Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Ildibaba81
2014-01-11 16:27:40
 
Sziasztok!
Ígéretemhez híven itt vagyok. Bocs az eltűnésért, de mindjárt látni fogjátok, miért tűntem úgy el.

Először is: nagyon sokat számított, hogy a férjem elkísért a rendelésre, bár sok pluszt nem tett hozzá szegénykém, amikor megkérdeztük, hogyan lehetne besegíteni, hogy végre legyen baba, elmondta a doki, hogy egy érdemleges dolog van: olyan cuccot kell szednem, aminek a hatására nem 1-2 pete érik meg egy hónapban, hanem 15, de annak fenn áll a veszélye, hogy ikrek lesznek belőle - mondanom se kell, ettől rögtön visszavonulót fújt apa és kitágult pupillával mondta, hogy jó, akkor 1-2 hónapig még várunk, aztán ha semmi, majd a nyáron esetleg...

A dokim egyébként hihetetlenül érdeklődően fogadott minden információt (azt hittem, majd közbevág, hogy ez, vagy az nem fontos, de nem így lett). Szóval mindent elmondtam neki, kicsit kiakadt arra, amiket az SzTK-ban mondtak nekem és rendesen elmagyarázta, miről van szó: szóval, cisztának hívnak lényegében mindent, ami ilyen extra képződmény az emberben és hivatalosan, alap helyzetben nem kellene ott lennie. Azt mondta, az, hogy 2 csíkot teszteltem, nagyon arra következtet, hogy a terhesség végeredményben létrejött. Megnézett hüvelyi uh-gal, azt mondta, továbbra is az látszik, hogy üres a méhem, és ő is felfedezte a hozzávetőleg 3 cm-es cisztát, ami folyadékkal teli. Nagyon komolyan vette, hogy pozitívakat teszteltem, bár mondtam neki, hogy ezek csak halvány pozitívak voltak, nem engedte el a szálat! Szóval az alábbi eseteket vázolta fel, mint lehetőség:
1. Elkezdett érni a pete és ciszta lett belőle, mert nem tudott megrepedni a burka (amit ti is írtatok)- ez a vérzés folyamán fel kell, hogy szívódjon.
2. Megérett a pete és megtermékenyült, de elvetéltem, a petefészekben pedig azt a sárgatestet (remélem jól írom) látjuk, ami termeli a méhlepényt a baba számára, ez a vérzés folyamán fel kell, hogy szívódjon.
3. Megérett a pete és megtermékenyült és ott van valahol a baba... :((( magyarul méhen kívüli terhes vagyok.

Azt mondta, csak úgy derül ki, melyik játszik, ha a vérem alapján labort készítenek és megnézi, mennyi a terhességi hormon a szervezetemben. Mert: a tesztek a terhességi hormont mérik és ciszta mellett csak akkor jelentkezik terhességi hormon, ha az a ciszta ez a bizonyos sárga test.
A mázli félig-meddig a dologban, hogy ügyeletes volt ma délig a kórházban és mondta, hogy mindenképpen be kell menjek még ma reggel a labort megcsinálni, mert tudnunk kell, hogy méhen kívüli -e, ezzel ugye azonnal foglalkoznunk kell... szóval a ma délelőttömet ezzel töltöttem. A labor kimenetelének 3 lehetősége van:
1. Nincs terhességi hormon a véremben -> vagy már elvetéltem és kiürült, vagy nincs köze terhességhez, nem sárgatest a ciszta. Nincs teendő, a vérzéssel fel kell szívódjon.
2. Nagyon alacsony a terhességi hormon a szervezetemben -> ürül ki a vetélés következtében, egy anti-D szurit kell csak kapnom.
3. Gyugig van a vérem terhességi hormonnal -> GÁZ: méhen kívüli.

Ha jól érzékeltem, olyan se-se volt az eredmény, mert azt mondta, hát van a véremben és menjek vissza hétfőn 7-re, mert újabb labor kell, hogy lássuk, nő, vagy csökken a hormonszint, mert ha csökken, akkor a vetélés következtében ürül ki a hormon és jók vagyunk. Ha viszont magasabb a hormonszint, akkor meg meg kell keresnünk a gyereket, mert valahol a hasüregemben leledzik, ami nem túl jó se neki, se nekem... :(

Sajnos nem érzem azt, hogy hű, biztos vetélés volt - legalábbis nem ennyire simának képzelek egy vetélést (akkor legalább egy kis begörcsölés, vagy rosszullét, vagy bármi legalább kicsikét ijesztő történt volna - nem mintha erre vágynék, de mégis, ez így talán még ijesztőbb) :,,(

Ami viszont állati érdekes az az, ahogyan kezelte az egészet: oltári alapos volt (legalábbis bennem ezt az érzetet keltette az, ahogyan az ügyet kezelte), mert pl. arra is odafigyelt, hogy megkérdezze, milyen a vércsoportunk. Ez azért volt nálunk perdöntő, mert én negatív vagyok, apa meg pozitív, így a gyerek vagy -, vagy + lenne. Ha a gyerek +, az gáz, függetlenül attól, hogy elvetéltem, mert a +-t az én --os szervezetem ellenségnek tekinti és elkezd ellenanyagot termelni, ami a jelen magzatra sosem veszélyes, mindig a következő terhességre, ezért ha az jön ki, hogy elvetéltem, annyi dolga van csak dokibának, hogy seggbedöf egy anti-D-vel (vagy mivel) és futhatok, ha hétfőig nő a terhességi hormon szintje, szerintem műtét lesz belőle, de ő olyan típus, aki mindig csak addig mondja el, ameddig jelenleg érdekes az info, sosem szalad előre, vagyis azt v.sz. majd akkor vitatjuk meg.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de én úgy érzem, ez alatt a 1 d.u. és 1 d.e. alatt sokat okosodtam ezen a téren és persze most rettegek, szörnyen rettegek, mi lesz a labor eredménye. A legjobb az lenne, ha vagy egy spontán vetélés lenne a ludas, vagy ha időközben felbukkanna a méhemben a kis kaméleon típusú gyermek, mert akkor nem kellene műteni...ez utóbbira mikroszkópikusnyi esély van csak ugyan, de van rá esély, legalábbis szerinte.
A méhen kívüli eset azért nagyon gázos, mert ha a petevezetőben ragadt a drága, azt sajna nem látja az UH, mert áll. megbújik a belek közt, szóval, az nagyon gáz...

Jaj, csajok, ez annyira kibuktatott - rettenetesen ki vagyok. Nagyon drukkolok neki, hogy a méhemben bukkanjon föl (szerintem a hormon tuti fokozódik a véremben, mert a reggeli hőm egyre feljebb tart).
Emlékeztek, írtam, hogy ez nem szokványos menzesz jellegű vérzés, ez most valami tök más és a doki szóról szóra ezt mondta, hogy ez nem menzesz jellegű vérzés, ráadásul múlóban van, ő úgy látja, pár napon belül szerinte meg fog szűnni.

Egyfelől annyira megnyugtatott, mert valóban úgy érzem, tudja mit csinál, másfelől szétvet a kétségbeesés és a rettegés, hogy mi lesz ebből... bocsi, de most úgy érzem, ki kell futnom a képernyőből, bár nem hiszem, hogy segít... :,,(
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi, amiért ilyen bő lére, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ez történik... :(
Moha13
2014-01-11 15:31:51
 
Kiara
Grat, nagyon szépek a csíkjaid! :)

Nekem úgy tűnik, megvolt az ovum...tegnapelőtt volt pozitív az ovuteszt de csak tegnapeste éreztem furcsa feszülést a hasamban meg kis szúrkákat jobb oldalon, szóval szerintem ma éjjel történhetett meg igazán.
mondjuk, nagyobb hőemelkedésre számítottam, de hát ez is jobb, mint a semmi. :D
jniki82
2014-01-11 15:29:24
 
capri,

nem, nics tesztem és nem hiszem, hogy változna a végeredmény!!!
krisztibaba85
2014-01-11 15:16:21
 
Kiara de szép csíkoska vagy:-)
Valóban erősebb a hatodikainál:-) :-)
Kiara
2014-01-11 14:52:14
 
Igen Capri, a jobboldali ( a nagyobb ablak ) az a tesztcsík.. :-)
Archangel85
2014-01-11 14:35:20
 
Köszönöm csajok!!! Aranyosak vagytok!!! De nem merek bízni!!!:(
capri
2014-01-11 14:03:10
 
Kiara, hú, ezek aztán a szép erős csíkok! :-) Bocsi a hülye kérdésért, de a jobb oldali a teszt, bal oldali a kontrollcsík? És ne keresd a tüneteket! :-)
Kiara
2014-01-11 13:37:14
 

Sziasztok!

Ma csináltam egy ellenőrző tesztet, olyat mint amit legelőször, kicsit mintha erősödött volna, így talán a cisztát kizárhatom, nem?
A nem várt napja 9.lett volna....Ma nagyon kicsit nyomásra érzékeny a mellem és azt a gagyát amihez eddig öv kellett ma alig bírtam begombolni....gondolom fel vagyok kicsit puffadva, meg reggel volt egy kb 2 perces nagyon nagyon rosszullétem, de kb ennyi...

http://kepfeltoltes.hu/view/140111/545412658IMAG0061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Archangel...én sem szeretnék hiú reményeket ébreszteni....de mérget nem vegyél rá amíg nem jön meg.Nekem decemberben azt mondták hogy nincs peteérésem és policisztás vagyok....erre a két csíkra semennyire nem számítottam.....
Egyre nagyobb bennünk a kíváncsiság,persze addig nem éljük bele magunkat amíg a doki azt nem mondja hogy tényleg van ott valaki és jó helyen és beindult a szívecskéje...a szeptember elég nagy pofon volt nekünk.
Adrienn830
2014-01-11 12:21:45
 
ez a görbe is elég furán indul, előző görbém szép volt 28 napig szedtem a méhpempőt, most tartok a 28 nap szünetnél és mai ilyen nekem.
capri
2014-01-11 11:47:50
 
Archangel, ha az Utro görcsöket okozna, akkor nem csak azon az egy napon érezted volna. Meg amúgy is, szerintem nincs ilyen mellékhatása. Azt el tudom képzelni, hogy a vérzést kitolja. A hőm nekem - mint már írtam - Duphaston mellett is leesik. (Ezért volt már olyan, hogy előbb abba is hagytam, nekem a 25. napig kellene mindig szednem, de amikor korán, 10. cn.-on volt ovum, akkor a 21. napon leesett a hőm, így már nem is vettem be a gyógyszert.) Hány Utrót használtál naponta? Én 2x10 mg-os Duphaston mellett tapasztaltam ezeket.
Nem akarok benned hiú ábrándokat ébreszteni, talán még mindig kétesélyes a dolog. Most csak várni tudsz, mást nem... Ja, és még egyszer mondom: a pozi teszt NEM az Utrótól volt. :-) Az a baba ott volt, kérdés, hogy meg tudott-e elég erősen kapaszkodni... Próbáld valahogy elfoglalni magadat. Küldök Neked egy naaagy ölelést! :-)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!