Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Nem semmi a görbéd, drukkolok, hogy ez legyen a nyerő :D
Lion86
2019-02-13 21:27:47
Edit az eredményeim :
Előző
Cukor : 4,7 / 4,6 / 4,6
Inzulin : 4,1 / 37,3 / 20,0
Homa index (bár tudom ez kissé elavult jelző már): 0,9
Mostani
Cukor : 5,4 / 8,3 / 5,0
Inzulin : 8,6 / 92,0 / 45,2
Homa index: 2,1*
Annyira szöszmötölt már másfél hete a szervezetem, hogy meg voltam győződve, hogy anovus ciklus lesz, aztán mire rájöttem, hogy valószínűleg mégsem, addigra meg már bevettem a gyógyszert és most már nem merem abbahagyni. Hátha ez a véletlen beválik :)
Edit90
2019-02-13 20:52:01
Anitacool: Remélem maradsz velünk továbbra is, és beszámolsz mikor mi történik veled :)
Vica: Remélem Te is maradsz velünk,és nem tűnsz el :)
Andi: Lehet,hogy volt már szó róla...Én nagyon ajánlom neked az Ördög Nóri könyvét. Én elkezdtem pár hete olvasni(direkt lassan haladok,mert nem akarom,hogy vége legyen) és annyira sokat segített,hogy el sem hiszem. Megfogalmazódtak bennem a könyv hatására,hogy miért is akarom én ezt ennyire görcsösen, mitől félek? És ki mertem mondani hangosan,utána olyan nagy kövek estek le rólam! A könyvön kívül most a hónapban csinálom az Aviva tornát is. És még nem zárult le ez a hónap,de a mostani görbém láttán már ki merem jelenteni,hogy a tornában tuti van valami,ez sztem működik. Nagyobb következtetéseket majd egy teljes ciklus után merek levonni:) Ezen kívül belevágtam az IR diétába is, amit többé kevésbé egy hónapja tartok,és mozgok mellette rendszeresen,ami eddig nem volt. Fogytam is már vele, jobb a közérzetem, és magabiztosabb vagyok.Ez is tuti pozitívan hat mindenre. Neked is ez kell,ki kell találnod,hogy te hogy tudod lepakolni a köveidet,és megkönnyebbülni. Utána annyival jobb :)
Lion: Leírod,hogy most milyenek lettek a cukor,inzulin értékeid? Az jó hír,hogy nem vagy lisztérzékeny, viszont az nem jó,hogy így nem tudják,mi a baj. Szerintem ez volt ovu volt neked,mondtad is,hogy nagyon készült a tested a nyák is megvolt. Nagyon szép magasra ugrottál. A norcolut szedése ovu után nem tudom mennyire jó ötlet,ez olyan,mint Vicánál a dupaston.Nem az igazi,de működhet,mint neki is :)
Anitacool
2019-02-13 17:10:43
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, nagyon jól esik :-)
Drukkolok, hogy mindenkinek összejöjjön hamarosan!
Andi drága, persze hogy mondok bátorítást neked! Őszintén hiszem, hogy nektek is jön a szivárványbabátok hamarosan. Én bízom benne, hogy ezúttal velünk is maradnak. Őszintén szólva ez alatt a több, mint 1,5év alatt már próbáltam mindent: volt méhpempő, vitaminok, vitamin nélkül, fogytam, híztam, edzettem, nem edzettem, semmi eredmény nem volt. Most csak a merkformin volt újdonság az IR-re. Mellette Myo-inozitol+folsav, valamint D-vitamin ment folyamatosan. Épp nem is vagyok csúcsformában, ami azt illeti. Férjem nem egész egy hónapja itta a Folandrolt. Ja és nem is ez a legszebb görbém, ami volt. Szóval utólag azt mondom semmiből nem lehet előre tudni. Illetve egy apróság, de ez gondolom egyedi, nem tudom. Eddig minden terhesgörbémet összevetve az a közös, hogy ovu után végig krémes maradt a nyák. Az összes többinél voltak napok, mikor sűrűbb lett, ott ragacsosnak jelöltem, olyasminak mondanám inkább, mint ovu előtt. Ami az együttléteket illeti: volt már ebből is minden: csak ovu napján, minden másnap, ovu előtti nap meg előtte 2 nappal, aztán minden zöld napon, maradtam fekve, kipattantam ágyból, egyiknek sem volt jelentősége. Most nem vagyok benne biztos melyik napon volt pém, vagy voltak, mert nálam már volt ikerterhesség is. Majd a doki megmondja :-) Remélem segített valamicskét. Szerintem korábban azért nem jött össze, mert nem volt jó a hormonális háttér a beágyazódáshoz, ezt az endo dokim mondta korábban, de nehezen hittem el. Lehet, hogy igaza volt.
Nashua34
2019-02-13 17:03:57
Szia Szilvi,
először is gratulálok! Másodszor pedig köszi, hogy leírtad, és meg is mutattad a görbéd, tanulságos. Összehasonlítottam az enyémmel, látok némi egyezést, aztán lehet csak bebeszélem magamnak, nem tudom :) Hányadik napon teszteltél amúgy?
szilvi026
2019-02-13 16:39:04
Sziasztok! Itt az én boldogságot hozó hőgörbém, szeretném Veletek megosztani :) Elsősorban azoknak szeretnék segíteni ezzel a példagörbével és a hozzászólásommal, akik hasonló hőmérsékleti görbét produkálnak peteérési időszakban, mint én. Én csak 2 hónapja mérem a hőmet, mert csak múlt hónap óta próbálkozunk a férjemmel, és szerencsére a második hónapban már sikerült is. De az előző hónapom is pontosan ugyanilyen volt mint ez, kivéve, hogy akkor a menstruációm előtt lejjebb ment a hőm és aztán meg is jött. Vagyis a lényeg: nekem az ovuláció előtt drasztikusan leesik a hőmérsékletem (ez nálam mindkét esetben 4 tized fokot jelentett), majd következik egymás után 2 alaphős nap, és a harmadiktól tapasztalható egyértelmű emelkedés, ami ismét csak fokozatos, nem hirtelen történik. Rengeteget kellett a neten böngésznem, mire összeraktam a képet, hogy mi is történik az én esetemben, és valószínűleg megtaláltam a választ. Hangsúlyozom: ezt soha nem beszéltem meg egyetlen orvossal sem és nem voltam ultrahangos peteérés-figyelésen, úgyhogy ez csak az én véleményem. Tudtommal az ilyen esetekben a tüsző megreped- az abból kiáramló folyadék pedig lehűti a hashártyát, ez okozza hirtelen hőmérsékletesést. DE! A petesejt az én esetemben nem szabadul ki a tüsző repedésével egyidőben, hanem még 1 vagy 2 napot vár, és aztán szabadul ki. Miután kiszabadult, azután a sárgatest által termelt progeszteron megemeli a hőmérsékletemet erre a 36,9 fokra, majd fokozatosan még tovább emeli. Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy tényleg a második alaphős napomon volt az ovulációm, ahogy a rendszer belőtte, nekem inkább az az érzésem, hogy az első alaphős napomon volt. Ezt csak onnan gondolom, hogy aznap egy ideig nagyon rosszul voltam, hányingerem volt (ami egyáltalán nem jellemző rám) és görcsöltem is egy kicsit. De ez csak egy megérzés, hogy akkor lehetett. Mi a férjemmel a hőmérséklet csökkenésének napján és az utána következő első alaphős napon voltunk együtt abban az időszakban, és így jött össze a baba.
Egy dolgot tettem még az ügy érdekében: egy hónapig Femibion 0 babaváró vitamint szedtem. (Most elkezdhettem a Femibion 1-et :)) Nem állítom, hogy ez segített teherbe esni, de az biztos, hogy nem árthat és nekem nem okoz semmiféle mellékhatást.
Bocsánat ha kicsit túl hosszúra nyújtottam, de remélem azért akad olyan, akinek segíthettem ezzel a hozzászólással.
Lion86
2019-02-13 16:37:51
A terhességbe nem zavar be, mivel hasonló a progeszteronhoz. Csak ha pozi tesztem lesz át kell váltani rendes progeszteronra.
Lion86
2019-02-13 16:36:32
Köszi Lányok :) A Norcolut egy progeszteron hatású gyógyszer, hasonlóan a fogamzásgátlóhoz, megvonásos vérzést idéz elő. Azért írta fel a dokim, mert sokszor nem volt peteérésem és 3 hónapos kúra lett volna, hogy a szerveztem rákényszerítsük a normális ciklusmintára, de 2 hónap után besokalltam lelkileg mikor még Estrofemet is felírt (ösztrogén) a vékony nyálkahártya miatt és nem szedtem többet. Nem akartam ennyi hormonnal tömni magam. Az elmúlt ciklusokban 16-19. nap közötti ovum volt beavatkozás nélkül, most a 21.napon is úgy gondoltam már nem lesz semmi a ciklusból, ezért elkezdtem szedni a gyógyszert, hogy tudjak 3.napi vérvételt csináltatni, mivel ha nincs ovum nem szokott megjönni nagyon hosszú ideig. Erre most meg... Nem tudom, hogy a gyógyszer miatt ment-e fel a hőm, de gyanús, hogy 2 napja krémes a nyák.
Megy fel a hőm. Szépen fokozatosan. És a teszt is erősödik.