Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: babások :-)
Ebben a beszélgetésben 2022 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Otthon jartam orvoshoz, itt nem a legjobb az eu. Az eredmenyeim miatt nem kell mar jarnom, a dietat persze tartanom kell. De en nem szedtem gyogyszert sem.
Szerintem addigra csodas kis pocid lesz, es semmi akadalya semminek.
Narita
2015-04-13 13:59:40
Szonja
Nekem sem hasfájás, sem hányinger nincs.. de még ugye 5+3 hetes vagyok. Ha kevesebbet tudsz most enni, az nem olyan nagy baj, úgy hallottam, mármint sem a baba sem az IR szempontjából. Utána meg már úgy is elmúlik, ha elérjük a második trimesztert. Kíváncsi vagyok, nálam lesz-e rosszullét. Júliusban osztálytalálkozóm lesz a szülővárosomban, pont mikor már nem lesz olyan vészes talán a helyzet és utazgathat az ember nyugodtabban. Neked ott mit mondanak IR-rel kapcsolatban?
fszonja
2015-04-13 12:56:32
Narita
az ir miatt elvileg kotelezo is lenne, de mikor gorcsoltem meg sem mertem kockaztatni... a hasi fajasok mult het kozepetol valahogy elmuloban, addig napi 6 magneziumot szedtem, mostmar csak 1-2ot. Erzem neha, de mar nem durva. Felvaltotta a hanyas :)) nagyon igyekszem az ir szempontnak megfeleloen enni, de mennyisegileg most kevesebb megy le. Szerintem a tobb lenne inkabb a baj, nem?
Faj a pocid?
kardvirag
2015-04-13 12:19:13
Igen, az biztos, hogy a baba megváltoztatja az egész életünket. Nagyon örülök neki, még jobban fogok, ha majd láthatom is.
Narita
2015-04-13 11:29:58
Kardvirág
Tudom, könnyű másnak "tanácsot" osztogatni, de tényleg úgy kéne felgfognod, hogy ez a baba mennyi pozitív változást hozhat az életedben...és ahányszor rosszra gondolsz, rögtön vmivel elterelni a gondolataidat vmi jóra. Én is leállítom magam, ha elkezdek problémás eseteket olvasni a neten és elkezdek parázni, hogy mi minden történhet:) Csak nem véletlenül választott minket a babánk, van értelme, hogy így alakulnak a dolgok.
Szonja
A mozgással kapcsolatban én is úgy gondoltam, ahogy te, h azért kicsit később muszáj vmennyit mocorogni, kell az embernek amúgy is az erőnlét a szülésre, babázásra. Három hét múlva, ha már 8 hetes leszek vissza kell mennem úgy is hozzá, és vinnem kell egy szendvicset, hogy azzal csináljunk egy elő terhelést úgymond. Akkor még kifaggatom néhány dologról, ami most nem jutott eszembe. Aztán 14. hétre rendes, 75 g-os cukorterhelést irányzott előre:( nem vagyok túl happy tőle. De reménykedem, h jó lesz a cukrom és nem kell vele végig ellenőrzésre járnom. Neked szokott fájdogálni a hasad?
fszonja
2015-04-13 10:22:42
Kardvirag sajnalom, hogy ilyen nehezsegeid vannak. Az orvosi oldalat (gyogyszerezes) nem tudom firtatni, nem ertek hozza, de talan a baba ki fog segiteni ebbol. A depresszio, rossz alvas mind fugg a paciens kedelyallapotaval is, es egy ilyen varva vart csoda szerintem ki tud zokkenteni jo iranyba.
fszonja
2015-04-13 10:18:10
Narita udv a klubban. En 3 eve valtottam eletmodot ir miatt,de nekem nem magas az inzulinom, csak az a pici is leviszi a cukromat. A dieta eredmenye jol latszik, mar nem kell terheltetnem magam. Ensem mozgok most a baba miatt, gocsok miatt, viszont ha rendezodik a 12.hettol tervezem a konnyu mozgast. Mit mondott a dokid? Szetinted ez nem karos rank nezve?
kardvirag
2015-04-13 09:45:08
Jelentkezhetnek elvonásos tüneteim, felléphet a nemalvás stb.miután elhagytam a gyógyszert. Nehéz ügy.
kardvirag
2015-04-13 09:42:52
Nálunk, Erdélyben nincsenek védőnők. Most gondolkodom, hogy van-e valaki más, aki ezt a szerepet töltené be, de azt hiszem nincs.
Én mielőtt elmentem volna a nőgyógyászhoz, mivel kórházban vizsgált meg, kértem küldőcédulát a családorvosomtól, és ott mondta is az asszisztensnő, h menjek vissza, ahogy van erdeményem. Csak akkor el voltam szomorkodva, h csak a petezsák latszott, úgyhogy nem mentem még vissza a családorvoshoz, a nőgyógyász is azt mondta, hogy bármi megtörténhet, nem tudja garantálni, hogy biztos lesz ott embrió. Hogy még nem küld el vizsgálatokra.
Ha pénteken minden okés lesz, látható embrió stb.,meglátom mit mond a doki, akkor utana elmegyek a családorvosomhoz, és gondolom majd adnak egy terhességi könyvecskét, elküld vizsgálatokra stb.Habár lehet csak 12.hét után, szóval nem tudom.
Amúgy Kedves Lányok, az én esetem sem egyszerű teljesen.
Nekem van egy pszichés betegségem, amire közel 3 éve szedek gyógyszert. Altatókkal aludtam stb.Legutóbb bevált a melatonin, növényi altató, de nincs tesztelve a terheseken, pszichiaterem szerint max.O,5 mg-ot vehetnék belőle. Én szedtem 3-4 mg-okat, utoljara 1.5 is elég volt.
Hála Istennek és a terhességi fáradékonyságnak, álmosságnak, hogy 1O napja melatonin nélkül alszom.:)
Istennek adok hálát azért is, hogy az antidepresszánst elhagyhattam 2 hónapja, és jól vagyok.
S a harmadik gyógyszerem, ami engem stabilizál, amit 2-3 hónap múlva hagytam volna el teljesen, antipszichotikum. Nincs rá garancia, hogy a babának nem okoz semmi gondot. pszichiaterem nem ajanlja, h teljesen elhagyjam, saját felelősségre elhagyhatom....Nehéz döntés. Azért nagyon nehéz, mert gondjaim lehetnek, jelentkezhet nálam úgy depressziós, mint "mániás" időszak, nemalvós. Produkálhatok pszichózist is, de erre gondolni sem szeretnék!!!
Az elmúlt 2 hétben lecsökkentette a dokim a gyógyszert, 3OO mg-ost szedtem, most 25 mg-nál tartok, talán ma veszek belőle utoljára, de lehet még veszek holnap is. Én úgy döntöttem, hogy most elhagyom, bízom Istenben, hogy velem lesz és megsegít. Ha alszom rendesen, akkor nem lesz gond! Remélem a legjobbakat. De kockázatos, mert ha beteg leszek, akkor nem ilyen minimalis adagot adnanak nekem. A betegseggel tobbet artanek talan a magzatnak. Nehez kerdesek ezek...:(
kardvirag
2015-04-13 09:17:34
Jó reggelt mindenkinek! :)
Köszi szépen Vaditimi! Megpróbálok nem aggódni. :)
Narita sajnálom a veled történteket. Jó, hogy kiderült ez a betegséged, és így vigyázol. Elégséges neked az az eledel, amit megehetsz?
Én kb.1.5 órája keltem fel, és gondolkodom,hogy kéne egyek legalább egy vajaskenyeret, a bio-teámat már kortyolgatom. :)
Szép napot nektek!
Szerintem addigra csodas kis pocid lesz, es semmi akadalya semminek.