Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
adrienn128
2013-07-09 14:40:19
 
Moha13: ja, az én múlt havi görbém is szép volt :)(Bár nem ennyire...) Ez kicsit megnyugtatóbb, mint egy csúf görbe,amin semmi jót nem látni... Én is remélem, hogy a szép görbéinkből szép tesztek lesznek a végére. (Bár a csúnya görbe + szép tesztben is kiegyeznék, de ez szerintem ritkább.)

Ancsika10: hő alapján lehetett itt az ovud, egyéb jelei nem voltak? Mondjuk nem tudom, hogy mennyi idővel kell a tüszőrepedés előtt megjelennie a domináns tüszőnek.

Missy, ez nem hiszem, hogy rossz jel lenne, állítólag valamit eltörni szerencsét jelent :) (kivéve a tükröt, de csak akkor hoz balszerencsét az is, ha belenézel egy törött tükörszilánkba és meglátod magadat.) Annak idején én szervetlen kémia laborgyakorlaton törtem össze egyet, de mégse buktam meg belőle, sőt, négyes lettem. Hogy ez jel volt - e, azt nem tudom :)
kbettina
2013-07-09 14:34:56
 
És valóban megtudja mutatni a hőgőrbém ha ovulációm van? Mert nekem most ez a legnagyobb idegem, hogy nem tudom van-e egyáltalán ovum.Eddigi életemben evvel nem kellett, és nem is foglalkoztam, igy ebben teljesen járatlan vagyok.
Az ovu tesztek azok mennyibe kerülnek?
Annyira elkeserítő hogy mennyi nő szenved a világban azért mert babát szeretne, közben meg mások elvetetik, vagy éppen lemondanak a nemkívánt gyermekről. :(
Dia1984
2013-07-09 14:27:06
 
Szia Moha13!
Jó hír, ha tényleg igaz, amit a cikkben írnak a rágörcsölésről!
Apucinak a tesztet a Fertility-n rendeltem az ovu tesztekkel együtt. Nem olcsó, de 2 db van benne, és legalább otthon, nyugodt körülmények között elvégezhető. Csak tényleg jó lenne tudni a megbízhatóságát. Itt megtalálod: http://www.fertinet.hu/fertilityscore-sperma-teszt
plumeria14
Én sem értem, hogy miért nem támogatják a meddőségi vizsgálatokat. Miért számít "extra szolgáltatásnak", ha az ember babát szeretne??? Számtalan olyan esetről hallottam, hogy nem sikerült a baba, viszont a drága vizsgálatokra + gyógyszerekre + beültetésekre nem volt pénzük. Velük mi van? Miért nem lehet itt is támogatni családokat? Vagy úgy látszik, csak azok érdemlik meg, akiknek már gyereke van. Nem szeretnék én sem mélyebben belefolyni, mert ez már tényleg politika. És távol álljon tőlem, hogy valakit is megbántsak, nem azért vagyok itt!!!!
plumeria14
2013-07-09 14:26:53
 
kbettina,
mi december óta, ez a 9. ciklusom és első baba lenne...Ne aggódj, biztos nincs semmi baj, de ahogy "öregszik" az ember, minden nehezebben megy...és a görcsölést sokaknál az okozza, hogy félnek, kicsúsznak az időből...nekem is ez okozza a legnagyobb fejfájást, mert értem én, hogy új hónap, új remény, de már így sem leszek fiatal anyuka (én 36, a párom 41 éves).
kbettina
2013-07-09 14:20:40
 
Plumeria14:
Már tavaly decemberben sem szedtem a gyógyszert, de idén áprilisban kezdett rendeződni a ciklusom.Úgyhogy onnan számolom.
És ti?
Nekem is beindult a rágörcsölés a dologra.A fiaimmal a gyógyszer abba hagyása után amint elkezdtünk próbálkozni, azonnal összejött. És most ez miatt aggódom, hogy most mi lehet?!
Moha13
2013-07-09 13:55:40
 
adrienn128

"Moha13: szép a görbéd!"
Köszi, de nekem mindig ilyen "szép"...és még sosem lett szép végeredménye. Remélem, hogy majd most. :)

Missy

Szerintem sem baj, ha másik hőmérővel folytatod, főleg, hogy nem nagyon van más lehetőséged...ugyebár azt a töröttet már nem hinném, hogy összerakod. :)

Dia1984

Milyen teszt ez a netes? Elküldöd a nevét?
Egyébként ami a rágörcsölést illeti, már korábban belinkeltem egy cikket, amiben egy felmérésről van szó, és ami bizonyítja, hogy a teherbeesést és a terhességet nem befolyásolja, hogy rágörcsölsz-e vagy lazán veszed. :)
Mindig ezt mondják, hogy ne görcsöljünk rá, ami szerintem károsabb, mint ha nem írnák/mondanák, mert egy idő után azon görcsölsz, hogy nem tudsz nem erre gondolni állandóan...ami teljesen normális, ha egy nő babára vágyik...:) Szóval, nyugi, és ne görcsölj amiatt, hogy görcsölsz...:D
Itt a cikk: http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20130225-hogyan-hat-a-stressz-teherbeesesre-es-a-magzatra.html
plumeria14
2013-07-09 13:54:20
 
Dia1984
Én is azt tapasztalom, hogy a sikertelen hónapok számának növekedésével a nőkben beindul az a folyamat, hogy önmagában keresi a hibát…biztos van velem valami, azért nem jön össze…és ezek a gondolatok nem hagyják nyugodni az embert…igaz, a pasiknál elég egy vizsgálat annak megállapítására, hogy van-e valami probléma, míg a nők esetében rengeteg minden okozhatja azt, hogy nem jön össze a baba…ahogy te is írod, sokszor nem is szervi, hanem lelki okai vannak a sikertelenségnek…ez egy ördögi kör…az elején a nő reménykedik, hogy hamar összejön a baba, éppen ezért nem is görcsöl annyira…de ahogy telnek-múlnak a hónapok, gyülekeznek a gomolyfelhők és a nők kezdenek „bekattanni”…annyi információ található a neten, hogy összezavarodunk…az orvosok persze sok mindenre csak legyintenek, ez így normális, ezzel nem kell foglalkozni…és egyszerűen közlik az emberrel, hogy gyakran szeressék egymást, és ha 1 év után sem esik teherbe, akkor kezdődhetnek a végeláthatatlan kivizsgálások…mi nők, ilyenkor időt és pénzt nem kímélve mindennek alávetjük magunkat…azt nem értem egyébként, ha az állam azt szeretné, hogy minél több gyerek szülessen, akkor miért nem támogatja a meddőségi kivizsgálásokat? Nem szeretnék politizálni, de rengeteg olyan pár van, aki szeretne gyereket, de nem jön, ha megszakad és ha belebolondul, akkor sem…mert a baba akkor jön, ha Ő jönni akar.
ancsika10
2013-07-09 13:47:45
 
Sziasztok!

Segítség kellene!Voltam dokinál a 17.napig nézte a peteérésemet és megállapította hogy nincs domináns tüszőm,az lehetséges hogy egy hét alatt vmi történt és lett,vagy csak mérési hiba történt,de nekem furcsa hogy ilyen későn.mindig 28napossak a ciklusaim.várom az okos hozzászólásokat:)
VeresSzilvia
2013-07-09 13:46:12
 
Veroni07, hát mást nem tehetünk csak várunk.... :-( neked még mennyi? Nálam semmi, a cicim fáj már két hete, de azt mondják ez még nem jelent semmit.
Missy
2013-07-09 13:46:01
 
Adrienn128
Igen, véletlenül lelöktem, s nem volt a tokban, mivel naponta használom. De rossz jelnek vettem.
Amióta elhatároztuk, hogy családot alapítunk, velem mindig történik valami. Leginkább megbetegszem, ami miatt hetekig gyógyszereken élek. Már kezdem azt hinni, hogy tudatalattim játszik velem.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!