Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
köszönöm Lányok, nagyon aranyosak vagytok, jó itt lenni köztetek, és megosztani a tapasztalatokat és erőt meríteni egymásból :)
Andi, hidd el nekem sem egyszerű így hozzáállni a helyzethez, de ahhoz, hogy egyszer tényleg sikerrel járjak muszáj előre tekinteni, a múltat magunk mögött kell hagyni... persze ez nem azt jelenti, hogy közben nem jön rám egy-egy sírhatnék és hogy nem jutnak eszembe az eddigi kudarcok, korábbról még a természetesen fogant 2 kisbabánk, és a mostani iciri-piciri embirók, hogy miért nem maradtak velünk, de ilyenkor kisírom magam, és próbálok előre tekinteni, ahogy Ördög Nóra is fogalmazta a könyvében "tudom, hogy egyszer anya leszek" :)
Mostanában van egy kis rituálém esténként, van egy színes kavicsom (csak simán itt a házunk udvarán választottam egyet), ez az én hálakövem, lefekvéskor a markomba fogom, becsukom a szemem és hálát adok az aznapi dolgaimért, van hogy ezek csak apróságok, de próbálok mindig valami pozitívat kiemelni, van hogy hálát adok az élet nagy dolgaiért, azért mert van tető fejem felett, van egy csodás otthonunk, vagy hogy ma is került étel az asztalra, hogy van egy csodás férjem, van egy szerető anyukám, csodás családom, barátaim...sajnos ezeket hajlamosak vagyunk "elfelejteni" és a negatív és rossz dolgokra koncentrálni. És higgyétek el, hogy ez nagyon sokat segít lelkileg.
Málna27
2019-06-11 15:10:17
Erikasz: Jajj pedig olyan szép magas volt! :(
Maryanne: Nagyon sajnálom! De csak előre nézz! Kívánom, hogy a következő sikeres legyen!
Inez: Nyugodj meg! Attól, hogy érzed, nem biztos, hogy meg fog jönni! Nekem is volt "mindjártmegjön" érzésem.
Andi198729
2019-06-11 14:58:14
Maryanne, te egy csodálatra méltó erős nő vagy :) Bárki tudna erőt meríteni belőled, hogy 2 sikertelen lombik után is tudsz előre tekinteni, és pozitívan tekinteni a jövőbe. Sajnos én erre képtelen vagyok, folyton csak visszafelé nézek, megrekedtem a gyászban. A sok sikertelen hónap meg már csak hab a tortán. Egy embrió maradt, majd figyeld meg, ő lesz majd a ti babátok! Ő már nagyon várja, hogy megtapadhasson! Valahogy jött egy ilyen érzésem, hogy ő lesz az :)
Ineez, dehogy fog megjönni, ne add még fel a reményt, a mindjárt megjön érzés utalhat babára is, másnak is volt ilyen érzés, és mégis babás volt. Te leszel a következő kismami ;-) Szorítok ;-)
ineeeez
2019-06-11 14:43:47
na előjött a tipikus megjön érzés,holnap már számolhatok rózsaszín folyásra is szerintem,ez tuti nem sikerült most nekünk :S:(
ineeeez
2019-06-11 14:22:47
Maryanne,kiváncsi leszek hogyan döntötök,bárhogy is legyen,fel a fejjel,hidd el nem sok van már hátra,és nagyon várja már a te kis csodád is,hogy ilyen nagyszerű anyukája lehessen,mint Te,bízz benne!!!:)
ki tartást!!! Küldök neked egy nagy ölelést :*:):)
Maryanne
2019-06-11 14:06:37
hát sajnos ez van... nem tudom mit tenni, el kell fogadnom, és előre tekinteni, nem hátra...
Andi, erre nincs magyarázat, a kivizsgálások lombik előtt vannak, minden jó, kivéve nekem az endometriózis betegséget, ami visszatérő, de lombik esetén ez elvileg nem befolyásoló tényező. Pont ez a lényeg, hogy lombiknál mesterségesen gyógyszerekkel létrehozzák a legmegfelelőbb állapotot, de még ilyenkor se mindig történik meg a megtapadás.
Most még 1 fagyasztott embriónk maradt, a doki azt mondta, hogy fel tudjuk használni már a következő hónapban, mármint most abbahagyom a gyógyszert, pár napon belül meg kell jönnie, és adott receptet, hogy ha úgy döntünk, hogy belevágunk, akkor a 3. nap kezdjem el használni a sprayt, mert most ilyet írt fel a tabletta helyett, mert hogy jobb a felszívódása, mert a tablettánál nehezen indult meg a méhnyálkahártya vastagodása. Viszont mivel a mostani TB támogatott eljárással volt, így a következő amit TB-re kérhetünk min. 3 hónap múlva lehet. A beültetés ára 100ezer, át kell gondolnunk, hogy ez belefér e most anyagilag. Kérdeztem tőle, hogy nem e túl sok ez így egymás után, mármint túl sok hormon, de azt mondta ez egyáltalán nem sok hormon, nyugodtan meg lehet csinálni. Szóval megint elhúzták előttem a remény mézesmadzagját...
ineeeez
2019-06-11 10:35:51
Maryanne,ez hihetlen :(
annyira sajnálom..:(
én ma így állok kiderült,hogy nincs is itthon terhestesztem,az ovu-s facelle ami a szekrényen díszelgett,be kellene menjek a városba majd tesztért,de úgy sincs értelme..
így állok ma,melleim 4. napja szószerint leakarnak szakadni..borzasztó ez a bizonytalanság..
ineeeez
2019-06-11 10:35:50
Maryanne,ez hihetlen :(
annyira sajnálom..:(
én ma így állok kiderült,hogy nincs is itthon terhestesztem,az ovu-s facelle ami a szekrényen díszelgett,be kellene menjek a városba majd tesztért,de úgy sincs értelme..
így állok ma,melleim 4. napja szószerint leakarnak szakadni..borzasztó ez a bizonytalanság..
Andi198729
2019-06-11 10:23:10
Maryanne, nagyon sajnálom :( Ez egyszerűen nem lehet igaz! Olyan hihetetlen, ahogy írtad, hogy az ember ilyenkor bízna abban, hogy orvosi segítséggel nagyobb az esély, és mégse :( Tényleg hihetetlen, hogy míg sokan vannak, akiknek spontán sikerül, és vannak olyanok, akiknek még lombikkal sem :( Furcsa az élet. Megpróbáljátok a következő lombikot? Nem vizsgálták ki, vagy nem fogják kivizsgálni, hogy mi okozza a sikertelenséget? Ha meglenne az ok, lehetne segíteni, és akkor sikerülhetne. IR mellett, vagyis amíg ez nem rendeződik, nekem is sikertelen lenne a lombik. Tehát azon vagyok hogy ez rendeződjön, mert akkor spontán sikerülhet mondta a doki.
Köszönöm Edit a tanácsokat, igazad van. Mindenesetre veszek majd teát is, és a doki majd ír gyógyszert. Kb. egy hét múlva megyek hozzá.
Kira84
2019-06-11 09:54:49
Üdv lányok.
Hála Istennek tegnap óta nincs pecsételésem, ahogy jött úgy el is múlt,.
Tegnap este volt egy komoly beszélgetésem a párommal,mivel akarja is a lombikot meg nem is így megegyeztünk,hogy előszőr próbáljuk meg az inszemet. Viszont mivel én most Szolnok megyében élek, így az lenne a kérdésem hozzátok,Tudtok e itt a megyében olyan magán vagy Tb orvost aki foglalkozik ilyesmivel?
Andi, hidd el nekem sem egyszerű így hozzáállni a helyzethez, de ahhoz, hogy egyszer tényleg sikerrel járjak muszáj előre tekinteni, a múltat magunk mögött kell hagyni... persze ez nem azt jelenti, hogy közben nem jön rám egy-egy sírhatnék és hogy nem jutnak eszembe az eddigi kudarcok, korábbról még a természetesen fogant 2 kisbabánk, és a mostani iciri-piciri embirók, hogy miért nem maradtak velünk, de ilyenkor kisírom magam, és próbálok előre tekinteni, ahogy Ördög Nóra is fogalmazta a könyvében "tudom, hogy egyszer anya leszek" :)
Mostanában van egy kis rituálém esténként, van egy színes kavicsom (csak simán itt a házunk udvarán választottam egyet), ez az én hálakövem, lefekvéskor a markomba fogom, becsukom a szemem és hálát adok az aznapi dolgaimért, van hogy ezek csak apróságok, de próbálok mindig valami pozitívat kiemelni, van hogy hálát adok az élet nagy dolgaiért, azért mert van tető fejem felett, van egy csodás otthonunk, vagy hogy ma is került étel az asztalra, hogy van egy csodás férjem, van egy szerető anyukám, csodás családom, barátaim...sajnos ezeket hajlamosak vagyunk "elfelejteni" és a negatív és rossz dolgokra koncentrálni. És higgyétek el, hogy ez nagyon sokat segít lelkileg.