Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!

A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65815 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2019-08-30 10:53:27

Igen Milla ebben igazad, a férfiak ezt nem értik sajna, ők azt gondolják hogy bármikor teherbe lehet esni. A férjem is mindig azt mondta hogy úgy a jó, ha nem tervezgetjük az együttléteket, hanem csak megkívánjuk egymást, és önfeledten együtt vagyunk. Hát igen, de ha pl. a 6. ciklusnapon akar együtt lenni, vagy pl. a 22. ciklusnapon, akkor az egész mit sem ér, mert menzesz után közvetlen még túl korai az együttlét, ovu után meg már késő. Nekem is azért kellett mindig tervezgetni, mert sajna nem folyamatos a házaséletünk, volt már olyan hónap, hogy csak 1X voltunk együtt. Ha folyamatos lenne, nem kellene számolgatni. Tesómnak is jóhogy besikeredett a baba, hisz szinte mindennap együtt voltak, kivéve amikor megvolt a menzesze. Sokan azt mondják, hogy nem kell tervezgetni, számolgatni, csak legyünk együtt, mikor jólesik, és ne a babára gondoljunk, de nehéz ettől elvonatkoztatni, hogy az ember ne arra gondoljon, főleg aki nagyon szeretné, hogy összejöjjön, persze hogy együttlét során is arra gondol az ember. Én már nem bánom, hogy végre nem kell tervezgetni, meg várni az ovut, úgyis megyünk a dokihoz, és majd megmondja, mi a további teendő, de az biztos, hogy belefáradtam ezekbe a hónapokba, hogy ovutesztelés, számolgatás, férjem nyaggatása, hogy együtt kellene lennünk, izgalom, hogy vajon lesz-e kedve hozzá, nem alszik-e el, nem veszi-e zokon, hogy már megint helyt kell állnia, aztán újból izgalom, hogy sikerült-e vajon, tünetek kétségbeesett keresése, és ahogy közeledik a várható menzesz napja, újabb izgalom, nézegetés, hogy megjött-e, és amikor megjött, dühöngés, csalódás, mélypont. Ez megy egy darabig, de eljön az idő, amikor betelik a pohár, nekünk is betelt, nem csináljuk tovább, nem akartunk tovább várni, mert ha ez így fog menni még hónapokig, abba beleőrülök, főleg, hogy a környezetemben mindenki sorban teherbeesik, meg babát szül. Aztán lehet, hogy sikerülhet spontán, lehet hogy -csak mondok egy példát- esetleg vitamin támogatás kell a szervezetünknek, vagy esetleg egy kis hormontámogatás, mert elég hozzá, ha csak egy kis eltérés van, máris nem sikerül.
doriana
2019-08-30 10:50:22

Sziasztok Lányok! Új vagyok itt, a segítségeteket szeretném kérni, hogy vajon mikor volt (lesz?) ovulációm? Csatolom a grafinokom, középidős fájdalmam kedden volt, aznap volt a legerősebb az LH teszt is (bár nem vagyok benne biztos, hogy pozitív volt, előző hónapban valahogy erősebbnek látom), illetve aznap este volt szép páfrányos képem a PG53-mal is, ami szerda estére már csak "helyenként" volt páfrányos. Tényleg ötletem nincs, hogy volt-e egyáltalán ovum, szerintem ez a görbe elég érdekes... köszönöm szépen előre is :) (van egy kiugró 36,8-as hőm múlt hét szombatra, szerintem az azért lehet mert később keltem, úgyhogy a szokásos 7-fél8 helyett majdnem 9-kor)
Milla880529
2019-08-30 08:19:35

Fbara, a Rossmannos márkát én is ajánlom, anno DM-es ovu tesztet használtam, nem volt ilyen. Igaz ovu teszt, de elég jónak tűnik :) Gondolom a terhességi tesztje is jó :)
Milla880529
2019-08-30 08:15:50

Andi, amikor tavaly eljutottunk arra a pontra, hogy szeretnénk babát és felvilagositottam a párom, hogy nem egy egész hónap áll rendelkezésünkre és mire kell odafigyelni, nem örült neki, de tisztában van már vele, hogy nem a menstruációtol vagyok termékeny a következő menstruációig, sajnos nem így van. Most ki akartam próbálni , hátha reggel :) Sajnos nem vagyunk egyformák, nincs leírva, hogy délután 5oratol vagy termékeny másnap 5 óráig a 14.napon.

Én vervetelre járok, hogy megnézzük mi a szitu a hormonokkal és a cukrommal. Ma kiderül a TSH, hogy javult e. Jövőhéten a 21. napira megyek.
Andi198729
2019-08-30 07:52:21

Szívesen Milla, örülök, hogy nem vetted rossz néven :) Én ha írok valamit, sosem bántó szándékkal írom. Én csak a tapasztalatomat osztottam meg, de örülök, hogy a te párod nem így fogja fel, mint a férjem, és nem érzi erőltetettnek, így az együttlétek nem feszülten telnek. Mert nincs attól rosszabb, mint amikor idegesen, feszülten telnek az együttlétek, nekem is volt már, hogy nem tudtam élvezni, elengedni magam, mert azon járt az eszem, hogy jaj csak sikerüljön.
Köszönöm Maryanne :) A doki leginkább a spontán teherbeesésnél fog segíteni nekünk, de aztán még kiderülhet, hogy esetleg lombik kell, most már érzem, hogy jó úton vagyunk :)
Fbara, szorítok neked, hogy erősödjön a csíkocska :) Minden rendben lesz, majd meglátod ;-)
Maryanne
2019-08-30 07:22:43

Andi, ezek nagyon jó hírek, szorítok, hogy minden jól alakuljon, és ez tényleg már egyfajta megnyugvás az embernek, hogy elindul egy úton, ahol tudnak segíteni. :)
fbara90
2019-08-30 07:16:01

Sziszi köszönöm a biztatást neked is! :) Remélem az enyém is 2 csíkos lesz a következő tesztelésnél!
Milla880529
2019-08-30 06:59:58

Ugye az elmúlt évben , picit több délután probálkoztunk végig a hónapban. Hétvégén meg reggel, napközben vagy délután...de hétköznap nem volt reggel. 7éve leszünk együtt a párommal, nemet sosem mond rá, most sem tette, örült a reggeli meglepetésnek - jobban indul a napja :) Korábban keltem, hogy legyen időm 30 percet még vízszintesen feküdni. Úgy vagyok vele, hogy meg kell probálni mást is, ugye az LH csúcs percről percre változhat, soha nem lehet tudni, hogy nálam reggel van e és délután buktam. Sokmindent bevetek a cél érdekében, na jó ez túlzás, de ha így probáltuk eddig, lehet másképp kell.

Köszönöm a véleményed Andi :)
Andi198729
2019-08-29 22:05:59

Inkább 3 naponta ajánlatos együttlenni? Azt hittem a 2 naponta együttlét megfelelő.más is volt már h.kétnaponta volt együtt ső olyan is aki szinte mindennap és mégis sikerült.nehéz ezt kiszámítani egyrészt hogy mikor van a megfelelő pillanat másrészt a katonáknak is legyen idejük újratermelődni. Hidd el Milla nem jó az ha reggel indulás előtt erőlteted az együttlétet. Ez kényszernek tűnik hogy azért kell gyorsan együtt lenni hogy gyerek legyen. A férfiak is nehezen élik ezt meg hogy teljesíteniük kell. Hidd el saját tapasztalat én is mindig igy voltam ezzel hogy most kell együttlenni, a férjem mindig mondta hogy neki ez nem megy mintha egy kötelezettséget kellene teljesíteni nem tudja elengedni magát és én is meguntam ezt a kötelező együttlétet mindig az ovu körül már izgultam h.vajon lesz-alkalmunk együttlenni jól időzítünk-e. Idegtépő az biztos. Aztán az egyre több sikertelen hónap egyre nagyobb idegeskedést hoz hogy na most még jobban oda kell tenni magunkat hogy ez most sikerüljön. Hangolódjatok egymásra és szerelemből legyetek együtt. Hidd el az sokkal jobb, csábítsd el;) Végre most egy olyan hónap nekünk h.nem kell gondolkodnunk a "babagyártáson" ettől függetlenül persze leszünk együtt de végre önfeledten normális házaséletet élve. És várjuk a segítséget így most megnyugodtunk. Lehet h.ez a merck szedés is negativ irányba terelte a teherbeesést mert gyakorlatilag a szervezetem most egy méregraktár.
Milla880529
2019-08-29 20:24:40

Andi, kb. 3 hónapja voltunk urulógusnál, hogy ellenőrizzék a párom katonáit. Elmondtuk, hogy 2 naponta probálkozunk. Azt mondta, hogy a katonákkal minden rendben van, de van, hogy 2 nap kevés ahhoz, hogy megfelelő katonál legyen a megtermékenyítésre, probálkozzunk 3 naponta. Ugye 2 napja együtt voltunk, igaz nem teszteltem, de nagy a dilemma, sajnos ez kemény tanulópénz. Várok sajnos holnapig, max reggel kapom el indulás előtt :)

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.

Lájkolj minket!