Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Narita sztem ez is fog valtozni. En is nagyon edesszaju voltam es idovel megvaltozott, mar mindent edesnek erzek. Amugy a fagyit neha hianyolom, majd megtanulok sk kesziteni :)
fszonja
2015-04-14 10:55:27
Bogi koszi a tapasztalatokat. Senki nem vonja ketsegbe az igazat de itt nem is errol volt szo. Szemely szerint csak egy tenyt irtam le Petra hozzaszolasa kapcsan.
Narita
2015-04-14 10:29:15
kathy
Szerintem az a rosszulléteket is megelőzheti, ha sűrűbben, kicsiket eszel (ahogy az IR diéta is javasolja).
Még tán Kardvirág kérdezte korábban, h elég-e nekem az az ennivaló, amit így a diéta kapcsán megehetek. Elég ez a mennyiség, bár nagyon utána kell olvasni az elején mindennek, hgy miben mennyi szénhidrát van, mit ehetsz (és abból mennyit), mit pedig nem. Én sajna elég édesszájú vagyok, szóval úgy néz ki, egy éltere kimarad nálam egy v. két szelet rendes (cukros, sima lisztes) tortaszelet megevése. Ki kellett találnom, hogy mivel tudom kielégíteni a nassolási igényt, így végül is nem akkora teher, v lemondás, mint amilyennek elsőre tűnik
Szonja
Elfogadtam és nem élem meg tragédiaként ezt az életmódot, tényleg csak az elején kellett tájékozódnom rendesen arról, hogy miből mennyit lehet egyszerre, stb. Azt viszont nehezebb megszokni, hogy folyton tervezni kell előre, h mit fogok enni és mikor, számolgatni, hogy hány órája ettem.. több időt igényel, ez tény. De az a lényeg, hogy nem depizek be tőle, mint sokan egy-egy fogyókúra alatt, mert ki tudtam alakítani azoknak az ételeknek a körét, amit szeretek és lehet is enni.
Bogi12
2015-04-14 10:21:35
fszonja, Petra, ez még csak a kezdet!
Nem tudom, hány évesek vagytok, mióta terveztétek a babát és mennyi idő alatt sikerült összehozni, de úgy érzem, Anitacool-nak maximálisan igaza van és szerintem még visszafogott is volt. Vannak, akik évekig próbálkoznak, átesnek több lombikon, és amikor már úgy tűnik, hogy sikerült, tragédiába torkollik az egész. Szerintem ők képesek lennének bárkit meglincselni egy ilyen hozzászólásért. Írom ezt úgy, hogy én szerencsére nem tartozom közéjük, mármint azok közé, akiknek nehezen jött össze a baba.
Az agy képes átprogramozódni. Sok embernél ez már a babára való vágyakozás közben megtörténik magától, de van olyan is, akinek tudatosan kell átprogramoznia, hozzáteszem, a saját érdekében.
El kell, hogy mondjam, ez a hányásos, rosszullétes időszak kutyafüle ahhoz képest, ami később lesz/lehet. Említhetném itt rögtön magát a szülést is, hiszen akár természetes úton, akár császárral születik egy baba, az bizony fáj. Kegyetlenül. Utána is. Én császárral szültem, tervezett volt, jól elcseszték. Nem megyek bele a részletekbe, mert nem célom ijesztgetni másokat, de még most sem gyógyultam meg teljesen így 9,5 hónap után, és az sem kizárt, hogy újra műteni kell. Erről ennyit.
De még terhesség közben és történhetnek rossz dolgok. Én pl. 3 hónapos terhesen benyaltam egy jó kis vírust, ami 3 hétre kiütött, és olyan szinten köhögtem, hogy a 3. héten beszakadt a hátizmom. Gyógyszert nem kaptam rá a terhesség miatt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy annyira fájt, hogy egyedül nem is voltam képes az első napokban fekvő helyzetből felkelni, pedig nem vagyok egy kényeske. Miután Párom kirángatott az ágyból, mentem dolgozni. 4 hónap kellett a teljes gyógyuláshoz. Szóval bármi lehet.
Arról se feledkezzetek meg, hogy a babátok most még bent van. Így lehet hányinger, hányás, később célba rúgást végezhet a májatokon és ugrálóvárnak használhatja a húgyhólyagotokat. Mind-mind roppant kellemes... De történhet baj is! Elkezdhet nyílni a méhszáj, és ágyba kényszerülhettek hónapokra. Ezekre mind fel kell készülni.
Aztán, miután megszületett, másfajta "rossz" dolgok lesznek. Ritka az olyan baba, amelyik jól szopizik, nem hasfájós és végigalussza az éjszakát. Nem beszélve a takonykórtól, amit igen rosszul viselnek alvás közben, hogy a fogzást már meg se említsem.
Mostantól minden nagyon más lesz, akár tetszik, akár nem.
Én amúgy nem vagyok egy ősanya típus, akin 4 gyerek csüng és aki alárendeli magát a gyerekeinek, egy lányom van. Nem tervezem élete végéig a "rabszolgája" lenni, de most "én" szinte nem is létezik. Ő van. Vannak jó és rossz napok. Van, hogy nem alszom, mert ő se alszik, van, hogy félholt vagyok, de nem cserélnék senkivel amiatt, mert Ő van.
Ezt az időszakot (terhesség + azt követő hónapok) kétféle módon lehet megélni: vagy túlélitek vagy élvezitek. A döntés az extrém esetektől eltekintve a Ti kezetekben van.
fszonja
2015-04-14 09:18:48
Anitacool, amikor gorcsben a gyomrod, faj a torkod a hanyastol, potyognak a konnyeid kozben, mindjart elajulsz, mert mar energiad sincsen, csak azert erolteted le a folyadekot, hogy ne szaradj ki es kerulj korhazba, akkor nehez ezt szem elott tartani... nem mindenkinek nehez a terhessege, en sem tudtam hogy ez ilyen kemeny is lehet... amint jobban vagy tudod ujra szem elott tartani a celod, es orulni a lehetosegnek...
fszonja
2015-04-14 09:11:08
Petra, az nyugtasson jobb lesz... en az egyik durva hanyasomnal ugyanigy elszomorodtam, hogy ezt nem fogom tudni csinalni... egesz napos rosszullet, agyban tudtam csak fetrengeni. De mar jobb. Minden este hanyok, megis kezdem kiismerni mit hogy tudok enni, hogy maradjon es ne undorral menjen le. Persze a finom falat is kijohet, ld tegnap nekem a sk turofankom, de legalabb azt joizuen ettem :) A reggelt kezdd egy ket db keksszel meg agyban. 2-3orankent keveset egyel, akarmit ami lecsuszik. Pl en most a levesekkel vagyok joban. Jobb lesz, lehet most tetozik vmelyik hormon.
Narita, szerintem ez sosem gyogyul teljesen. El lehet erni a teljes javulast, de ha nem tartjuk az eletmodot ido utan ujra elmozdul. Szerencsere nincs bajom ezzel az eletvitellel, nem kenyszernek elem meg. Te elfogadtad teljesen?
Anitacool
2015-04-14 09:00:55
Petra itt nagyon sokan vágyakoznak az után, hogy -ha kell- küzködhessenek a rosszulléttel. Légy hálás annak, hogy neked összejött és lebegjen a szemed előtt, hogy a rosszullétek elmúlnak, cserébe hamarosan a kezedben tarthatod azt a kis csodát, aki a pocakodban növekszik.
Fel a fejjel! ;-)
FlóraP
2015-04-14 08:41:48
Sziasztok lányok , én még mindig nagyon nehezen viselem , hogy folyamatosan hányingerem van es mindentől undorodok .. Vizet soha életembe nem szerettem inni , de most erőlködök vele, de ugyan ugy rosszul vagyok . Néha megfordul a fejembe , hogy kellett e ez nekem . Annyira magam alatt vagyok . :/ majd csak elmúlik .
Narita
2015-04-13 15:44:33
Szonja
Vajon ki lehet ebből a betegségből gyógyulni valaha, vagy marad az életünk végéig tartó diétázás? Legalább nálad múlna már el, ha tényleg évek óta csinálod és nem is magas annyira az inzulinod...
Munkában nem zavarnak a rosszullétek?
Kathy16
2015-04-13 15:42:36
Sziasztok!:)
Narita,
köszi, hogy megosztottad velem a történetedet. Jó, hogy felismerték Nálad az IR-t, hiszen így, hogy kontrollálva van, már biztosan nem jelent veszélyt a babára.
Egy kicsit én is tartok az IR-től, bár nincsenek/nem voltak igazán arra utaló tüneteim, csak mielőtt a baba összejött, épp el akartam menni kivizsgáltatni, mert az éhomi inzulinszintem egy picivel magasabb lett, mint a tökéletes érték. De aztán itt a lányok mondták, hogy nem jó az első hetekben a babának a hatalmas cukorterhelés, így egyelőre letettem róla, hogy ennek a végére járjak, és bízom benne, hogy minden oké lesz. Egy kicsit megnyugtat, hogy azt írod, az IR a progeszteronszintet befolyásolhatja, és ez okozhat vetélést. Én az első perctől kapok progipótlást, így remélem, ez a veszély nem fenyeget. Nekem is volt tavaly sajnos 8 hetesen egy vetélésem, és persze én is aggódom. Valószínűleg egyébként akkor genetikai rendellenesség okozta, ami a köv. terhességet szerencsére nem befolyásolja. Hát remélem minden rendben lesz. Pont egy héttel vagyok előtted, ma elvileg 6+3 vagyok:)
Egyébként ma annyira rosszul vagyok, alig bírtam lenyomni az ebédet, aztán majdnem visszaköszönt:S... Kb. egy hete kezdtem el émelyegni, most a napokban pedig egyre erősebb... Már csak szép emlék a húsvét vasárnapi ebéd, amit jóízűen fogyasztottam el:( Lányok, akik küzdötök a rosszullétekkel, bevált valami esetleg, ami enyhíti?
kardvirág, sajnálattal olvastam a problémádról. Drukkolok, hogy minden rendben legyen, amikor abbahagyod a gyógyszert. Figyelj arra, hogy lehetőleg kevés stressz érjen, pihenj sokat, és meglátod, minden oké lesz!!