Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
sziasztok
maryanne - igen hosszú protokoll, de az injekció más- nekem decapeptyl van egyenlőre azt kell szúrnom, de tele a hűtőszekrény a többivel...
izgulok érted holnap, biztosan minden rendben lesz :)
még mindig várom a menzit :/ a fejem már majd szét megy...és még mindig semmi, éppen ilyenkor mikor annyi minden múlik rajta, főleg a doki miatt ugyebár - nem hiszem, hogy beleférünk ebbe a hónapba és akkor kitudja ki keze alá kerülök...aggasztó, nem értem hogy akkor minek vállal el bennünket, ha tudja nem lesz ott sokáig.....áááá, ezek az orvosok.... próbálok nem erre gondolni, de tudat alatt ott motoszkál bennem....
ja és a reggeli hőm sem csökkent, mint ahogy vártam volna: igy állok ma:
Maryanne
2019-07-15 07:55:05
Edit, nem tudhatod, lehet a fura görbe lesz a nyerő! :)
Zsuzsi hosszú protokoll és Suprefact?
Jozsa, szoritok érted, majd írd meg mi volt
Én holnap megyek, remélem már látszik a kis pötty :)
Jozsa85
2019-07-15 06:21:03
Sziasztok!
Ma megyek a koriba.Megprobalom az orvos valtast.Szurkoljatok!
Milla880529
2019-07-14 20:11:43
Szia Lion,
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nálam az IR és PCOS kizárt. Évekkel ezelőtt az esküvőmön nem akartam, hogy megjöjjön (mármint ne akkor), de mi adj Isten, akkor jött volna meg. Sajnos életem egyik legrosszabb döntését hoztam meg, nődokival irattam Norcolutot. Na hormonhaztartasom a fejére állt, vagy megjött vagy sem (Norculot beszedése után). Nődokim azt mondta majd rendeződik, na ez már 2 éve. Ugye tavaly eljutottunk odáig a párommal, hogy babát szeretnénk, de sajnos a helyzet változatlan volt a menstruációm terén. Aztán másik orvost kerestem , aki progeszteron hiányt allapitot meg. Fel is írta, de telnek a hónapok, a menstruációm rendeződött, de baba sehol, aztán felmerült bennem a kérdés, nem e később kéne elkezdenem a progeszteront. Ugye ebben a hónapban elkezdtem a hőmérőzést, meg akarom nézni mikor van ovulációm. És csak utána beszedni a progeszteront.
Milla
Lion86
2019-07-14 19:51:41
Szia Milla!
A progeszteronhiány miatt legfeljebb a luteális hossza lehet változó, de nem a progihiány okozza a rendszertelen ciklust, hanem csak egy tünete valamilyen hormonális eltérésnek, pl. pajzsmirigy, IR, PCOS... Vagyis nem elég a tünetet kezelni sajnos.
Az én dokim is próbálta nálam ezt a progeszteron dolgot... Az a lényege, hogy kierőszakolja a 28 napos ciklust a szervezettől. De ezzel az a bibi, ha peteérés előtt kezded el szedni, akkor gyakorlatilag fogamzásgátlóként fog működni a progeszteron, mert azt üzeni az agynak, hogy nem kell tovább érlelni a petét, mert már megtörtént a tüszőrepedés (mert ugye a progi ilyenkor kezd el ugrásszerűen termelődni). Ha szerencséd van, átáll erre a szervezeted és előbb utóbb lesz peteérésed, de nekem nem volt szerencsém ezzel a módszerrel.
Milla880529
2019-07-14 15:44:41
Sziasztok,
Az elmúlt időszak eléggé kaotikus volt. Pajzsmirigy alulműködésem van, amire Letroxot szedek. Májusban voltam miatta vérvételre, sajnos 3 körüli érték lett az eredménye. Az endokrinológusom fel is emelte 75-ről 100-ra, mivel 2 körüli értéknek kell lennie, hogy ne vetélés legyen a vége. Végre találtam egy nőgyógyászt, aki megfejtette, hogy miért rendszertelen a menstruációm - progeszteron hiány miatt. Felmerült bennem egy kérdés: Jó ha a progeszteront ciklus 12. napjától szedem a ciklus 24. napjáig? Nem okoz problémát 30 - 35 napos ciklusnál? Olvastam hogy az ovuláció után kellene elkezdeni szedni... véleményekre és tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Köszönöm!
Viki
erikasz
2019-07-14 14:59:57
Zsuzsi ,Edit :Nagyon szép a görbétek !
Lion :Mi görbénk hasonló , lehet ebből ovu nem lesz nekem !:(
zsuzsi09
2019-07-14 10:40:19
sziasztok
én alig várom, hogy megjöjjön végre-remélem ma igy lesz- fura, hogy ebben a ciklusban azt várom, hogy mihamarabb jöjjön a menzi a következőben meg azon fogok izgulni, hogy csak meg ne jöjjön :)
ma szúrom a negyedik szurit, elég jól viselem, azt hittem sokkal rosszabb lesz magamnak beszúrni, de kibirható.
mindenkinek szép napot
Edit90
2019-07-14 10:13:36
Sziasztok!
Maryanne azèrt írtam,hogy nem izgis,mert nekem onnan,hogy felmegy 37re a hőm szinte a ciklus vègèig minden nap annyi szokott lenni. Az utolsó nap leesik,ès ennyi,új ciklus. Annyira unom már,hogy minden görbèm ilyen "szèp" ès sehol a baba.
Na erre tessék,ma lejjebb ment. Ilyen nem szokott lenni. Tegnap egèsz dèlután azt éreztem,hogy tüzel a testem,erre ma lejjebb ment. Fura ez a görbe,írtam már az elejére is,de úgy tűnik az is marad:) már csak nevetek rajta. Most teljesen olyan èrzèsem van,hogy ez a hónap tuti nem sikerült. Már várom a 25.èt,akkor megyek az új dokimhoz,teljesen arra kèszülök,hogy a következő ciklusban milyen vizsgálatokat csinál majd,annyira bízom benne,hogy történik már vègre valami.
Lion86
2019-07-14 09:37:58
A mostani ilyen. Nem tudom lesz-e ovu, ha idáig nincs, már nem valószínű, hogy lesz.
maryanne - igen hosszú protokoll, de az injekció más- nekem decapeptyl van egyenlőre azt kell szúrnom, de tele a hűtőszekrény a többivel...
izgulok érted holnap, biztosan minden rendben lesz :)
még mindig várom a menzit :/ a fejem már majd szét megy...és még mindig semmi, éppen ilyenkor mikor annyi minden múlik rajta, főleg a doki miatt ugyebár - nem hiszem, hogy beleférünk ebbe a hónapba és akkor kitudja ki keze alá kerülök...aggasztó, nem értem hogy akkor minek vállal el bennünket, ha tudja nem lesz ott sokáig.....áááá, ezek az orvosok.... próbálok nem erre gondolni, de tudat alatt ott motoszkál bennem....
ja és a reggeli hőm sem csökkent, mint ahogy vártam volna: igy állok ma: