Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!
A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)
Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!
Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!
Ha ovu elott szeded a progit, megakadalyozza a peteerest.Tul.kepoen gogamzasgatlokent mukodik.
Jozsa85
2019-07-16 09:38:12
Milla!
Te a ciklus elso feleben szeded a progit?Nem hallottam meg ilyet.
Nekem ovu utan kell hasznalni mensiig.Progi szint tamogatas miatt.
Milla880529
2019-07-16 09:31:02
Teljesen osszezavarodtam, írtam a Doktornonek a progeszteron miatt:
A ciklusaimat tekintve 30 - 35 naposak.
Szeretnék érdeklődni, hogy nem okoz problémát az, hogy a ciklusom 24. napjáig szedem a progeszteront illetve a ciklus hossz változás miatt, nem-e túl hamar kezdem szedni?
Válasza:
Nem probléma.
Masodvelemenyt szeretnék hallani, de nem tudom merre tovább.
Tudtok olyan orvost, akit ajánlani tudtok Heves megyében vagy Borsod megyében, esetleg Budapesten. Nem szeretném, ha ezen múlna, hogy összejön e a baba.
Köszönöm!
erikasz
2019-07-16 06:28:00
Jozsa :Sikerülni fog ,másra ne is gondolj !
Kira :Szép a görbéd ,már látszik a gyógyszer hat, amit elkezdtél szedni !
Én teljesen kihűlök , szurkál a petefészkem mind két oldalt ,én a lenmagot eszem darálva joghurtba .
Jozsa85
2019-07-16 06:16:40
Sziasztok!
Ugy nez ki normalizalodik a hom.Kivancsi leszek hogy lesz e ovum ebben a honapban.Az elozo ciklusban a 6 tuszobe lehet hogy elfaradt a petefeszkem.
Nem sokara kiderul..
Jozsa85
2019-07-15 20:21:30
Sziasztok!
Voltam orvosnál.
Ma akkor lezártuk az első inszemet.
A dokit kérdeztem ha átmegyek intézeten belül máshoz, akkor lehet e szeptembernél előbb a második.Ugyanis itt nyáron felújítanak és a lombikokat tolják nagyon.
Abban maradtunk hogy augusztusban megyek ciklus 2. napon és meglátjuk, lehet hogy megcsinálja...Szóval maradtam nála.Igy is 3 órát vártam a soromra és rohantam dolgozni.
Addig is hőmérőzők ebben a ciklusban ( ha nem felejtem el :) ) és ovu után használhatom a progi kupot amit irt.
Hát röviden ennyi...
erikasz
2019-07-15 16:26:38
Edit :A palástfű nem csinál ilyet ,szerintem babás vagy !:D
Nekem fájt rettenetesen a mellem rögtön mikor terhes lettem ,nem tudtam hozzá érni sőt zuhanyozni sem mert ha vizsugártol is fájt !
Én ma igy
Milla880529
2019-07-15 14:50:13
Sziasztok,
Edit: Akkor a progeszteront semmi felé képen ne kezdjen el szedni hamarabb, mint az ovuláció? Most jelenleg vezetni fogom az ebredesi hőmérsékletemet, aztán meglátjuk mi jön ki belőle.
Köszönöm!
Viki
Kira84
2019-07-15 12:22:23
Üdv lányok, Én ma így állok, semmi extra.
Edit90
2019-07-15 12:13:00
Sziasztok!
Milla: Nagyon jó,hogy most hőmérőzől, és az ovu tesztet sem ártana, mert így be tudod lőni, hogy mikor van ovu. Rá egy-két napra lehet elkezdeni a progeszteron pótlást, akkor, amikor a görbén már egyértelműen magasabb hők vannak, mint az ovu előtti szakaszban. Jó lenne tudni, hogy milyen hosszú a luteálisod, de ezt gondolom nem tudod az összevissza mensi miatt.
Én úgy csinálnám, hogy vennék predictor early tesztet, és tesztelnék a 8.dpo-tól minden nap.Ha a 13.napon is még negatív, akkor abbahagynám a progit, és akkor meg is jön 1-2 napon belül. Vagy a másik módszer, hogy ovu után vársz a 8.napig és ha bármi szellemcsík megjelenik a teszten csak akkor kezded el a progi pótlást. De ez csak akkor lehetséges, ha van legalább 10-11 napos luteálisod pótlás nélkül is.
Zsuzsi: Nekem ez annyira fura,hogy elkezdik az injekciót egy olyan hónapban,amikor élesben próbálkoztok,mi van ha baba van közben? Tudom, Maryannenek is így csinálták,ez biztos protokol,de nekem fura. Csináltál tesztet? Ne idegeskedj a dokin, ha elmegy tuti átad valaki olyannak,akiben megbízik.
Józsa: Szorítok,hogy sikerüljön az orvos váltás, majd írj,hogy mi volt.
Lion: Érzel valami változást az új gyógyszer szedése óta? A görbéd nem szép, de szerintem a cukor gond miatt :(
Maryanne: Biztos,hogy minden rendben lesz, gondolok rátok :)
Az én fura görbém egyre furább. Folyamatosan melegnek érzem a bőröm,reggel mégis alacsonyat mértem :( A melleim fájnak, és meg vannak duzzadva. Mensi előtt 1-2 nappal szokott néha ilyen lenni,de ez sem folyamatosan jellemző, most még van egy hét. Reggel mondtam a férjemnek, hogy ne öleljen meg, mert fáj.Annyira elkeserítő :( Ez lehet esetleg a palástfű miatt? De akkor miért nem mérek magas hőt,ha az okozza?
Ha ovu elott szeded a progit, megakadalyozza a peteerest.Tul.kepoen gogamzasgatlokent mukodik.