Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Andi198729, tudom nehéz türelmesnek lenni, mi már lassan 4 éve lesz, hogy próbálkozunk, két terhességem volt, de mindegyik még korán 6-7 hetesen elment. Az elején mikor elkezdtünk próbálkozni közel 1 év sikertelenség után mentem el kivizsgálásra, ahol az ultrahangon kiderült hogy cisztám van, amit műteni kell, ezzel újabb néhány hónap telt el mire időpontot kaptam, kiderült endometriózisos ciszta volt, így erre lehetett fogni az addigi sikertelenséget. A műtét után 1 évvel lettem terhes, de korán elment sajnos. Utána másfél év telt el különböző kivizsgálásokkal, ami semmi rendellenességet nem a hozott. Ekkor sikerült újra teherbe esnem, teljes pozitivan gondoltam erre a terhességre, hogy ez már tuti sikerül, boldogan éltem világomat, míg a 9 héten a genetikai vérvétel előtt csináltak egy ultrahangot, ahol kiderült hogy elhalt a babám. Ezután kórház, missed ab.... utána adjunk megint pár hónap esélyt a szervezetnek míg magához tér, így jutottunk el 2019 januárig, amikor is bejelentkeztünk a meddőségi központba. Én is úgy voltam vele, hogy ez nagyon a legvégső megoldás, de az eddigiekből úgy tűnik, nekünk csak ez a járható út, annak ellenére, hogy nagy nehezen összejött két terhességem. Nekem anyukám ad sokszor erőt, mikor nagyon elkeseredek, csodás teremtés, a gyerekeiért mindent megtenne és mindig pozitívan áll a dolgokhoz, és engem is erre biztat. Tudom, hogy a sok szenvedésnek meglesz a gyümölcse! :)
Andi, viszont azt javaslom, ha meddőségit terveztek szeptembertől, pár hónappal előtte már telefonálj, mert van ahol hónapokat kell várni egyáltalán az első konzultációra (de ez persze központonként változó), aztán újabb hónapok telhetnek el a kért vizsgálatokkal. Érdemes utánanézni, hogy milyen vizsgálatok kellenek, és amit csak tudtok, csináltassatok meg addig, és úgy zökkenőmentesebben zajlik minden, addig meg úgyis próbálkoztok még és lehet nem is kell elmenni a központba. :)
erikasz
2019-03-26 06:56:09
Zsuzsi :A ciklus 8 napján jól mértél?
Mert ha kiveszed ...be is rakja a rendszer a 12 ciklus napra !
erikasz
2019-03-26 06:53:00
Zsuzsi :Még a ciklus 12 napja is megfelelő ovunak .. az emelkedett után két leesés ovu-ra utal és villás leesés is meg van ..ahogyan én hívom utána 0,2 emelkedett rögtön és stagnálás után ösztrogén löket !:D
erikasz
2019-03-26 06:47:34
Maryanne : Jó reggelt !
Milyen nagy az orvosi tudomány !
Adja az Úr sikerüljön ....imátkozok érted !
Jozsa :Hogy vagy ?
Hormonok csinálják ezt veled ...lehet terhes vagy !:D
Én ma igy ...megint Nóé idején keltem, hamarabb 1 órával pisilni kellett ,előtte 36.8 mértem !
Korán lefeküdtem ugy hogy az alvás meg volt !
- tegnap a fejem nekem is rettenetesen fájt... az időre fogom általában !:D
Ugy fájdogál a hasam ..mintha megjönni készülne !
Zsuzsi :Meg volt az ovu szerintem !:D
Sokkal másabb a görbéd mint eddig ....szépen kivehető minden a ciklus 16 napjára tenném az ovud ha most vagy stagnálsz vagy emelkedsz !
Maryanne
2019-03-25 20:25:17
Erikasz, igen megtermékenyítik őket, és néhány nap múlva beültetik a legéletképesebbeket (2-őt, reméljük annyi legalább lesz)
Jozsa fel a fejjel, mindenkinek vannak mélypontjai, lelkileg nagyon nehéz ez az egész babadolog, hidd el lesz még így se :) Fontos, hogy pozitív maradj!
Andi198729
2019-03-25 20:10:33
Maryanne, a legjobbakat kívánom, csak pozitívan, minden okés lesz :) Jó hogy már egyenesben vagytok :)
mistimi ne haragudj, el is felejtettem a lényeget, hogy gratuláljak neked az 1 éves kislányodhoz :) A mi gyermekünk már másfél éves lenne, emlékszem, szinte egymás után lettünk babások, eprike, blake, én, te.
Józsa, én teljesen átérzem azt amit te érzel. Én is így vagyok ezzel, sokszor vagyok úgy, hogy ha látok egy anyukát babával, szinte már magamban lemondok arról, hogy babám lesz, már elkönyveltem magam meddőnek. Nem voltam az, de most azzá váltam, legalábbis annak érzem magam. A te férjed is olyan jófej, mint az enyém, és hidd el ez sokat számít, az enyém is mindig mondogatja, hogy majd lesz nekünk. Én is már réges régen véget vetettem volna az életemnek, ha ő nincs, na és a családom.
Zsuzsi, nem lehet könnyű, 3 év sikertelenség után, nem is tudom hogy bírod lelkileg, nekünk májusban lesz 1 éve hogy a második első babánkkal próbálkozunk, de én már totál kivagyok lelkileg, ahányszor megjön, elönt a düh, csalódottság, keserűség, bőgök egyet, aztán talpraállok nagy nehezen, hogy talán majd a következő ciklus...de ez így megy állandóan, és ez már sok. Ti nem gondolkodtok esetleg inszemináción, vagy lombikon? 3 év után már indokolt lenne, szerintem próbáljátok meg, lehet, hogy orvosi segítség kell ahhoz hogy babátok legyen. Mi is szeptemberben megyünk a meddőségibe, egyik kolléganőm ismer a Kaáliban egy nagyon jó orvost, és szeptemberben visszatérünk rá, bár azt mondta, ne legyen rá szükség. De szerintem szükség lesz, anno egyszer sikerült természetes úton, de másodjára nem akar :( De még adok magunknak 5 hónapot, hátha...még mielőtt belevetném magam a megerőltető vizsgálatokba, és hormonkezelésekbe. De 5 hónap, és nem több, májusban akartam elmenni, de nem akarok még ezen is idegeskedni a vizsgák is ott lesznek, 11 tárgyból lesz vizsgám, úgy gondoltam, május júniusi időszakban megcsinálom a vizsgákat, utána pihenés, hátha jót tesz majd a lazítás, aztán ha nem, újult erővel szeptemberben belevágunk, inszem vagy lombik, majd elválik, de tovább nem húzom az időt, mert beleőrülök a sikertelenségbe, és egy újabb baba tudna csak visszahozni az életbe, és ha ennek ez az ára, hogy hormonkezelés, megerőltető vizsgálat, ám legyen, állok elébe. Ha ez kell, hogy végre átélhessem újból a terhesség örömét, és hogy édesanya legyek, végre igazi édesanya, élő gyermek anyukája, és nem egy mennybéli angyalkáé :(
zsuzsi09
2019-03-25 17:32:03
jozsa - teljesen megértelek, mi lassan 3 éve próbálkozunk és semmi - az idő meg csak telik a nyáron már 35 leszek baba meg sehol. Szedjük a vitaminokat becsületesen, eggyüttlét főleg ovu idején, de nem csak akkor, hőmérőzés, torna, mostanság már olyan változatosan eszem, hogy én is meglepődtem rajta :) ami nagy szó, mert nagyon válogatós vagyok. úgy érzem ez már nem rajtunk múlik, mi mindent megtettünk. Még holnap vár egy vérvétel páromra a spermavizsgálat, aztán passz.....kifogytam az ötletekből.
Ne hagyd hogy a negativ gondolatok eluralkodjanak rajtad, mert akkor bevonzod azokat, fel a fejjel -hiányoznál a csoportból, azt még azért gondold át...
én igy állok, elég siralmasnak néz ki ez a hónapom is:
Jozsa85
2019-03-25 16:27:02
Koszi
Nashua34
2019-03-25 16:11:13
Dehogy dobtad. Folyamatosan okosodtál, megismerted a saját szervezeted, ezt már senki nem veszi el tőled. Másfél év tényleg sok idő, de az elején biztos nem tudtál még mindent, lehet nem is volt 100%-os az odafigyelésed. Én nagyon drukkolok neked, ahogy a többieknek is, mind megérdemlitek! Hidd el, sikerülni fog!
Jozsa85
2019-03-25 16:02:26
Nashua!
Sut a nap nalunk, napoztattam a karom az irodabanIgazsag szerint csak olyan faradtnak erzem magam.De nem testileg..
Csak ugy kiabrandultam most..
Tiborom azt mondja majd sikerul nekunk is.Igazsag szerint ha ot nem neznem mar feladtam volna.Ezt a lassan 1.5 evet kidobtam az ablakon..
Andi, viszont azt javaslom, ha meddőségit terveztek szeptembertől, pár hónappal előtte már telefonálj, mert van ahol hónapokat kell várni egyáltalán az első konzultációra (de ez persze központonként változó), aztán újabb hónapok telhetnek el a kért vizsgálatokkal. Érdemes utánanézni, hogy milyen vizsgálatok kellenek, és amit csak tudtok, csináltassatok meg addig, és úgy zökkenőmentesebben zajlik minden, addig meg úgyis próbálkoztok még és lehet nem is kell elmenni a központba. :)