Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Pajzsmirigy gyógyszert szedni vagy nem szedni?
Kedves Doktornő / Doktor úr!
Sajnos csak szeptemberben jutok el újra az endokrinológusomhoz, így fontos lenne tudnom a következőt.
2016 nyarán volt nekem egy akut pajzsmirigy gyulladásom, ami kb. 3 hét alatt futott le nálam.
Először a THS szintem lement majdnem 0-ra, és túlműködött a pajzsmirigy. Miután kiderült, hogy nem autoimmun, és elmúlt a fájdalom, a TSH szintem borzasztóan megemelkedett, volt 14 is 2016 késő nyarán.
Majd 2016 őszétől egészen 2018 májusáig 4,5-5,5 körül mozgott a szintje.
Ekkor fordultam (amúgy tünetek nélkül) endokrinológushoz, nehogy legyen bármi is. Az orvos felírt nekem egy gyógyszert, a neve Letrox 100, melyből reggelente szedek be egyet.
Pont a minap volt vérvételem, és a TSH szintem az utoljára mért 5,520-ról leugrott 0,400-ra. Az FT3, FT4 normális tartományban van, már 2017 óta.
A kérdésem az lenne, hogy mit javasolnak, szedjem tovább a Letroxot addig, amíg nem kerülök újra orvoshoz (ez jelen esetben szeptember), vagy most álljak le vele, és szeptemberben csináltassak egy vérvételt, és azzal menjek az endokrinológushoz?
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!
SzG.
Lion86
2019-03-09 13:23:16
Köszönöm Erikasz, de eddig nem tapasztaltam mellékhatást, bár még csak 5 napja szedem. Azt nem tudom csak, hogy a hőre hatással van-e.
erikasz
2019-03-09 12:32:44
Lion :Most nem érek rá keresni de ezt elküldöm !
Kérdések válaszok - Orvosok.hu
www.orvosok.hu/kerdesek
Az orvos felírt nekem egy gyógyszert, a neve Letrox 100, melyből reggelente szedek ..... a terhesség ideje alatt is a progeszteronszint sokszorosára emelkedik. ...... elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK ...... 03 hó óta van a nehézlégzésem, de az nem volt állandó és 3 héttel ezelőtt lett ...
Nashua34
2019-03-09 11:19:38
Azért nálunk nem katasztrófa a helyzet, heti 3-4 alkalmat is szoktunk együtt lenni, csak ebbe rengeteg szervezés van. Talán csak kicsit elfáradtam én is,főleg, hogy ennek sincs még eredménye. Nem is tudom mit csinálnék havi 1 alkalommal, biztos hogy nem köszönné meg a férjem amit kapna :D és nem a szexhiány miatt, hanem a baba utáni vágy miatt. Igenis tegyék oda magukat ők is, ha mar a nemzést is úgy kell kikönyörögni, ami nekik is jó, akkor mi lesz később, a nevelésnél?
Lion86
2019-03-09 11:06:35
A mostani férjemmel azért többet vagyunk együtt, csak pont most maradt ki hosszabb idő :/ Nem is számítottam ilyen hamar ovura már ha az volt, mert lehet, hogy a gyógyszer miatt magas a hőm most.
Meliko, az szuper :) Nem lehetett könnyű nektek sem.
Meliko78
2019-03-09 10:58:58
Sziasztok! Hát lányok nagyon sajnálom hogy még ilyen problémátok is van sok kitartást nektek ! Nálam úgy néz ki hogy az én párom haza kőltőzik Németországból így nekünk könnyebb lesz
erikasz
2019-03-09 10:27:50
Lion :Borzasztóan sajnálom !:(
Nem is tudom.... ami jól esik nekik... mért nem csinálják ,nem értem a férfiak többségét !
Jó magasat mértél !
Andi , Nashua : A szeretkezés fél gyógyulás feltöltődés energiával olvassanak utána....mondjátok nekik !
A volt férjem volt ilyen, 1 hónapban 1 - 2 alkalommal .
Lion86
2019-03-09 10:23:10
Úgy érzem tegnap meghalt bennem a hit, hogy lesz gyerekünk, pedig eddig nagyon bizakodtam. Nem tudom mi lesz ezután.
Lion86
2019-03-09 10:16:47
Andi, az előző férjemmel is ez volt, abszolút nem izgatta, hogy ezer éve próbálkozunk, nem erőltette meg magát sosem. Nagy néha voltunk együtt, amikor neki kedve volt (havi 3-4x kb.). Aztán meg kiderült, hogy mire terhes lettem már nem is akarta... Na mindegy.
Három gyereket szerettem volna, de "elég" lesz kettő is. A férjemnek nincs gyereke, de ha így haladunk nem is lesz, pedig ő is nagyon akar (elvileg). Az első feleségével is próbálkoztak, de ott is hasonló volt a helyzet, szerintem ezért is ilyen passzív velem szemben, pedig én nem rendezek akkora jeleneteket, mint a volt felesége.
Tegnap azon akadt ki teljesen, hogy azt mondtam, hogy így sose lesz gyerek.
Andi198729
2019-03-09 10:05:21
Nashua, Lion, teljesen megértelek titeket, az én férjem is hasonlóan áll a dolgokhoz, sosem tudunk folyamatosan együtt lenni, ő havonta kb. 1x "kanos" és azzal le is tudva a hónapban, amikor úgy gondolom idő van, nekem kell bevetnem mindent, hogy legyen kedve, de olyan nehéz összehozni, nálunk is sokszor van az, hogy fáradt, meg el is alszik, én olyankor mérgelődöm, hogy most elszalasztjuk az alkalmat. És nem azon lenne, hogy akkor ő is hozzájárul a sikerhez, hanem közli ő is, hogy értsem meg, ő most fáradt. Hát azt a kis időt igazán kibírnák. Sokszor szerintem abban a hitben van, hogy bármikor ha együtt vagyunk, majd abból terhesség lesz, nem értik a férfiak, hogy nem egész ciklusban van rá esély, hanem pár nap, amikor megvan az esélye a teherbeesésnek.
Pajzsmirigy gyógyszert szedni vagy nem szedni?
Kedves Doktornő / Doktor úr!
Sajnos csak szeptemberben jutok el újra az endokrinológusomhoz, így fontos lenne tudnom a következőt.
2016 nyarán volt nekem egy akut pajzsmirigy gyulladásom, ami kb. 3 hét alatt futott le nálam.
Először a THS szintem lement majdnem 0-ra, és túlműködött a pajzsmirigy. Miután kiderült, hogy nem autoimmun, és elmúlt a fájdalom, a TSH szintem borzasztóan megemelkedett, volt 14 is 2016 késő nyarán.
Majd 2016 őszétől egészen 2018 májusáig 4,5-5,5 körül mozgott a szintje.
Ekkor fordultam (amúgy tünetek nélkül) endokrinológushoz, nehogy legyen bármi is. Az orvos felírt nekem egy gyógyszert, a neve Letrox 100, melyből reggelente szedek be egyet.
Pont a minap volt vérvételem, és a TSH szintem az utoljára mért 5,520-ról leugrott 0,400-ra. Az FT3, FT4 normális tartományban van, már 2017 óta.
A kérdésem az lenne, hogy mit javasolnak, szedjem tovább a Letroxot addig, amíg nem kerülök újra orvoshoz (ez jelen esetben szeptember), vagy most álljak le vele, és szeptemberben csináltassak egy vérvételt, és azzal menjek az endokrinológushoz?
Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!
SzG.