Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Monika5
2013-11-07 12:44:39

Kira84,
Igen, én jártam így. Nekem is korán volt ovum, ilyen előfordulhat. Néz meg a görbém. Még a ciklusom 4. napján én is mentsruáltam. Az én szerencsém az volt, hogy a ciklusom 7. napján összebújtunk a férjemmel (igen azt hittem én is, hogy még később lesz az ovum). A görbédből még bármi lehet (nagyon az elején vagy), de ha fentmarad a hőd (vagy tovább emelkedik), akkor bizony így volt, ahogy most jelzi. Remélem, ebben az esetben sem csusztatok le róla... Sok sikert!

Virgács,
Köszönöm a szorítást. :) Akkor mind a kettőnapon drukkolok neked.
mkinga
2013-11-07 12:42:47

Tomka, sajnos en nem estem ebbe a 70 % -ba :(, augusztusi biokemiai terhessegem volt... talan ez megnyugtatott , hogy elzarodasom nincs es tobbet nem kell mutet vagy fulyas... de amugy igazsagtalannak latom olykor a vilagot , hogy nekem miert pont nem jott ossze a mutet utan es ,miert pont nekem volt biokemiai terhessegem , de na mindenki igy van vele...

Te remelem tobb sikerrel jarsz, szurkolok neked!!

Jaj nekem meg mindig nem jott meg szep pirossan, hogy mar kezdenem el a kovetkezo honapot , most mar nagyon sotet barna , fekete folyasom van, gorcsokkel ... kinoz engem ez kemenyen
Kira84
2013-11-07 12:33:31

Sziasztok lányok egy kis segítséget kérnék tőletek.Október 30 án jött meg gyógyszer hatására és 3 dikára már el ias múlt.Viszont hiába irtam itt be a rendszer nem teszi be a menszit,hanem termékeny napnak tünteti fel,de hát az nem lehet hiszen én még akkor menstruáltam nem értem miért van ez járt már valaki így?
Dia1984
2013-11-07 12:29:35

babaváró, köszönjük a részletes leírást! :)

tomka, ne igzulj a műtét miatt, biztosan rendben lesz minden! És a 70%-os arány is jól hangzik... :)
tomka
2013-11-07 12:26:33

mkinga

Köszönöm a választ, meg a biztatást. :-)

Bevallom őszintén, hogy bár én is nagyon félek a műtéttől (bár fura módon nem is a fájdalomtól, hanem sokkal inkább magától az altatástól), de ha ez az ára annak, hogy gyerekünk lehessen, akkor boldogan kész vagyok megfizetni. Mondjuk ami némiképpen reménnyel tölt el, hogy az orvosom azt mondta, az ő tapasztalatai szerint azoknak a nőknek, akiknek megcsinálja ezt a beavatkozást, a 70%-a három hónapon belül teherbe esik.

Ha jól értem, akkor nálad sajnos eddig nem hozott eredményt a műtét...?
mkinga
2013-11-07 12:12:59

Babavaro
Ezt en is alkalmazni fogom szerintem!!! :D
mkinga
2013-11-07 12:08:47

Tomka!
Nekem volt laparoszkopias mutetem,most 1 eve. Egy eleg nagyocska cisztat tavolitottak el nallam. En masnap mar otthon voltam. A vallaim fajtak nagyon mert "felfujnak" , vagyis a hasureget, igy nekem 3 kis hegem maradt meg csak. Ez a gaz a vallakon keresztul megy ki, na az nagyon fajdalmas volt, a mutet helye , meg az alhasam nem fajt annyira, mint ez a "gaz elparolgas" :) A mutet utan nagyon rosszul voltam , hanyingerem volt, de az apolonk nagyon aranyosak voltak es mindenbe segitettek. Nekem is a tukrozest meg az atfujast akkor csinaltak meg egyszerre. Igy nem emlekszem ra , szerencsere. A mutet utan a wc-re menes nagyon kellemetlen volt sot...de nem tartott sokat kb 4 napot. Ja meg csak akkor engedik, hogy egyel ha beindul a belmozgas, akkor azt jelenti minden a legnagyobb rendben es hazamehetsz, legalabbis nallam igy volt. Verezgetni en nem vereztem, csak epp a minimalisat masnap es harmadnap. A mensim megjott normalisan. Szoval minden ok :) Nekem 6 het no szex es cserelnem kellett a koteseket , nem volt szabad viz erje a sebeket azt hiszem 2 hetig ezert , joddal torolgettem, meg egy kremmel Cicatrys -al kenegettem.
Szoval, nem annyira veszes mint ahogy hallatszik :) en oszinten kellemesen meglepodtem, mert en nagyon de nagyon feltem , hogy "jaaaj megmutnek, jaaaj elaltatnak" de nem , en jol viseltem. Remelem te is konnyen atesel rajta.
Amugy en a mutet utan 4 nappal mar utaztam 9 orat repultem :D , minden ok volt!
babaváró33
2013-11-07 11:58:25

Sziasztok Lányok!
Egy ideje már olvaslak benneteket (majdnem mindig), de eddig csak egyszer írtam máshol hozzászólást.
A minap Moha írt egy angol könyvről, ahol leírják a tuti módszert a biztos fogamzásról. Elolvasgattam a részleteket. Moha azt írta, hogy ha valaki lát plusz infót, akkor szóljon. Szerintem én láttam. Íme:

A módszer lényege ugye az, hogy tutira bebiztosítsuk, hogy amikor a petesejt kiszabadul, megfelelő minőségű spermával találkozzon, és így könnyen megtermékenyüljön. Ez a módszer egyébként azoknak szól, akiknek nincs semmilyen problémájuk, csak valószínűleg a rossz időzítés miatt nem jön a baba.
Szóval, az ovutesztelésre nagy hangsúlyt helyez. Azt mondja, hogy elég korán el kell kezdeni, viszont nem szabad túl korán abbahagyni. Magyarul, ciklusfüggő, hogy mikor kezdd. Ha átlagos ciklus veszünk (28 nap), akkor a 8. napon kell elkezdeni. Ha ettől eltérőek a ciklusok (rövidebb, vagy hosszabb), akkor aszerint kell annyi nappal hamarabb vagy később kezdeni, amennyi nappal eltér. Ez azért fontos, hogy semmiképp ne csússzunk le arról a napról, amikor először pozitív! Általában 5 tesztet szoktak javasolni, ő inkább 10-et javasol, hogy tuti legyen a dolog. Persze, ha a 8-nál megvan a pozitív, akkor már nem kell a 9-10-t felhasználni. Az első pozitív teszt napján, valamint az azt követő két napon minden nap együtt kell lenni, tehát három napig egyfolytában. Utána egy nap szünet következik, majd megint egy nap együttlét. Azért így találta ki, mert tankönyv szerint az első pozi ovuteszt után 24-36 óra az ovuláció. Mivel nem tudhatod, biztosra kell menni. Tehát, ezalatt a három együttlét alatt biztosan meglesz az ovu, és ott lesznek a fitt skacok. Néha a szervezet tud olyat, hogy egy-egy nappal eltolja az ovut az első pozitív teszthez képest is későbbre, ha nagy a stressz, betegség áll fenn, stb, ezért kell az egy nap szünet után megint egy együttlét.
A ciklus további napjaira nem azt írja, hogy nem szabad együtt lenni, hanem azt, hogy az ovuláció után, és azt követő mensi utáni 8. nap között MINIMUM egyszer együtt kell lenni! Ez is azért, hogy ha extra dolog történik, legyenek odabenn srácok.
Amúgy azt javasolja (amit mindenhol máshol is lehet olvasni) hogy két naponta legyetek együtt, mert a túl gyakori sem jó (kivéve abban a 3 napban ovukor). Szóval mensi után amíg nem lesz először pozi a teszt, 2 naponta együtt lehet lenni, és a nagy menet után (3 nap egyben, szünet, megint egy nap) után is lehet két naponta, ha valaki nagyon aktív.
(még az jutott eszembe, hogy azt írja, hogy a spermium csak a megfelelő minőségű nyákban él 2-3 napot, ha nincs meg az a nyák, akkor hamar odalesz.)

Ha valakinek nem lesz pozi az ovu tesztje, akkor a 10. naptól két naponta együtt kell lenni.

Szóval hajrá! Szerintem én ezt kipróbálom, ha most nem jött össze. Most pedig elmegyek ebédelni :)
Vannak még további gondolataim is, melyek az elmúlt időszak ezen fórum olvasgatásának szüleményei, de azokat majd máskor...
Archangel85
2013-11-07 11:51:03

Helló!!! Hát ma volt egy kis esés! Kíváncsi vagyok a holnapra!! Addig bizony fel nem adom!!! :) Kriszti szoritok érted!!! Jajj lányok ez a sok negatív hozzáállás nem tesz jót higyjetek el!! ;) ma így
tomka
2013-11-07 11:34:21

Lányok,

ahogy nemrég írtam, a jövő héten megyek kórházba, elvégeznek rajtam egy laparoszkópiás műtétet, melynek keretében méhtükrözésre és átjárhatósági vizsgálatra is sor kerül.

Van már valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Akár magával a beavatkozással kapcsolatos élményeket, akár az eredményességre, későbbi teherbeesésre vonatkozó tapasztalatokat is örömmel fogadnám.

Előre is köszönöm szépen, és kitartást mindannyiunknak!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!