Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65813 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-03-25 15:46:26
 
kedina, Moha13
szerintem csak átmeneti az emelkedés, majd meglátjuk…volt már ilyen korábban és sajnos kezdte magam beleélni, aztán meg jó nagyot csalódtam.

Moha13,
nekem csak TSH-t, T3-at és T4-et néztek, a másik kettőt nem ismerem.
TSH: ha jól emlékszem, akkor ez magasabb volt nálad korábban (azt mikor is nézték neked pontosan?), szóval csökkenni kezdett, ez jó jel…bár kérdés, hogy csak táplálkozással mennyi idő kell neki, hogy az optimális szintet elérje.
T3: ez referencia értéken kívül esik, ami biztos utal valamire, de ezt sajnos nem tudom, mert nálam ez nem volt „probléma”
T4: ez szerintem tök jó
Egyébként olvastam valahol, hogy mindegyik hormon esetében az a legjobb, ha a referencia tartomány közepén helyezkedik el, kivéve a TSH, mert ott rossz tartományt használnak itthon . tudjuk, hogy 2,5 felső határ.
AntiTPO eredményed mikor lesz? Azt is jó lenne látni!
A thyreoglobulinról azt olvastam, hogy kimutatása a vérben a pajzsmirigysejtek jelenlétét és működését jelzi. Mivel ez az érték az alsó határhoz van közel, ezért ez SZERINTEM utalhat a pajzsmirigy alulműködésére.
Nekem az AntiTPO először 273, majd 6 hét után 260 IU/mL volt
A pajzsmirigy esetében nem csupán az autoimmun gyulladás, hanem maga az alulműködés is okozhat meddőséget 
Nekem ez volt megadva: 2,6 – 24,9 mmol/L. Állítólag a 120 percesnek is ezen a határon belül kell lennie, de ez nekem is 26,2 volt, de senki nem mondott rá semmi, így ezen a téren nem vagyok túl jártas. Nekem glükózt is néztek a terheléses vizsgálaton és összesen 3-szor vetek vért (0-60-120 perc).
MBeatrix
2014-03-25 15:40:41
 
Szia! Köszönöm a segítségedet. Jövőhéten mindenképpen megyek megkérem majd lessen rám. Jobb szeretek felkészülni a dolgokra.
Dmonalizi
2014-03-25 15:25:26
 
Szia. Én tavaly januárban voltam semmi nem volt. Áprilisban 12cm es volt. 4 hónap a latt. :(
MBeatrix
2014-03-25 15:08:21
 
Dmonalizi: és ez igy egyik napról a másikra jelentkezhet?decemberben voltam nőgyógyászati kivizsgáláson és minden tökéletes volt.
Dmonalizi
2014-03-25 14:52:09
 
Sziasztok.
MBeatrix: Nem akarlak meg ilyeszteni, de nekem ezek a tünetek után derült ki a miomám. Amit azóta kivettek. Másfél kg-os volt.

Nekem most ilyen a görbém. Hátha:)
MBeatrix
2014-03-25 13:51:46
 
Sziasztok! Eddig csendes megfigyelőként vettem részt az oldalon . Ez az első éles hónapunk 4 hónapig előtte csak hőt vezettem és olvastalak Titeket!1 hete barnás folyás jelentkezett (Tejeskávé színínű krém állag)másnapra alvadt véres bbarnázás hol erősebben hol alig.vasárnap elmúlt.tegnap ismét jelentkezett mára ismét tejeskávé színű lett. Csatolom a görbém.tippek,hogy mi lehet ez?pénteken kell megjönnie.köszi előre is!
Moha13
2014-03-25 13:36:53
 
paramami
Köszi. Akkor úgy tűnik, hogy a pajzsmirigyemre gyanakodtam, de valószínűleg inkább ezzel van gond. NA, majd mond rá valamit a doki. És Neked muszáj gyógyszert szedned rá? Csak mert mindnütt írják a neten, hogy diétával és sporttal szépen rendbe tud jönni. Utánanézek majd, mi ez a diéta...ha nem is állok rá, de pár tanácsot megfogadhatok...

gizzgazz
Nem sportolok...hacsak a napi rohangászás nem számít bele...:)
Persze az is lehet, hogy most épp ennyi, de amúgy még sem ment lejjebb...én nem tudom eleve hogy ezeknek a méréseknek van-e bármi értelme, mert folyton változnak a hormonértékek. Lehet hogy ma jó, 1 hét múlva meg duplája...nem tudom, hogy ez hogy megy.

Amúgy...láttátok? A tervezettbaba rendszere kontra Moha csatában én győztem!!! Végre megjelent, amit írtam. :D
gizgazzz
2014-03-25 13:28:47
 
Kedina

Lehet igazad van és pihenek egy kicsit. Most nem hőmérőzök és próbálok nem is agyalni ezen. Sőt teljesen véletlenül úgy alakult, hogy ovu környékén nem is voltunk együtt.

Moha

Ilyen szépen lement a pm gyógyszer nélkül? Sportolsz is?

Luciffer

Remélem akkor nekem alapból jön a lángos. A biztonság kedvéért holnap sütök itthon is.

Van egy érdekes storym. A barátnőm gyerekének az óvónőjéről. Első baba jött (ahogy nálam is). De náluk se sikerült a testvér 2 évig (ahogy nálam se). Lombik lett a vége és mind a három megkapaszkodott. Vagyis hármas ikreket szült. Majd még a gyerekek szoptatási ideje alatt ismét teherbe esett természetes úton és szült. 5 gyerek és abból 4 szinte egy idős. Na ez durva!
paramami
2014-03-25 13:21:17
 
Nálad 2 az éhgyomri, 25 a terhelt. Ha úgy van ahogy én tudom, akkor nálad is a határérték felett van (kb. 12X-se). Nekem 3 volt az éhgyomri és 69 a terhelt (erre már gyógyszert írtak fel )Nálam kavar volt, a labor csak a normál terhelést csinálta meg (kajálás utánit, nem cukor sziruppal). A második eredményem jobb lett, így már "csak" diétánom és mozognom kell.
De leginkább doki válogatja, hogy hogyan értékeli a leletet... :))
Moha13
2014-03-25 13:17:24
 
Én akkor is...
Thyreoglob. AT kevesebb, mint 20,0 IU/ml (kevesebb, m. 40)
Thyreoidea peroxidáz AT - 32 IU/ml (kevesebb, mint 35)

Ez utóbbi az a bizonyos AntiTPO. Úgy tűnik, nincs autoimmun eredetű pajzsmirigygyulladásom. :)
Plum, Nálad mennyi volt ez az AntiTPO?
Kicsit örülök, mert úgy tűnik, a TSH-m is lejjebb ment, tehát valószínűleg jót tett a jódozott só kidobása (2 hónapja sima kősó van itthon) és a paradiórágcsálás napi szinten a szelén miatt (szereti a pajzsmirigy a szelént :))
Tehát jó úton járok...csak tudnám, akkor miért nem jön már össze...:(...ez a pajzsmirigy dolog volt az utolsó esélyem...és mégsincs autoimmunos bigyóm. Kicsit reménykedtem benne, hogy most meglesz a probléma gyökere...

Ez az inzulinos dolog kicsit aggaszt, mert mintha olvastam volna korábban valami cikkben, hogy az éhgyomri és a terhelt értéknek hasonlónak kell lennie...ehhez képest nálam több, mint 10szerese. Valaki ért ehhez? Mit jelent? Tényleg sok ez a különbség? Előre is köszönöm a hozzászólásokat, segítséget! :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!