Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65814 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Dzsudzsa
2014-02-16 21:05:12
 
Plumeria14!
A tejfehérje a bélrendszernek nem jó. Innentől kezdve pedig a felszívódással lehetnek gondok. Azt tudjuk, hogy az egészséges bélflóra mindennek az alapja. Ennyit értettem meg fixen az Avivás és egyben táplálkozási szakértő által elmondottakból.
Nekem a pajzsirigy gyógyszert nőgyógyász írta fel, ő kért, a gyógyszer szedését követő 4 hét elteltével újabb vérvételt. (TSH, T3, T4). 2 hét múlva megyek, kíváncsi leszek a vérképre.
maximail
2014-02-16 20:44:39
 
Sziasztok!

Többen is írtátok az elmúlt napokban, hogy PCOS-ok voltatok, de ettől, vagy attól elmúlt. Én úgy tudom, hogy a valódi PCOS nem múlik el, az egy állapot, amit szigorú feltételekkel kordában lehet tartani. Vagyis jó esetben a tűnhetnek elmúlhatnak teljesen, de maga az állapot nem. Én így tudom.
vilma
2014-02-16 20:18:12
 
Bocsi az elütésekért, telefonról írok... :)
vilma
2014-02-16 20:16:00
 

Csillka:
Endometriozis gyanu felmerult, bár semmi, de semmi tunetem nincsen. Nincsenek elviselhetetlen görcsök mensikor, simán meg a székelés és a vizelet is, normálisan megjön, nem kávézattos, semmi rendkívüli. DE. Attól még hogy nincs tünet, sajnos bárkinek lehet endometriozisa. Olyat is mondott a doki, hogy teljesen más miatt csinált a múltkor lapart és az illető tele volt endoval úgy, hogy nem is tudott róla, semmi tünete nem volt... Nálam azért került szóba, mert visszatérő cisztám van az egyik petefészekben, mindig csak abban és ha meghaladja a nem tudom hány mm-t, akkor már rámondják, hogy endogyanú. viszont amikor megyek kontroll UH-ra menzesz után, akkor már nincs itt. Szóval ahhoz, hogy megállapítsák, hogy van-e esetleg máshol is vagy nincs, ahhoz lapar kellene, de mivel minden értékem abszolút normális, semmi eltérés, azóta az antiTPO-m is megjött, tökéletes, nincs IR-em, jó a cukrom, átjárhatóak a vezetőim, a többi hormon is a helyén van, így ágyban párnák közt kell, hogy sikerüljön. HA nem, akkor 3-4hónap múlva kontroll és megbeszéljük, hogy kell-e lapar vagy sem.
Dzsudzsa:
az Avivás oktató azt is mondta, hogy nem szabad harmincvalahány órán át mosakodni, vízzel érintezni a torna után? csak nedves törölközővel átdörzsölni? ha az ember minden másnap tornázik, akkor sosem fürödhet le :D :D én hiszek a tornában, nagy pártolója vagy, de azért ami sok az sok, én ezt az utasítást nem tartottam be és mégis hatott az egész :)
plumeria14
2014-02-16 18:58:32
 
Dzsudzsa,
a tejjel kapcsolatban mit mondtak? Miért nem jó?
A vérvétellel kapcsolatban: nekem nem mondta a doki, hogy gyakrabban nézessem és elvileg akkor sem kell, amikor megyek hozzá vissza, mert úgyis az a lényeg, hogy megszűnjön a gyulladás, azt meg látja az ultrahanggal és az infrával (mindkettővel megnézte nekem).

Moha13,
mikor mész az endomókushoz?
Virgács
2014-02-16 17:48:09
 
Sziasztok!

Hát visszaolvastalak titeket, mert az elmúlt pár napban nem volt időm semmire. Mára már elmúlt a nemvárt is, úgyhogy ma futottunk egy jót a parton a párommal, és holnap ismét aerobik. Olyan mozgáshiányom van.:)

A héten olvasva titeket elhatározásra jutottam.
Nem mérek többet. Teljesen becsavarodtam, és nem arra koncentrálok amire kell, csak a mérés körül forgott a gondolatom, hogy legyen már reggel, hogy egyel hosszabb legyen a görbe. Befejeztem. Elegem van, én csak boldog akarok lenni. Ugyhogy éljük világunkat minden nélkül.Közben végre lediplomázom, és majd alakul minden ahogy eddig ahogy lennie kell.
De nektek szurkolok!Persze magamnak is, azt képzelem így gyorsabban összejön:)

Csillka én is PCO-s voltam, és pár hónap diéta után magától felszívódott, szinte el sem hittem. GI diétát csináltam, persze nem orvosi javaslatra.

Szilvita látom te még mindig fent :)

Olvaslak azért Titeket!
Pussz Mindenkinek!
LondonViki94
2014-02-16 17:40:13
 
Sziasztok Lányok!

Az én görbém ma így áll.
Drukkolok mindenkinek :)
Dzsudzsa
2014-02-16 17:12:14
 
Lányok!
Ahogy olvaslak benneteket, mi már mi mindennek nem tudunk örülni ?
Alig várom az endomókust, alig várom a vérvételt, alig várom a nőgyógyászt :)))
Úgy tűnik egyenlőre nekünk ez marad, de nem sokáig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Képzeljétel voltam Aviván. Hát, én egyszerűbb gyakorlatokra számítottam, megmondom őszintén :)) Nagyon jókat mesélt az oktató. A képzés fele táplálkozási tanácsadás volt. Miként lúgosodjunk, mert az nagyon fontos. Miért kell a glutént kihagyni az étkezésből. Most rendeltem meg a zab, mandula, tökmag, szezámlisztet, hogy abból süssek kenyeret. Ezekben a lisztekben nincsen glutén. A tejet ki kell egy az egyben iktatni. Natúr joghúrt, kefír hetente 2x. A tejfehérje is nagy ellenség. Azt is tanácsolta, hogy aki gyógyszert szed (mint én a pajzsmirigyre) sűrűbben járjak a vámpírhoz (vérvétel, csak én hívom így kínomban, mert lassan már hetente csapol) mert pikk-pakk változnak az értékek.
Nehéz megtalálni az aranyközéputat. Nekem a dietetikus sem nagyon ajánlotta a tejet, helyett a kávétejszínt mondta, hogy azzal igyam a kávét.

Dióhéjban ennyit.

Moha!
Én is kíváncsi vagyok mit mond neked az endomókus. Kontroll vérvételen voltál már? Hogy áll a TSH?
Plumeria!
Képzeld nekem most 29. napra jött meg (2-3 éve 26. napnál később soha). És végre, bő fél év óta először nem jöttek ki a ragyák a hátamon!! Én ezt az Eutiroxnak tudom be.
Nagyon szurkolok!!! Én is hiszem, nem véltelenül maradtál le az inszemről!!!!!
Moha13
2014-02-16 16:58:28
 
Köszi Plum :)

Olyan izgatott vagyok, mi lesz majd az endomókusnál...:)
Már alig várom. :)
plumeria14
2014-02-16 15:19:03
 
MOha13,
a protokoll az, hogy átjárhatósági nélkül nincs inszem! Gondolj csak bele, ha nem vagy átjárható, akkor mi értelme lenne az inszemnek? A stimulációval kapcsolatban megkérdeztem a dokimat, hogy ő csinálja- nélküle az inszemet...mivel nekem minden renden van a peteérésemmel, miért kellene stimulálni. Erre azt mondta, hogy 1-2 alkalommal megpróbálhatjuk nélküle. Igaz, így spontán ciklusban nem biztos hogy összejön azonnal (lásd a mai sztorit), de ha lehet, én elkerülném a stimulációt, mert könnyen alul vagy túlstimulálhatnak és mindkettő cisztát okozhat :(
Az endomókus azt mondta, hogy mivel szedem a pm gyógyszert, így nem kell várni, hiszen azonnal kifejti a hatását. Május 6-ra kaptam hozzá kontroll időpontot, de ha addigra teherbe esnék, akkor soron kívül kapok időpontot, mert meg kell majd nézni, hogy kell-e változtatni a gyógyszeradagon.
Nagyon bízom benne, hogy igazad van és a sors keze szólt ma közbe :) 16 nap múlva kiderül...addig pedig marad a várakozás.
Egyébként annak örülök, hogy ovu után voltam dokinál, így legalább már biztosra tudom, hogy kiszabadult, mondjuk éreztem is de így a tuti.

Adry03,
szuper lenne, ha nálunk is valami hasonló történne...ma az inszem kapujában voltam...karácsony előtt pedig a doki szerint túl korai volt...nem könnyű elcsípni így spontán ciklusban.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!