, olvasok fórumokat és elég sokakról derül ez ki, nem értem miért nincs erről komolyabb tájékoztatás még bevezetve, mert sok pár idejét spórolnák meg vele, ha időben kiderülne, hogy esetleg ez lehet a baj náluk.
Vaditimi
2015-04-13 07:19:20
Jó reggelt mindenkinek!
Kardvirág, tényleg ne aggódj :) Nekem a lányommal teljesen probléma és tünetmentes volt a terhességem. Aznap szültem, amikorra ki voltam írva, természetes szülés volt, komplikációmentes, 3 kilós, egészséges kislány, 10-es apgarral! Szóval ne aggódj :)
Bogi12
2015-04-12 22:22:00
Próbáljátok ki a Rennie rágótablettát, van, akinek beválik!
Nem csak a gyomorégésre jó!
kardvirag
2015-04-12 21:03:21
Petra Sajnálom, rossz lehet most neked. Egyszer valamilyen gyógyszer-allergia miatt 3 hétig undorodtam a szagoktól, és hánytam, nagyon megviselt akkor.
Kitartást!
Én is pénteken megyek vizsgálatra. Remélem minden rendben lesz! Várom!
Én jól vagyok, reggeliben nincs étvágyam, nem kívánok semmit, aztán napközben nincs gond, a húsok egy részét és a zsíros ételeket nem tudom enni...elég könnyen felpuffadok, még 1 almától is. Néha fájdogál a hasam, de nagyon rövid ideig tart. Remélem ez nem gond!
Ma d.u.3-kor én is nagyon fáradt lettem, le is feküdtem, aludtam egy fél órát. :) Éjszaka alszom, mint a medve, ha nem kell kimennem a wc-re.
Én nem szeretek sima vizet inni, ásványvizet sem, csak teát, nektárokat stb.de most próbálok magamba erőltetni néhány pohár vizet a baba érdekében.
Szép estét, jó éjt nektek!
Vaditimi, megnyugtattál kicsit, hogy nem baj, ha valaki nem émelyeg és nincs hányingere. :)
FlóraP
2015-04-12 20:55:46
Sziasztok lányok , hát én nagyon kivagyok , undorodok mindentől, de muszáj ennem .. Pénteken lesz a vizsgálatunk , hogy nőtt e a pici .. Barnázasom mar sokkal enyhébb szinte semmi .. Kitartást mehetek is , puszi Petra !
Kathy16
2015-04-12 19:36:19
Sziasztok!
Kitartást kívánok a rosszullévőknek, tényleg már csak pár hét. És amíg rosszul van az ember, legalább tudja, hogy nagy valószínűséggel minden ok odabent:)
Én úgy tűnik a szerencsésebbek közé tartozom, a rosszullétek eddig megmaradtak az émelység szintjén, ami azért magában is elég kellemetlen tud lenni,ha felerősödik, de eddig naponta egyszer-kétszer volt csak erős. Inkább az a rossz, hogy nem nagyon kívánok semmit enni, maximum joghurtot, gyümölcsöt, a főétkezések előtt általában forog a gyomrom... de persze éhesen se jó, mert attól még jobban forog:)
A másik, hogy általában délután-este hullámszerűen tör rám a fáradtság, ma pl. délután 4-kor olyan voltam, mint akiből kivették az elemet:) Aztán valahogy összevakartam magam, de hétköznap ez majd vicces lesz, ha akkor még dolgozni kellene...
Ti egyébként meddig akartok majd dolgozni?
Narita, szerintem kérdezd meg, hátha előrevesznek kismamaként a dokinál... próba szerencse:) Miért is mész egyébként endodokihoz? (Bocsi, biztos írtad, csak nem emlékszem már.)
További szép estét Nektek!:)
napsugar24
2015-04-12 18:19:40
Jniki-
csak véletlen volt, h bekukkantottam-eddig úgy néz ki jól vagyunk, legalábbis remélem. Visszamentem dolgozni-kedden nagy vizsgám lesz a munkahelyemen-ellenőrzést kapok és minősítik a munkámat-most is arra gyártom az anyagot. Kedd után írok privit :-) Remélem túléljük
Narita
2015-04-12 18:14:34
Kitartás lányok, egyszer vége lesz a rosszulléteknek. Tényleg az lebegjen a szemetek előtt, hogy Czeizel is megmondta: jó jel, erős terhességet jelent a hányinger.
Holnap reggel megyek az endokrin dokihoz, viszek könyvet is magammal, mert órákat kell várni.. Azon morfondírozom, hogy azt láttam a múltkor, h a kismamákat előbb szólították... lehet nekem is szólni kéne a betegfelvételen, hátha előrébb sorolnak. Múltkor ott vártam fél 7-től fél 11-ig.
fszonja
2015-04-12 18:14:22
Szerda mindjart itt van, irj majd utana :)
igen en is ezzel biztatom magam, hogy par het es jobb lesz.
Timo kezdem kiismerni a sajat rosszulleteimet. Ha nem ures a gyomrom jobban viselem, 6szor is eszem. Reggel a legrosszabb, de mig ures gyomorral mentem a konyhaba azonnal futnom kellett, mosthogy kikeles elott megeszem egy ket korpovitot jobb.
Timo33
2015-04-12 17:45:28
Sziasztok! Én is a sìrósokhoz csatlakozom. Teljesen kivagyok az állandó hányingertől. tegnap fél órát támasztottam a wct de ki nem jött. Igy sem jobb sajnos :-( a lányomnál semmi bajom nem volt, ìgy ez most nagyon megvisel nemcsak fizukailag hanem lelkileg is. :'(
Kathy
Semmi gond, nyugodtan kérdezz rá, úgysem tudunk itt megjegyezni egymásról rögtön mindig.
Inzulinrezisztenciám van, tavaly szeptemberben derült ki. Ez egy anyagcsere betegség ami túl magas inzulin szintet okoz... ez sajnos csökkenti a progeszteront, valószínű ezért vetéltem el tavaly tavasszal 7 hetesen. Szénhidrátból naponta 160-180 g-mot ehetek 6 étkezésre elosztva és mozognom kellett (most leállított a doki a sportról a baba miatt). Illetve egy Meforal nevű gyógyszert szedek még a 12. hétig, ez javítja a sejtek inzulin érzékenységét. Sokan nem tudnak róla, hogy ilyen betegségük van, mert jó a cukor szint (a sok inzulin miatt), nem elterjedt még a kivizsgálása ennek. Sok fiatal lánynál, nőnél PCOS is kialakulhat belőle, amikor nem tudnak kilökődni a petéi, betokosodik a petefészek, nem is menstruálnak szinte csak évente párszor, vagy egyáltalán nem. Én szeptember óta bújom a netet, olvasok fórumokat és elég sokakról derül ez ki, nem értem miért nincs erről komolyabb tájékoztatás még bevezetve, mert sok pár idejét spórolnák meg vele, ha időben kiderülne, hogy esetleg ez lehet a baj náluk.