Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
KatkaManó
2013-09-05 22:37:34
 
Plumeria14, azért kell a 3 nap önmegtartóztatás mert a spermák akkor lesznek sokan és virgoncan.
A sima sperma vizsgálat előtt is kell. Itt is azt szokták javasolni hogy 2 naponta legyenek együtt a párok a siker érdekében. :))))
KatkaManó
2013-09-05 22:32:56
 
Sangria, én olyan sokszor mondtam már a több éve babyre váróknak hogy a párjukat is küldjék vizsgálatra. Egyrészt egyszerű és fájdalom mentes.
Nálunk ugyan ez a helyzet. Nekünk már van lombik időpontunk. A vitaminokkal sokat javítottunk az eredményen de nem elég a természetes úthoz.
Azért én mérem a hőm szedem a vitamint hiszen nekem is formában kell lennem a baby kihordáshoz :)
De egy ilyen helyzetben nem hibás senki...az élet így hozta.
plumeria14
2013-09-05 22:27:59
 
sangria,
gondolom, valamilyen szempontból nagy teher esett le a válladról, egyrészt mert kiderült, hogy nálad minden rendben van és legalább tudjátok, hogy mi okozta a sikerteletlenséget...tudom, ez nem vigasztal, de sokan vannak olyanok, akik 1-1,5-2 év után sem tudják, hogy miért nem jött eddig össze. Miért mondta a doki, hogy gyakolatilag nulla százalék a természetes úton történő teherbeesés esélye? Kevesen vannak? Lassúak? Biztos nem lehetne ezen a helyzeten változtatni? Szerintem az év végéig még adjatok esélyt a természetes fogantatásnak és ha továbbra sem jár felétek a gólya, akkor kezdjetek bele a lombikba. Nem tudom, hogy ennek mi a menete, kellenek-e előtte újabb vizsgálatok, menyit kell várni, mire időpontot kaptok...azt is lehetne, bár ez csak egy tanács, hogy adtok magatoknak egy kis időt,hogy megemésszétek az egészet, de utána kérjetek időpontot, mert úgy tudom, hogy elég sokat kell várni...amíg vártok, addig lehet próbálkozni a vitaminokkal és ha mégse segít, akkor már ott van az időpont, amit le lehet mondani, ha bármi közbejönne :)
Fel a fejjel és örülj annak (bár tudom, hogy ezt könnyű mondani), hogy legalább kiderült a probléma, így már célirányosan tudtok tovább menni. Sajnos hozzád hasonlóan a legtöbb nő magában keresi a problémát és ez sokszor valahogy természetes is, hiszen a mi esetünkben számos oka lehet annak, ha nem jön a baba, míg a pasiknál csak egy dolog akadályozhatja ezt meg. Próbálj most a pároddal foglalkozni egy kicsit, mert biztosan ő is nagyon rosszul érzi most magát és szerintem lejátszódik most a fejében az, hogy hányszor hibáztattad magad és benne fel sem merült, hogy esetleg nála van a bibi. Ezen sajnos már nem lehet változtatni, de ezért is lenne célszerű a pasikkal kezdeni a kivizsgálást, mert egy fájdalmatlan vizsgálat mindenre fényt derít.
Sajnos eddig a mi szép görbéink sem hoztak eredményt. Most én is agyalásban vagyok, mert hétfőm mennék pct tesztre, de most olvastam, hogy ennek ovu előtt kell megtörténnie...sajnos én csak hétfőre kaptam időpontot és az ovumat vasárnapra saccolom...így szerintem nem érdemes megcsináltatni a vizsgálatot sem, hogy kidobjak az ablakon 10 ezer forintot...
Jó éjt!
sangria
2013-09-05 22:09:25
 
Sziasztok!
Ez annyira röhej, hogy mennyit okoltam magam, hogy nem sikerül teherbe esnem. 7 hónapja vezetem a hőmet, millió vitamint, étrendkiegészítőt, barátcserjét szedek, progeszteronkrémet használok, avivázom, lelkiismeret-furdalást érzek valahányszor olyat eszek ami "savasít" - bár az egész savasítás-lúgosítás dologban nem hiszek (és ha hinnék akkor is pár zöldség meg a desztillált víz kivételével ugye minden savasít). A nyaralásunkon - mert volt több 3-4 gyerekes család is a panzióban - nem sok választott el attól, hogy odamenjek hozzájuk, és megkérdezzem, hogy hogy a p...-ba (bocsánat) tudtak ennyi gyereket összehozni, mikor nekem 1,5 év alatt egyszer se sikerült, biztos van valami, amit mi rosszul csinálunk...
Arra gondoltam, biztos még peteérésem sincs, mert a görbéim sosem olyan szépek és egyértelműek, mint mondjuk Mohának és Plumeriának, még az ovutesztem sem volt pozitív sosem, csak tendenciát szoktam látni, ha egyáltalán, férjemnek is sokszor mondtam, hogy ha fiatalabb nőt vesz el, már rég lehetne gyereke (én 35 vagyok, ő 36).
Hát nem, kiderült az, amire én valahogy egyetlen-egyszer sem gondoltam, hogy NEM BENNEM VAN A HIBA, de ha bennem lenne is, akkor se tehetne róla senki. Az én eredményem tökéletes, hormonilag, fizikailag, doki egyértelműen látta a tüszőérés jeleit (20. napon vagyok), sajnos a férjem értékei a rosszak, doki azt mondta, hogy így gyakorlatilag 0 az esélye a természetes úton történő teherbeesésnek. Szóval férj most intenzív vitaminkúrán (összeírtam és megvetem az összes vitamint, amit itt vagy más fórumokon olvastam), ha pár hónapon belül nem segít, akkor marad a lombik..a doki az inszemet nem is javasolta.

Fura, mert bár ezek nagyon rossz hírek, én mégis örülök, hogy nem miattam van, és nagyon bízom benne, hogy a vitaminkúra segít:-) A férjemet nyilván nem hibáztatom, hiszen erről senki nem tehet, a probléma az, hogy ha velem lett volna valami probléma, magamat bizony hibáztattam volna!

Ezeket azért írtam le, mert hiszem, hogy sok nő van úgy, gondolkodik úgy ezzel kapcsolatban - nagyon helytelenül -, mint én, és ez nem jó, mert ezekről tényleg senki nem tehet.

Még azt nem tudom, hogy folytassam-e a görbevezetést, az avivát és a vitaminokat továbbra is csinálom/szedem, mert ha majd rendbe jönnek a "fiúk", fontos, hogy készen legyek:-) De ha végül lombikra kerülne is a sor, most mér úgy vagyok vele, hogy ez a minimum, amit a férjemért és a leendő családunkért megtehetek.

Bocs a sok rizsáért:-) Jó éjt mindenkinek!
plumeria14
2013-09-05 21:15:01
 
Adry03,
hasonló a forma, csak inverzben :)
Adry03
2013-09-05 20:42:19
 
Sziasztok !

Én most így.
plumeria14
2013-09-05 20:37:29
 
Lányok,
senki nem volt még közületek PCT teszten? Ki tudja, hogy miért kell előtte az önmegtartóztatás, amikor a tesztet pont a termékeny időszakban kell elvégezni?
Bettuska
2013-09-05 19:28:47
 
Kedves Sorstársaim! Alul csatoltak a görbémet , de a levelem amit írtam hozzá nem jelent meg. Ezért ujra írok. Két hónapja vagyok fenn az oldalon. Tudna nekem valaki tanácsot adni abban, hogy kell kinézni egy normális terhesgörbének? Még a reménykedés időszakában vagyok. Reménykedem hogy sikerült. De majd meglátjuk! Válaszotokat előre is köszönöm. Legyek szép napotok!
Bettuska
2013-09-05 19:19:42
 
Kedves Sorstársaim
plumeria14
2013-09-05 19:16:07
 
capri,
hát, én sem igazán értem az önmegtartóztatást, de állítólag kell...gondolom, ha előtte minden nap van akció, akkor kevesebb is, meg lassabb is...de tényleg, itt csak azt nézik, hogy a méhnyaknyák átengedi-e vagy megöli őket.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!